Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ετοιμάζεται για τούμπα, σαν ακροβάτης σε τσίρκο ο Κοντονής, για να γλυτώσει το αθλητικό grexit


Αυτογκόλ και στο ποδόσφαιρο, οφσάιντ και ο Βαρουφάκης. Αυτή δεν είναι ομάδα... τσικό είναι.


Στο ποδόσφαιρο όταν κάποιοι βάζουν γκολ κάνουν και μια κωλοτούμπα. Πανηγυρίζει ο κόσμος, χειροκροτεί για τα ακροβατικά και το θέαμα ευχαριστεί τους πάντες.
Μαθαίνουμε τώρα ότι ο «σκληρός» Κοντονής, αυτός που δεν θα άλλαζε τίποτε από το νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και απειλεί με αθλητικό grexit, ετοιμάζεται να κάνει μεγαλειώδη κωλοτούμπα. Μετά το τελεσίγραφο από UEFA και FIFA και μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια και να ξεφτιλιστεί παγκοσμίως η Ελλάδα, ο υπουργός ετοιμάζεται να κάνει τροποποιήσεις. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο», για να εξηγήσει πως «μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας». 
«Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. 
Προσέθεσε, δε, ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, την ερχόμενη Τετάρτη. 
Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου θα ακολουθήσει τη διαδικασία του επείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί 4-5 Μαΐου. 
Επομένως, μόλις έρθει το αφεντικό απ' έξω θα γίνουν και οι αλλαγές. Να θυμίσουμε απλά ότι η στάση του Κοντονή άλλαξε άρδην μόλις πήρε μηνύματα και από τα συνεταιράκια τους ΑΝΕΛ ότι τέτοιο νομοσχέδιο δεν περνά από αυτούς. Μόλις το πρωί ο Χαϊκάλης χαρακτήρισε χειρότερο το ποδοσφαιρικό Gretix από το άλλο προαναγγέλλοντας τη στάση του κόμματός. 
Αν η στάση του Κοντονή μοιάζει με αυτή του σκύλου που γαβγίζει και δεν δαγκώνει και στο τέλος κάνει τούμπες μην απορήσετε. Είναι η ίδια στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που διαλύει τη χώρα, φτάνει στο «ως εδώ και μη παρέκει» και ξαφνικά κάνει την τούμπα σαν ακροβάτης σε τσίρκο. Ευτυχώς δηλαδή γιατί έτσι όπως πάμε θα κατεβάσουν ρολά και στη χώρα και στο ποδόσφαιρο. Αλλά τουλάχιστον όλο αυτό το σκηνικό αποδομεί πλήρως την εικόνα της «επαναστατικής, αριστερής» κυβέρνησης με τους ψευτοτσαμπουκάδες της. Αυτογκόλ και στο ποδόσφαιρο, οφσάιντ και ο Βαρουφάκης. Αυτή δεν είναι ομάδα... τσικό είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: