Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

H αποπλάνηση της Σταυρούλας


Ενω στο Palo Alto, ο Ζούκεμπεργκ ετοιμάζει το νέο διάλογο με τους φίλους του, στην Κολομβία των Βαλκανίων, ο ιστορικός συγγραφέας Γιώργος Σούκουρης-photo ο οποίος -σύμφωνα με την ίδια-επειχείρησε να αποπλανήσει την Σταυρούλα Ξουλίδου των ΑΝΕΛ με 3.000.000 ευρώ, προκαλεί σάλο στα ΜΜΕ.

Από νωρίς το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη-ο οποίος με τον ιδρώτα του προσώπου απολαμβάνει το παντεσπάνι του-όλη η Ελλάδα έμαθε για τα  email του συγγραφέα στην Σταυρούλα.
Σύμφωνα μάλιστα με την βουλευτή των ΑΝΕΛ ο Σούκουρης της έφερε για παράδειγμα τον συνάδελφό της Μελά
-Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας είπα κάποτε;
της έγραψε σε sms.
Καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου θέλουν τον  Σούκουρη να είχε επαφές με τους Μηταράκη και Γεωργιάδη.
Στην υπόθεση μπήκε φουριόζος και ο ταλαντούχος Παπαμιμίκος για να υπερασπισθεί την τιμή της ΝΔ!
Mην αμφιβάλλετε: Εάν οι καταγγελίες της Σταυρούλας αποδειχθούν αληθινές έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα.
Πάντα με βουκολικό τρόπο-όπως ταιριάζει στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
-Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει
που λένε και στα χωριά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Σπίγγου στα Παραπολιτικά οι άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και οι επικείμενες μαρτυρικές καταθέσεις των Νότη Μηταράκη και Άδωνι Γεωργιάδη προστίθενται στη δικογραφία για το λεγόμενο κουμπαρά με στόχο τις καταγγελλόμενες δωροδοκίες βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου μίλησε με ονόματα καταθέτοντας στον εισαγγελέα και εμφανίστηκε βέβαιη ότι έχουν πλησιάσει και άλλους βουλευτές.
Ανάμεσα στους επόμενους μάρτυρες που καλεί άμεσα ο εισαγγελέας περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα όπως ο υπουργός Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και ο Γιώργος Σούκουρης. Ο εισαγγελέας ζήτησε ήδη άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα στο Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής των ΑΝΕΛ φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα τον τρόπο που την προσέγγισε ο Γ. Σούκουρης υποστηρίζοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσέγγιση της.
Από τον Ιούνιο και μετά, είπε, πύκνωσαν οι επικοινωνίες και από τα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη κρούση για τα χρήματα. Ένα από τα μηνύματα που έλαβε, όπως είπε, ανέφερε "μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου" προτρέποντας να την να πάρει τα χρήματα. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πλησίασαν βουλευτή του κόμματός του για να τον δωροδοκήσουν, φέρεται να κατέθεσε ότι ο Γ. Σούκουρης της έστειλε, στις 20/11 μήνυμα "1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;" Μάλιστα κατέθεσε στον εισαγγελέα σε φωτοτυπίες όλα τα μηνύματα που εχει ανταλλάξει με το συγκεκριμένο πρόσωπο μέσω facebook.
Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε μια από αυτές ο Σούκουρης φέρεται να της είπε σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες αναφέροντας δυο ονόματα. Τότε γίνεται και προσπάθεια, όπως είπε, να κλειστεί ραντεβου. Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση. Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μη γίνει ποτέ.
Η Σταυρούλα Ξουλίδου μετά την λεπτομερή κατάθεσή της στον εισαγγελέα δήλωσε:
"Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μετά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω οτι πλησίασαν και άλλους."
Η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ και δικηγόρος Έλενα Καμμένου που την συνόδευε δήλωσε: "Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεση του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζον και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Αμέσως μετά τη Σταυρούλα Ξουλίδου, κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει μηνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Ο κ Μελάς βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε:
"Εγω κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ωστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πηγε κατευθείαν στην τηλεόραση".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος όταν είχε κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στις 23 Οκτωβρίου κατέθεσε οτι βουλευτής των ΑΝΕΛ του είχε καταγγείλει ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας του με τρία εκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από το κόμμα. Όταν εωτήθηκε ποιος είναι ο βουλευτής και ποιος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει απάντησε ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να καταθέσει ονόματα. Μάλιστα είπε στον εισαγγελέα ότι θα μιλήσει με το βουλευτή του και θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο μετά απο εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη με αφορμή τις νέες καταγγελίες που ήρθαν στο φως.

Η απάντηση του Γιώργου Σούκουρη

«Ποτέ δεν είπα στην κυρία Ξουλίδου για χρηματισμό», δηλώνει ο Γιώργος Σούκουρας, ο οποίος αρνείται ότι είναι στέλεχος της ΝΔ. 


Ο κ. Σούκουρας, τον οποίο κατήγγειλε η βουλευτής των ΑΝΕΛ ότι την προσέγγισε με σκοπό τον χρηματισμό προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, παραδέχεται σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real ότι μιλούσε με την κυρία Ξουλίδου στο Facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω Facebook την κυρία Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει», υποστήριξε ο Γ. Σούκουρας και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ στην κ. Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: