Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η γυναίκα που δεν χαμογέλασε ποτέ για να μην κάνει ρυτίδες


i-gunaika-pou-den-xamogelase-pote-gia-na-min-kanei-rutides
Η Τες Κρίστιαν είναι 50 ετών και έχει να γελάσει από τα 10 της. Η ίδια δηλώνει πανευτυχής και κυρίως αγέραστη...


Η Τες Κρίστιαν τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχει χαμογελάσει ούτε μια φορά. Όχι γιατί δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αλλά γιατί έχει πάρει συνειδητά αυτή την απόφαση, προκειμένου να μην κάνει ρυτίδες. Δεν υπέκυψε ούτε τη μέρα που γέννησε την κόρη της! Ο δρόμος για να παραμείνει αγέραστη είναι δύσκολος, αλλά για την ίδια, αξίζει.

«Δεν έχω ούτε μια ρυτίδα γιατί έμαθα να ελέγχω τον εαυτό μου και τους μύες του προσώπου μου» λέει η Τες και συνεχίζει «Όλοι με ρωτάνε αν έχω κάνει Botox αλλά η απάντηση είναι όχι και το οφείλω στο γεγονός ότι δεν έχω γελάσει απ' όταν ήμουν έφηβη... Η προσπάθεια μου ανταμείφθηκε: δεν έχω ούτε μια γραμμή στο πρόσωπο μου».



Παραδέχεται ότι είναι ματαιόδοξη αλλά όπως λέει: «Η δική μου μέθοδος αντιγήρανσης τουλάχιστον είναι πιο φυσική από το Botox, τις πλαστικές και τις ακριβές κρέμες». Το σοκαριστικό είναι ότι όσο ανορθόδοξο κι αν είναι αυτό που κάνει η Τες, δεν είναι η μόνη. Ακόμη και celebrities ακολουθούν την ίδια μέθοδο... Μπορεί όχι τόσο αυστηρά, αλλά την ενστερνίζονται και την ακολουθούν. Μια από αυτές είναι η 34χρονη Κιμ Καρντάσιαν που έχει παραδεχτεί ότι αποφεύγει όσο μπορεί να γελάει και να χαμογελάει για να μην κάνει ρυτίδες!


Όλοι εμείς που δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ζωή χωρίς γέλιο, αναρωτιόμαστε αν η στέρηση στην οποία έχει υποβάλλει η Τες τον εαυτό της αξίζει. Η ίδια πιστεύει ότι αξίζει 100%: «Δεν είμαι μίζερη. Αγαπώ τη ζωή. Απλά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το εκφράζω στο πρόσωπο μου».

Η Τες Κρίστιαν, που σήμερα εργάζεται σαν καθηγήτρια μαγειρικής, δεν αποφάσισε τυχαία να μείνει αγέλαστη... Όπως λέει φοίτησε σ' ένα αυστηρό Καθολικό σχολείο όπου οι καλόγριες δεν συμπαθούν τα γελαστά, εκφραστικά κορίτσια και τους υποδείκνυαν να μειδιούν αντί να... γελούν! Έτσι όταν μπήκε στην εφηβεία είχε τελειοποιήσει τη δική της έκφραση που θα αντικαθιστούσε το χαμόγελο. «Με ενέπνευσε πολύ η Μάρλεν Ντίντριχ που δεν γελούσε ποτέ και αλήθεια με γοήτευε αυτό glamorous έκφραση που έπαιρνε».



Φυσικά και υπάρχουν στιγμές μέσα στη μέρα που κάτι την ωθεί αν γελάσει, αλλά έχει μάθει να συγκρατεί τους μυς της. Όταν γνώρισε τον άντρα της, με τον οπίο αργότερα απέκτησε και μια κόρη, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με την παράδοξη τακτική της, γιατί όπως λέει τον διασκέδαζε τόσο που δεν του έλειπε το χαμόγελο της. Όσο για τους φίλους της, η ίδια λέει ότι γνωρίζουν ότι περνάει καλά οπότε έχουν απενεχοποιήσει το γεγονός ότι δεν γελάει.

Η μεγάλη «επιβεβαίωση» για την Τες ήρθε όταν έφτασε τα 40 που συνειδητοποίησε ότι όλοι της οι φίλοι είχαν ρυτίδες, εκτός από την ίδια. «Έδειχνα νεώτερη απ' όλους γιατί είχα περάσει την μέχρι τότε ζωή μου χωρίς να γελάω» ομολογεί.
Οι ψυχολόγοι κατακρίνουν, προφανώς, την απόφαση της Τες να βγάλει το γέλιο από τη ζωή της. Το γέλιο, λένε, είναι απαραίτητο για την πνευματική μας υγεία. Όταν γελάμε ο εγκέφαλος μας παράγει ενδορφίνη, που είναι η ορμόνη της χαράς. Όσο πιο πολύ γελάμε, τόσο πιο χαρούμενοι και είμαστε και γινόμαστε. Όσο για τον ισχυρισμό της αγέλαστης γυναίκας, ότι της έρχεται να γελάσει και απλά τιθασεύει τους μυς της, οι ψυχολόγοι τον αντικρούουν λέγοντας ότι ο εγκέφαλος δεν εισπράττει το ψεύτικο μειδίαμα σαν γέλιο. Χρειάζεται την κίνηση των μυών για να δώσει την «εντολή» της ευτυχίας. Ακόμη κι αν αυτό προκαλεί ρυτίδες...


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: