Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αρχηγός της ΝΔ ο Δένδιας με πράσινο φως Καραμανλή. Καταιγιστικές εξελίξεις. Γέμισε με φέιγ βολάν του Καραμανλή η Πάτρα!


Mανιφέστο Δένδια στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ. 


Στην ουσία ο πρώην υπουργός προανήγγειλε την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή από τον οποίο πήρε και το πράσινο φως.
«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται νέο αφήγημα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει για την αρχηγία του κόμματος. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι όταν το κόμμα αποφασίσει ποιο θα είναι το αφήγημα, «θα δούμε ποιος θα το πρωσοποποιήσει. Ωστόσο πολλούς απο εμάς μπορεί να μην μας αφορά». 
«Στόχος μας είναι ποσοστά άνω του 40%, είμαστε κόμμα εξουσίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ποιους θέλουμε να μιλήσουμε». Ο κ. Δένδιας μάλιστα έκανε λόγο για αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ μέσα από συνέδριο. 
«Η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε έναν πολιτικό λόγο, που δεν μπόρεσε να ανανεώσει», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, ασκώντας έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος. 
«Ουδείς έχει τη διάθεση να τεθεί επικεφαλής μιας πορείας πολιτικής αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.
«Πρέπει να επεξεργαστούμε μια εναλλακτική πρόταση», επεσήμανε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν μπορεί να πολιτεύεται με όρους δικαίωσης.
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε:

Δεν ήταν επικοινωνιακό, αλλά ουσιαστικό, πολιτικό και αυτοκτονικό λάθος. Είχε και τεχνικά λάθη. 

«Από τις μετρήσεις φαίνεται ότι η ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση», ανέφερε ακόμη και επανάλαβε ότι το αφήγημα της ΝΔ είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πιστεύουμε σε μια οικονομία που θα φέρει την ανάτπυξη μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, τάχθηκε κατά της θεωρίας των δύο άκρων στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε είπε «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι μεσοτοιχία της τρομοκρατίας». 
Ωστόσο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του Σάββα Ξηρού, δηλώνοντας:

Με στεναχώρησε ως άνθρωπο η διάταξη απελευθέρωσης του Ξηρού, ειδικά από μια κυβέρνηση που οφείλει να απευθυνθεί στην κοινωνία με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. 




Γέμισε με φέιγ βολάν του Καραμανλή η Πάτρα!

«Η απάντηση στην εθνική και κοινωνική κρίση. Τώρα είναι πραγματικά η ώρα του Κώστα Καραμανλή».

Με αυτό το σύνθημα γραμμένο σε φέιγ βολάν γέμισε η πόλη της Πάτρας ενώ ο Σαμαράς βρισκόταν εκεί.
Από την περασμένη Τετάρτη είναι γνωστό ότι στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα γίνονταν το Σάββατο η πρώτη Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος.
Εδώ και δύο ήμερες, άγνωστοι γέμισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα φέιγ βολάν που αναφέρουν ότι ήρθε η ώρα του Καραμανλή.
Όπως αποκαλύπτει μάλιστα και το τοπικό site dete.gr προκάλεσε εντύπωση αλλά και ερωτήματα για το ποιοι ήταν αυτοί τελικά που πήραν την πρωτοβουλία να πετάξουν τα φέιγ βολάν με το συγκεκριμένο σύνθημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: