Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις». Συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της ΠΣΕ, με εισηγητές τους εισηγητές της ημερίδας Νίκο Μαρκάτο και Γεράσιμο Παπαδόπουλο.





Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και με αναφορά στις κυρώσεις συμβάσεων για διερεύνηση και εξόρυξη, η ΠΣΕ προσεγγίζει αυτό το θέμα ουσίας για τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες . 
Η εξέταση του θέματος παρουσιάζεται με την συμμετοχή Επιστημόνων αλλά και απλών πολιτών για το προτεινόμενο εξορυκτικό μοντέλο σαν μορφή ανάπτυξης σε μια ευρεία περιοχή. 

Σε μια περιφέρεια που παρουσιάζει έντονη ιδιαιτερότητα, στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της αλλά και στο σύνολο των πολιτών. 

Η ΠΣΕ αποδίδοντας στο ζήτημα τη δέουσα σημασία, με προσοχή και επιστημονικότατα διοργανώνει, σε πρώτο στάδιο, στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), ενημερωτική ημερίδα με θέμα:«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα;Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις». 

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση των απόδημων Ηπειρωτών αλλά και ευρύτερα, με κατάλληλη ανάδειξη του θέματος με διάφορες απόψεις που όμως εστιάζουν στις κοινωνικές και οικονομικές πτυχές αλλά και την συνολικότερη ανάπτυξη της Ηπείρου. 

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ από τους, Σωτήρη Γ. Κολιούση, Κώστα Κωνή και Κώστα Κωνσταντίνου,  συναντήθηκε στην έδρα της ΠΣΕ, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2014 με τον κ. Νίκο Μαρκάτο (πρώην πρύτανη του ΕΜΠ). 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2014 ο Πρόεδρος Γιώργος Γ. Οικονόμου και τα μέλη του Δ.Σ.  Σωτήρης Γ. Κολιούσης, Κώστας Κωνής,  Γιώργος Δόσης,  Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Γιάννης Νάκης και  Κώστας Λιάγκος, συναντήθηκαν στην έδρα της ΠΣΕ με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Νίκος Γιαννούλης συνεργάτης της επιτροπής ανάπτυξης του ΔΣ.

Στις συζητήσεις και με τους δύο εισηγητές στην ημερίδα, έγινε πλατειά ανάλυση πτυχών της σύμβασης, εξετάστηκαν πλευρές των επιπτώσεων στον κοινωνικό ιστό, στο περιβάλλον, στην οικονομία της περιοχής καθώς και οι διεθνείς διαστάσεις του ζητήματος.

Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: