Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Από το μικρό επαρχιακό νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, αναδείχτηκε ένας πρωτοπόρος, επιστημονικά και ανθρωπιστικά, ιατρός!



Έφερε πρώτος στην Ελλάδα την τοπική αναισθησία και το δίχτυ για τις εγχειρήσεις κοίλης!!!

Τα χρήματα ή τα δώρα, που του άφηναν, χωρίς να το αντιληφθεί, οι ασθενείς, τα κατέθετε στη διοίκηση του νοσοκομείου!!!

Από το μικρό επαρχιακό νοσοκομείο Φιλιατών αναδείχτηκε ένας πρωτοπόρος, επιστημονικά και ανθρωπιστικά, ιατρός!!! Παρότι τον τιμούν, πολύ δικαιολογημένα, οι πολίτες και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό υπηρεσία, οι αρμόδιοι δεν έχουν σκεφτεί ακόμη να τον τιμήσουν, παρότι είναι υπόδειγμα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πρόκειται για τον Ηπειρώτη  χειρουργό Δημήτριο Παρθενίου, ένα λαμπρό και λαμπερό άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Τι έκανε; Πάρα πολλά και σπουδαία. Μεταξύ αυτών χιλιάδες επιτυχημένες εγχειρήσεις.




Επιπλέον επεμβάσεις σε 10.000 κατάγματα, όταν το νοσοκομείο δεν είχε ορθοπεδική κλινική. Αλλά τα σημαντικότερα είναι άλλα: Έφερε πρώτος στην Ελλάδα την τοπική αναισθησία και το δίχτυ για τις εγχειρήσεις κοίλης, ενώ τα χρήματα, που του άφηναν, χωρίς να το αντιληφθεί, οι ασθενείς, τα κατέθετε στη διοίκηση του νοσοκομείου!!!
Μπορούσε να τα διανοηθεί κανείς αυτά, σ' ένα νομαρχικό νοσοκομείο; Και, όμως, ο Δημήτρης Παρθενίου, απλά και σεμνά, όχι μόνο άφησε τη σφραγίδα και το στίγμα του, αλλά αποτύπωσε ξεκάθαρα τον τρόπο συμπεριφοράς του ιατρού-λειτουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: