Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Παραλία Βάλτος Πάργας























Η παραλία του Βάλτου (τοποδείκτης) που βρίσκεται πίσω από το κάστρο της Πάργας είναι από τις αγαπημένες μου για τρεις λόγους. Ενώ σε όλες τις ανοιχτές παραλίες του Ιονίου τα απογεύματα συνήθως βάζει κύμα, στο Βάλτο η θάλασσα συνήθως είναι λάδι. Εκτός από αυτό, στην παραλία υπάρχει και το Tango Club, ακριβώς δίπλα στην παραλία μπαρ με πισίνα και δυνατή "καλοκαιρινή" μουσική και ευχάριστο περιβάλλον. Ο τρίτος λόγος είναι ότι η θάλασσα είναι πολύ ευχάριστη για κολύμπι.




Η παραλία Βάλτος. Στο βάθος διακρίνεται το κάστρο της Πάργας.

    Πολλές φορές δε νοικιάζω καν ξαπλώστρα και ομπρέλα στην παραλία. Πιάνω ένα τραπέζι στο Tango, πίνω τη φραπεδιά μου, ρίχνω τις βούτες μου στη θάλασσα και στην πισίνα και κλείνω την επίσκεψη με μια πίτσα ή κάτι ανάλογο. Στο κάτω κάτω στην παραλία ζητάνε 6-7 ? για το σετ ξαπλώστρες και ομπρέλα. Στο Tango πληρώνω τα υπέρδιπλα (δεν είναι και φτηνό) αλλά τρώω, πίνω και δε γεμίζω άμμο.  



 


Το Tango Club, ακριβώς δίπλα στην παραλία του Βάλτου.

    Κι εδώ, όπως στις περισσότερες παραλίες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χώρου για παρκάρισμα. Προσέχετε πού βάζετε το αυτοκίνητό σας και εξηγώ το γιατί. Ακριβώς πίσω από το Tango Club υπάρχει ένα μαγαζί με γκαζόν και τραπεζάκια κάτω από σκέπαστρα. Μπροστά έχει μια φαρδιά είσοδο (για πεζούς). Μιας και βρήκα θέση μπροστά στην είσοδό του, πάρκαρα εκεί. Πρόσεξα ώστε το αυτοκίνητο να μην εμποδίζει τους πεζούς να περάσουν αφήνοντας περίπου το 1/3 της εσόδου ελεύθερο. Μιλάμε για ένα σκηνικό όπου τα αυτοκίνητα ήταν το ένα καβάλα στο άλλο σ' αυτό το στενό δρομάκι. 



Δείτε τα video










Δεν υπάρχουν σχόλια: