Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

O φούλ αντιμνημονιακός Κατρούγκαλος, διόρισε στο υπουργείο του, τους 3 δικηγόρους του γραφείου του








Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Κατρούγκαλου, που κλυδωνίζει την κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, επέδειξε ιδιαίτερη... ευαισθησία απέναντι στους υφιστάμενους δικηγόρους που απασχολούνταν στο ίδιο του το γραφείο και ειδικότερα, μάλιστα, στους νεαρής ηλικίας συναδέλφους του και ταυτόχρονα εκπροσώπους του αδύναμου φύλλου, διορίζοντας στο υπουργείο δύο θηλυκού γένους δικηγόρους που εργάζονταν στο δικηγορικό του γραφείο.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου, στις 27/01/2015, δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου, τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δύο συνεργάτιδες της δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Πρόκειται για τις Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου, οι οποίες -όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ προσελήφθησαν από τις 27/01/2015.
Μία απλή αναζήτηση στο site της δικηγορικής εταιρείας "Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες" (σ.σ. όπως διαμορφώθηκε η επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας μετά τον διαχωρισμό) αποδεικνύει πως αυτά τα δύο ονόματα φιγουράρουν μεταξύ του δικηγορικού δυναμικού της εταιρείας, συνοδευόμενα φυσικά από τα βιογραφικά τους.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η κ. Ζωμένου "ξεκίνησε την άσκησή της τον Αύγουστο με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»".
Για δε την κ. Μηλιάκου, αναφέρεται: "Ξεκίνησε την άσκησή της το Νοέμβριο του 2010 με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και από τον Αύγουστο του ίδιου έτους έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»".
Το ζήτημα ηθικής τάξης, λοιπόν, επανέρχεται σχετικά με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μάλιστα δείχνοντας προφανώς την εκτίμησή του στις ικανότητες των δύο συμβούλων του, τους δίνει την δυνατότητα (όπως σημειώνεται στο εν λόγω ΦΕΚ) να εξαιρεθούν της αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ως είθισται στις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους με αντίστοιχα κρατικά αξιώματα.
Εκτός όμως από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και το πρακτικό μέρος. Κι αυτό γιατί οι δύο νεαρές δικηγόροι (σ.σ. σύμφωνα με τα βιογραφικά τους γεννήθηκαν το 1988 η Α. Ζωμένου και το 1986 η Α. Μηλιάκου) παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης ενώ έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ως στελέχη της εταιρίας που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των απολυμένων και διαθεσίμων του Δημοσίου.





Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και παρατίθενται παρακάτω ο Γιώργος Κατρούγκαλος διόρισε στο υπουργικό του γραφείο ακόμα μία πρώην συνεργάτιδά του η οποία είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε δικηγορικό του γραφείο.

Δείτε το προφίλ της στο LinkedIn, όπου αναφέρεται ότι ήταν συνεργάτης του γραφείου του κ. Κατρούγκαλου:


Η συγκεκριμένη αποκάλυψη σε συνδυασμό με όσα γράφουν σήμερα εγείρουν σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Γιώργο Κατρούγκαλο αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το έγγραφο:





Έντονες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη των "Παραπολιτικών" για την υπόθεση Κατρούγκαλου
"Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα"



Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τους περισσότερους να επισημαίνουν πως πρόκειται για μείζον πολιτικό αλλά και ηθικό θέμα, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο αλλά αποτελεί πλήγμα και για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, είπε:
"Εάν είναι όπως ακούγεται ή όπως γράφει η εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει αύριο και θα σπεύσω να την πάρω, νομίζω ότι ο κύριος Κατρούγκαλος είναι σε νέα δυσμενή θέση ηθικής τάξεως, κυρίως γιατί είχε πει ότι οι αμοιβές του πηγαίνουν σε μία συνεργάτιδά του. Εάν ισχύουν όλα αυτά που λέει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, η συγκεκριμένη συνεργάτιδά του εργάζεται στο γραφείο του, έχει εκείνη τις υποθέσεις από τις οποίες ο ίδιος έχει παραιτηθεί επειδή είναι υπουργός. Εκείνη ούσα μέσα στο γραφείο του έχει άμεση σχέση με τον υπουργό, και μπορεί και τον επηρεάζει. Νομίζω ότι είναι μία υπόθεση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο έχει υπάρξει, και φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει σε ένα τέτοιο θέμα ηθικής τάξεως".


Στην αποκάλυψη των«Παραπολιτικών» αναφέρθηκε και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
"Νομίζω ότι και αυτή η ενέργεια του κ. Κατρούγκαλου δημιουργεί μείζον ηθικό θέμα κυρίως για την κυβέρνηση. Όταν καλείσαι να αναλάβεις κυβερνητικά καθήκοντα προφανώς και διαχωρίζεις την επαγγελματική σου δραστηριότητα θέση σου από την υπεράσπιση των συμφερόντων του δημοσίου. Όταν καλείσαι να στελεχώσεις το υπουργικό σου γραφείο με άτομα που ήταν πριν στο δικηγορικό σου γραφείο, αυτό δημιουργεί πρωτίστως θέμα ηθικό ακόμα και αν είναι νόμιμο".


Για "μέγα πολιτικό και ηθικό θέμα που δεν αφορά μόνο τον κ. Κατρούγκαλο , αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση", έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη «Διαπλοκές του Σαββατοκύριακου» ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.


Η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη δήλωσε πως πρόκειται για "οδυνηρό θέμα για τον πρωθυπουργό, να αντιμετωπίζει τέτοιες περιπτώσεις".
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη, η βουλευτής ανέφερε πως η υπόθεση "δημιουργεί μια αναστάτωση και πρέπει να το σκεφτούμε πιο συνολικά, να υπάρχουν σύμβουλοι αλλά να μη τραυματίζεται η ιεραρχία της δημοσιοϋπαλληλιας", ενώ τόνισε ότι "εμείς είμαστε ψύχραιμοι στην κριτική που κάνουμε. Υπάρχει μια εικόνα ότι κάθε υπουργός που έρχεται και φέρνει τους δικούς τους ανθρώπους και αυτό δημιουργεί μια τρύπα στο σύστημα".
Συνεχίζοντας είπε ότι "υπάρχουν πολλοί άξιοι άνθρωποι στο δημόσιο και πολλοί που θα έκαναν την προσπάθεια να είναι χρήσιμοι αλλά κάθε φουρνιά εξωτερικών συμβουλών που έρχεται αφήνει κάτι στο πέρασμά του".
"Καταλαβαίνω και την κριτική που έκανε παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ και την κίνηση να βάλει τώρα δικούς του. Τελικώς δίνουμε άλλη μια σπρωξιά και επιβεβαιώνουμε την άποψη ότι τίποτα δεν αλλάζει στο δημόσιο", κατέληξε η κ. Λυμπεράκη.


Να υποβαθμίσει την υπόθεση προσπάθησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πετράκος.
«Όταν διορίζεται ένας συνεργάτης, απαγορεύεται να ασκήσει το επάγγελμά του. Άρα δεν υφίσταται αυτό που υπονοήσατε. Όταν ένας άνθρωπος θέλει ένα νομικό σύμβουλο, θα πάρει κάποιον που του έχει εμπιστοσύνη. Τους συνεργάτες του , τους επιλέγει ο υπουργός. Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι ουσιώδες», δήλωσε ο κ. Πετράκος στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: