Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πρόστιμα των 400 ευρώ (που δεν είναι πετσετάκια) μοιράζουν οι αστυνομικοί στην Πρέβεζα «επί δικαίων και αδίκων»

troxaia-elegxoi

Τα όρια της υπερβολής αγγίζουν τις τελευταίες μέρες τα πρόστιμα που κόβουν νέοι τροχονόμοι που έχουν επιστρατευτεί από την υπηρεσία τους για να ασκούν ελέγχους, κυρίως στη Λεωφόρο Ειρήνης της Πρέβεζας, όπου υπάρχει άφθονη «πελατεία» και κόβουν πρόστιμα της τάξεως των 350 ή των 400 ευρώ για διάφορους λόγους και αιτίες.
Όλες οι απαγορευμένες διατάξεις που είχαν ατονίσει, έχουν τεθεί σε ισχύ καθώς το κράτος πρέπει να μαζέψει χρήμα εν όψει των Χριστουγέννων αφενός και οι Δήμοι στους οποίους καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν αυξάνουν τα δημοτικά τέλη για να φαίνονται φιλολαϊκοί αλλά μαζεύουν έμμεσους φόρους κατά βούληση.

Έχουν αντιληφθεί όσοι με αυτό τον τρόπο θέλουν να μαζέψουν έμμεσους φόρους, τι σημαίνει πρόστιμο της τάξεως των 400 ευρώ;

Υπάρχει Έλληνας σήμερα που μπορεί να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο;
Οι τροχονόμοι που έχουν επιστρατευτεί για να κόβουν κλήσεις για έλλειψη κράνους, για ζώνη ασφαλείας, για έλλειψη εγγράφων, για παράνομο παρκάρισμα κλπ, το κάνουν αυτό «επί δικαίων και αδίκων» φτάνοντας πολλές φορές στο όριο της υπερβολής. Και αυτό δεν αφορά μόνο το ύψος των προστίμων αλλά και την πρόσφατη γκάφα αστυνομικών που έγραψαν πριν λίγες μέρες αυτοκίνητο της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες έξω από την Οικονομική Εφορία Πρέβεζας γιατί ο αστυνομικός που το οδηγούσε δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα μαζί του και οι νέοι αστυνομικοί της Τροχαίας που δεν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, έκοψαν την κλήση η οποία φυσικά στη συνέχεια σβήστηκε .
Ώρα είναι να δούμε τροχονόμους να γράφουν τα περιπολικά της αστυνομίας που δεν έχουν περάσει ποτέ ΚΤΕΟ καθώς και τις μηχανές που δεν διαθέτουν ασφάλεια.
.Ότι να" ναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: