Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τα καλύτερα photoshop όλων των εποχών


17 πειραγμένες φωτογραφίες που άντεξαν στον χρόνο
Ποιό νυστέρι και ποιό μακιγιάζ; Ο βασιλιάς του photoshop κάνει πάντα αισθητή την εμφάνισή του και καθαρίζει ακόμα και τις πιο δύσκολες ουλές. Η χρήση του πλέον θεωρείται κάτι παραπάνω από φυσιολογική και χρησιμοποιείται για όλων των ειδών τις φωτογραφίες. Από ντεφιλέ μόδας μέχρι αυτοσχέδιες φωτογραφίες για πολιτικά τρολαρίσματα. Στην telegraph βρήκαμε κάποιες από αυτές που συζητήθηκαν, σχολιάστηκαν, έγιναν αυτό που λέμε κλισέ και σίγουρα άντεξαν στον χρόνο. 

image

Πρόκειται για την πρώτη φωτογραφία στην ιστορία που υπέστη Photoshop. Η εικόνα έχει γίνει γνωστή με το όνομα Jennifer in Paradise και απεικονίζει την Jennifer Knoll σύζυγο του Thomas Knoll, δημιουργού του Photoshop. Η εικόνα απεικονίζει την (όπως φαίνεται) καλλίγραμμη Jennifer τον Αύγουστο του 1988 στα νησιά Μπόρα Μπόρα. Αν η συγκεκριμένη φωτογραφία σου φαίνεται γνωστή είναι επειδή έχει χρησιμοποιηθεί επανειλλημένως από την Adobe για τις διαφημίσεις και τις αναβαθμίσεις που γίνονται κατά καιρούς στο Photoshop.



image
Η ισραηλινή εφημερίδα The Announcer έχει δεχθεί έντονη κριτική για την επεξεργασία της φωτογραφίας που απεικονίζει την Άγκελα Μέρκελ δίπλα στους 40 ηγέτες του κόσμου, κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης που έγινε στο Παρίσι για τα θύματα της επίθεσης που δέχθηκε το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.


image
Η Κίρα Νάιτλι σε πριν και μετά έκδοση. Είναι η αφίσα για το πρόμο της ταινίας King Arthur και είναι η ίδια φωτογραφία παρότι μοιάζει για δύο διαφορετικές.


image
Η εικόνα αυτή που δόθηκε από τον Λευκό Οίκο στη δημοσιότητα, ήταν ψηφιακά επεξεργασμένη για να κρύψει το έγγραφο που φαίνεται να υπάρχει στο γραφείο. Δείχνει την υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν μαζί με μέλη της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας τη στιγμή, που έχουν λάβει μια τελευταία είδηση για την υπόθεση της εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν.


image
Το 2008 το Ιράν σε μια δοκιμή πυραύλων φαίνεται πως αύξησε τον αριθμό των πυραύλων που τελικά εκτοξεύτηκαν.


image
Φωτογραφία - προϊόν Photoshop, που έλαβε για μια περίοδο δραματικές διαστάσεις μιας και υπήρχε η έντονη φήμη ότι είναι αληθινή. Μάλιστα, είχε γίνει τόσο διάσημη που είχε τη δική της σελίδα στη Wikipedia ως Helicopter Shark.


image
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί απόβαση σε ακτή. Με το ίδιο ακριβώς χόβερκραφτ να βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία.


image
Το 2007, ο Γραμματέας Πολιτισμού James Purnell άργησε λίγο για το ραντεβού της φωτογράφησης για την προώθηση μιας νέας ανάπτυξης στο νοσοκομείο Tameside. Με τη βοήθεια του Photoshop είναι σα να ήταν πάντα εκεί.
image
Το 2001 η Deseret News, μια εφημερίδα της Salt Lake City, η οποία άνηκε στην Εκκλησία των Μορμόνων, αφαίρεσε το τσιγάρο από τα χείλη του James Dean, γιατί σύμφωνα με την εκκλησία η αυθεντική φωτογραφία με το τσιγάρο, προκαλούσε.


image
Το πιο πρόσφατο περιστατικό photoshop είναι αυτό που δείχνει τη Μπιγιόνσε χωρίς να έχει υποστεί επεξεργασία ακριβώς πριν τη διαφήμιση της L'oreal. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και στις δυο φωτογραφίες.


image
Οι πανηγυρισμοί του παίκτη της Chelsea, John Terry που τρέχει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει την νίκη της ομάδας του στο Champions League το 2012, παρότι δεν συμμετείχε στο ματς, οδήγησε πολλούς φανς να χρησιμοποιήσουν την φωτογραφία του στον πανηγυρισμό άλλων γεγονότων, όπως για παράδειγμα στην ιστορική Διάσκεψη της Γιάλτας.


image
Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει τον τότε αμερικανό πρόεδρο George W. Bush σε αγώνα baseball να γελάει και να χαιρετάει από τις κερκίδες ενώ ο πρώην παίκτης, Mickey Mantle κοιτάει τον πάγκο. Φυσικά, κανένας από τους δυο τους δεν βρισκόταν εκεί.


image
Στη ψηφιακά τροποποιημένη φωτογραφία του μοντέλου, Filippa Hamilton για λογαριασμό του οίκου Ralph Lauren, η ίδια φαίνεται φανερά αποστεωμένη. Η διπλανή φωτογραφία είναι από μια επίδειξη μόδας της ίδιας για μια ιαπωνική εταιρεία ρούχων στη Νέα Υόρκη. Λέγεται πως το μοντέλο ισχυρίστηκε αργότερα πως η ιαπωνική εταιρεία δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της επειδή τη βρήκε με παραπανίσια κιλά. Μάλλον την ήθελε όπως στην πρώτη φωτογραφία.


image
Η αυθεντική φωτογραφία απεικονίζει την Μπαράκ Ομπάμα να ηγείται των ηγετών της Μέσης Ανατολής. Διαφορετική γνώμη εμφανίζεται να έχει η αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram, που ταράζει τα νερά βάζοντας τον Μουμπάρακ στη θέση του Ομπάμα.


image
Αυτή η φωτογραφία χρησιμοποιούνταν για να δείξει την πολύ μεγάλη κίνηση που υπάρχει στους δρόμους του Παρισιού.


image
Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έβγαλε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει το βασιλιά και τη βασίλισσα καθισμένους σε έναν καναπέ μαζί με τα εφτά εγγόνια τους στην αγκαλιά τους. Η αμηχανία έρχεται όταν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για πολλές διαφορετικές φωτογραφίες συγκεντρωμένες σε μία.



image
Ο πρίγκιπας Φελίπε της Ισπανίας με τρεις διαφορετικές στρατιωτικές ενδυμασίες και ύποπτα πανομοιότυπο πρόσωπο και στις τρεις.

www.athensvoice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: