Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Στα 61,6 εκατ. η «λυπητερή» από την κακοκαιρία


Newsroom
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015
Αν όχι εσύ, ποιος;
Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο εγχείρημα για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις. Γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δικαίωμα στη δημοκρατία. Αν δεν το στηρίξεις εσύ ποιος θα το κάνει;

Στα 61.611.200 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές από τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν, πριν από ένα μήνα, τους νομούς της Ηπείρου

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για τα έργα αποκατάστασης είναι για την Άρτα 22,6 εκατ., τη Θεσπρωτία 7,2 εκατ., τον νομό Ιωαννίνων 21,5 εκατ. και για την Πρέβεζα 10,3 εκατ. ευρώ.

Ο φάκελος με τις αναλυτικές ζημιές, στάλθηκε από την Περιφέρεια στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την επισήμανση ότι η αποτίμηση είναι συνεχής και βαρύνουσα, αφού υπάρχουν ζημιές και καταστροφές που συνεχίζουν να εμφανίζονται ακόμα και σήμερα.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των πληγέντων, ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπήρχε μέχρι και σήμερα τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: