Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το βιβλίο " Ικέτιδα-όλα για εκείνη" του καθηγητή Ιατρικής και πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστου Κατσούρα, παρουσιάστηκε στα Γιάννενα στην Αίθουσα «Δημήτρη Χατζή»,στις 7 Νοεμβρίου 2014


Την Παρασκευή το βράδυ 7 Νοεμβρίου 2014, βρέθηκαν πράγματι όλοι στην υπερπλήρη αίθουσα του πνευματικού κέντρου της πόλης, όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση του δεύτερου θεατρικού έργου του καρδιολόγου και καθηγητή Χρήστου Κατσούρα. Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνέθεταν ένα εκλεκτό θεατρόφιλο κοινό οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, κ.κ. Μπέγκας και Λώλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου μας Γιώργος Καψάλης κι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.
Την παρουσίαση του έργου είχαν αναλάβει αφενός ο εκ Θεσπρωτίας δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμων  Γιάννης Τζώρτζης κι αφετέρου η Θεσπρωτίδα επίσης εκδότρια Αθηνά Σοκόλη. Απαγγελίες τμημάτων του έργου έκαναν οι δύο Αθηναίοι ηθοποιοί Αγγελική Μιχαλοπούλου και Κωνσταντίνος Φερεντούρος.Ϊ




Ο Γιάννης Τζώρτζης αναφέρθηκε αρχικά στη  προσωπικότητα του συγγραφέα, σκιαγραφώντας επίσης το κοινωνικοπολιτικό του "προφίλ" και αναφερόμενος στο περιεχόμενο του έργου, τόνισε πως τούτο συνιστά απότοκο συγκρουσιακών εμπειριών, τις οποίες βίωσε ως πολιτικός ο Χρήστος Κατσούρας. Η εκδότρια ανέλυσε συνθετικά σημεία του θεατρικού έργου "Ολα για εκείνη", ως και του πρώτου με τίτλο "Ικέτιδα" που έχει ανεβεί σε αθηναϊκό θέατρο. Ο ίδιος ο συγγραφέας τέλος, φανερά συγκινημένος από την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, ευχαρίστησε και τόνισε ότι με τα δύο έργα του επιθυμεί να φωτίσει ιδιαίτερες πτυχές της τρέχουσας κρίσης, όπως αυτές επιδρούν σε επί μέρους χώρους της κοινωνίας.




Μια γενική διαπίστωση που προέκυψε με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και συζητήθηκε επί τόπου, ανέφερε πως ο Χρήστος Κατσούρας  θέτει τους πάντες  απέναντι στα συμπτώματα της κρίσης, η οποία δεν είναι μόνο πολιτική και οικονομική αλλά κοινωνική, συνάμα δε και πολιτιστική.
Ο συγγραφέας παραβρέθηκε μετά την σημαντική αυτή εκδήλωση σε κέντρο εστίασης του Περάματος μαζί με τους παρουσιαστές, δημοσιογράφους και εκλεκτούς φίλους του. Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις εκεί τράβηξαν σε μάκρος, εμποτισμένες με ανάλογης εμπνεύσεως ποτάκι οι τελευταίοι αποχώρησαν εν μέσω βροχής κοντά στα ξημερώματα! "Πάντα τέτοια νάχουμε"!, εύχονταν όλοι.      


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: