Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι''. Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση- γλέντι, για την έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014.







Δυστυχώς αποδείχθηκε πολύ μικρή, η  μεγάλη αίθουσα του οικήματος της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν, γλεντήσουν και ευχηθούν καλή  χορευτική περίοδο- χρονιά , το  Σάββατο το βράδυ 22 Νοεμβρίου 2014. 

Και όλοι προέτρεψαν την Πρόεδρο της Ένωσης, την επόμενη ανάλογη εκδήλωση, να την διοργανώσει σε μεγαλύτερο χώρο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, για να χωρέσουν όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν ήλθαν γιατί γνώριζαν ότι στις εκδηλώσεις της ΄Ενωσης, υπάρχει το αδιαχώρητο.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την  εξαίρετη, αποτελεσματική και ουσιστική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της ΄Ενωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Λίλιαν Παπαδοπούλου, και τα μέλη του Δ.Σ., όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν (χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των  Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο  και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις που είτε διοργανώνει η 'Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.






Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Ένωσης Λίλιαν Παπαδοπούλου, που αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εποχή μας, εποχή οικονομικής κρίσης, έχει σε πολλή δύσκολη κατάσταση τα οικονομικά της Ένωσης, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από  πολιτιστικές επιχορηγήσεις, αλλά το Δ.Σ. δεν φείδεται κόπων και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, που υπήρχε βοήθεια κρατική και ιδιωτική. Πέραν τούτου, τώρα, είπε η Πρόεδρος, έχουμε αναπτύξει και μιά σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τις Δημαρχιακές αρχές Αγίου Δημητρίου και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των δράσεων μας, που χαίρουν της εκτίμησης των κατοίκων της περιοχής. Για φέτος είπε ότι, αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε μια εκδήλωση-συνάντηση για την έναρξη της χορευτικής περιόδου στο οίκημα, μετά φαγητού και γλεντιού, στο χώρο του οικήματος και τα αποτελέσματα είναι άριστα και η συμμετοχή όλων μας μας χαροποίησε και μας δίνει δύναμη για να το επαναλάβουμε και του χρόνου.




Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και τα μέλη του Δ.Σ. Μαρίνα Τζάκου και Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Νοτίων προαστείων ''Ο Ρόβας'', με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πέτρο Θανόπουλο, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης - Π.Φαλήρου, και εκπρόσωποι  πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης του Αγίου Δημητρίου και  εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων κατοίκων της περιοχής, που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Ακολούθησε  η διανομή σε όλους τους καλεσμένους φαγητού και άλλων εδασμάτων, που έφτιαξαν για την εκδήλωση αυτή οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές, μέλη του Συλλόγου.

Το τσίπουρο και το κρασί από τη 'Ήπειρο έρρευσαν χωρίς περιορισμό και  συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε, συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του κλαρινίστα Βασίλη Γένη, να απογειωθεί.  Χόρεψαν όλοι με την ψυχή τους και ακατάπαυστα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Την γενική επιστασία της εκδήλωσης είχε η καταξιωμένη χοροδοδασκάλισα, εκπαιδευτικός, από την Φιλιππιάδα της Πρέβεζας Τζένη Κωστούση, που έκανε τα ''αδύνατα-δυνατά'' να ευχαριστηθούν όλοι, έτσι όπως ξέρει αυτή να κάνει, κερδίζοντας για άλλη μιά φορά τα εύσημα.

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: