Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Aφού σκίσαμε τα μνημόνια και κουρέψαμε το χρέος, αποδεχόμαστε νέο μνημόνιο!!!


Aφού-στις φαντασιώσεις τους-έσκισαν τα Μνημόνια και κούρεψαν το χρέος κατέληξαν στην παράταση του Μνημονίου που πιστέψτε μας όπως δείχνιυν τα πράγματα θα είναι αιώνια!

Ή έως την στιγμή που οι Γερμανοί θα έχουν καθαρίσει το διεφθαρμένο εγχώριο πολιτικό προσωπικό. Φτου και από την αρχή λοιπόν με παράταση του Μνημονίου-μάλλον για νέο Μνημόνιο πρόκειται-μια και είναι δύσκολο να προκύψει χωρίς ψηφοφορία τόσο στην ελληνική Βουλή όσο και στα κοινοβούλια των κρατών της Ε.Ε.
Συμπέρασμα: Oι γενναίοι Δοκιχώτες- διαπραγματευτές μας οι οποίοι μετέβησαν στο Παρίσι για να πηδήξουν και να δείρουν επέστρεψαν με την ουρά στα σκέλια και με νέα μνημόνια, που σημαίνει νέες θυσίες για την μάζα και νέα εκατομμύρια για τους αυλικούς του συστήματος.
Απαιτείται ψυχραιμία και συσπείρωση -όσοι νομίζουν ότι τα πράγματα είναι εύκολα κάνουν λάθος- ίσως υπάρξει μια μικρή άτυπη παράταση του ισχύοντος προγράμματος αλλά δεν θα συνοδευθεί από νέο δάνειο. Eτσι το λέμε για την ώρα. Πολύ σύντομα και καθώς νυχτώνει το Μνημόνιο θα πάρει τις πραγματικές του διαστάσεις-σχετικές photo
 

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Ευ. Βενιζέλος έξω από το Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά και τα μέλη της αποστολής στο Παρίσι: Γκίκα Χαρδούβελη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρο Παπασταύρου και Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η δήλωση του κ. Χαρδούβελη: «η συνάντηση στο Παρίσι πήγε καλά, σημειώθηκε πρόοδος, δεν τα κλείσαμε τα θέματα αλλά συνεχίζουμε, μπορεί να υπάρξει μικρή παράταση (σ.σ.του προγράμματος) αλλά για τεχνικούς λόγους», είπε.

Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες που μιλούσαν για παράταση του μνημονιακού προγράμματος και της παρουσίας φυσικά του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση επιμένει να τονίζει το "ολιγοήμερον" της παράτασης ωστόσο μένει να αποδειχθεί εάν θα επαληθευτούν επίσης οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεγαλύτερης διάρκειας παράταση του τρέχοντος δανειακού προγράμματος της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν θα επισπευσθεί η Προεδρική εκλογή και επέμεινε στο στόχο να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή (από το Μαξίμου) δεν υπήρξε ναυάγιο στο Παρίσι «κι όσοι το λένε θα διαψευσθούν εκ των πραγμάτων».

Κατά την ίδια πηγή, «και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν χθες, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, ότι δεν υπάρχει ναυάγιο αλλά ότι συνεχίζεται η προσπάθεια»...




«Να μη θιγούν μισθοί και συντάξεις»
Με τον τρόπο αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να διαχειρισθεί το άδοξο τέλος που είχε και το «Παρίσι Νο2», καθώς μία παραδοχή στο «ναυάγιο» θα έπρεπε να συνοδευτεί από άμεσες πολιτικές αποφάσεις.

Όπως αναμενόταν, οι δύο αρχηγοί επέμειναν στην προβολή των «όχι» προς την τρόικα, δηλαδή στο ύψος του δημοσιονομικού κενού, στη μείωση των (κύριων) συντάξεων και στις εργασιακές αλλαγές (απεργίες, ομαδικές απολύσεις).

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος είπε έξω από το Μαξίμου ότι ο κυβερνητικός στόχος είναι «να μη θιγούν μισθοί και συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: