Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο Γραμματέας της ΝΔ Παπαμιμίκος, η ΜΚΟ του και οι κορασίδες του Λυκείου Κορυτσάς

ΑΝΔΡΕΑΣ-ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ


Κατασκεύασε ή όχι το έργο υδροδότησης του Λυκείου Θηλέων Κορυτσάς η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Δίκτυο για την Προώθηση της Δημοκρατίας στα Δυτικά Βαλκάνια» στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος; 

Το παραπάνω ερώτημα έχει υποβάλλει με έγγραφό του, το οποίο παρουσιάζουμε, το ΣΔΟΕ στην ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας)  του Υπουργείου Εξωτερικών και  έκτοτε προσπαθεί να βγάλει άκρη από την «απάντηση» που έλαβε. 

Παραθέτουμε τη σχετική  αλληλογραφία. Πρώτα το ερώτημα του ΣΔΟΕ και στη συνέχεια η απάντηση της ΥΔΑΣ.

Το έγγραφο του ΣΔΟΕ

idas1

Η απάντηση ΥΔΑΣ



idas2-1



ν περασμένη βδομάδα  παρουσιάσαμε έγγραφο του ΣΔΟΕ με το οποίο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας)  του Υπουργείου Εξωτερικών να πληροφορηθεί αν οι Ανδρέας Παπαμιμίκος, Ηλίας Κουσκουβέλης και Νίκος Βασιλειάδης  είναι μέλη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης  «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια».
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι απάντησε η ΥΔΑΣ. Αυτό όμως που συνειδητοποιούμε είναι το πέπλο σιωπής με το οποίο κάποιοι επιχειρούν να καλύψουν αυτήν την υπόθεση. 
Ίσως γιατί ο ένας από αυτούς που ερευνά το ΣΔΟΕ είναι Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας (Παπαμιμίκος) και ο άλλος (ο Κουσκουβέλης) μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

   Απευθυνθήκαμε σε υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών εντός και εκτός της χώρας, οι οποίες θα έπρεπε να είναι σε θέση να απαντήσουν με ένα ναι ή ένα όχι στην πολύ απλή ερώτηση που έχει υποβάλλει το ΣΔΟΕ. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ πραγματοποίησε το έργο της ύδρευσης του σχολείου στην Κορυτσά; 

Η αδυναμία να δοθεί μια απλή απάντηση  οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά το ερώτημα του ΣΔΟΕ δεν είναι και τόσο απλό, καθώς όπως μαθαίνουμε υπήρξε μια  «χρυσή εποχή»  κατά κύριο λόγο μεταξύ 2002- 2005 όπου οι ΜΚΟ  .εκδημοκράτιζαν και ανέπτυσσαν περιοχές των Βαλκανίων με χρυσά κουτάλια βουτηγμένα στο μέλι κονδυλίων προορισμένα κατά κύριο λόγο να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην ευημερία ημετέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: