Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κάτω Σκαφιδωτή Πρέβεζας. Απολαύστε τα video



Απολαύστε τα video



























Η Κάτω Σκαφιδωτή (Τοπική Κοινότητα Σκεπαστού - Δημοτική Ενότητα ΦΑΝΑΡΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΠΑΡΓΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα "Καλλικράτης".














Η επίσημη ονομασία είναι "η Κάτω Σκαφιδωτή". Έδρα του δήμου είναι το Καναλλάκι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο "Καποδίστριας", μέχρι το 2010, η Κάτω Σκαφιδωτή ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σκεπαστού, του πρώην Δήμου ΦΑΝΑΡΙΟΥ του Νομού ΠΡΕΒΕΖΗΣ.

Η Κάτω Σκαφιδωτή έχει υψόμετρο 655 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,2543883125 και γεωγραφικό μήκος 20,6328122249. 



Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Κάτω Σκαφιδωτή θα βρείτε εδώ.













Γιάννης Δημολιάτης

Ο Γιάνης Δημολιάτης γεννήθηκε το 1951 στην Κάτω Σκαφιδωτή Πρεβέζης, όπου και τελείωσε το Δημοτικό. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα. Από το 1989 ζει στην Πεδινή Ιωαννίνων. Εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έχει συγγράψει τα βιβλία: (αντι)Παιδαγωγικό πανόραμα ή πώς η κοινωνία (ανα)παράγει ανθρωπάκους (Σύγχρονη Εκπαίδευση, 1985, 1992), Ξέρουμε τι γίνεται στα σχολεία; Από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο (Δίπτυχο, 1987), Πολιτική δημογραφία: η ακτινογραφία της Βουλής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 1992), Το επόμενο Βήμα (εκδόσεις "2000 ΜΕΤΑ Χ", 1994).

Επίσης τα άρθρα: «Ευθανασία ή Ευζωία; Ιδού το πραγματικό δίλημμα! (η διαθήκη μου)», Μateria Μedica Greca, 1990, «Νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα - πραγματεία περί αρνητικής ζωής: ένα πείραμα σκέψης και ένα υπόδειγμα συνδυασμού ποσότητας και ποιότητας ζωής», Η ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας, Θεμέλιο, Αθήνα 2003, «Ο Ευγένιος Βούλγαρης και η Διατριβή του περί Ευθανασίας», Προτελεύτια Διλήμματα, Αθήνα 2008.

Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων, μεταξύ των οποίων το Ευγένιος Βούλγαρης, Διατριβή περί Ευθανασίας (μαζί με τον Μ. Γαλανάκη, Εξάντας 2005).

Πηγές: Βικιπαιδεία
            www. facebook.com
            www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: