Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

1ο Tango Festival Πρέβεζας. Χειμώνας 2024. Απολαύστε τα video








Το τριήμερο 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2014, διοργανώθηκε στην Πρέβεζα, το 1ο χειμερινό Tango Festival Πρέβεζας.



H Πρέβεζα και οι pa ΄bailar  είχαν  την τιμή και την ατελείωτη χαρά να φιλοξενήσουν σε ένα τριήμερο tango festival τα παγκοσμίου φήμης ζευγάρια Virginia Pandolfi & Santiago Castro και Jimena Hoeffner & Fernando Carrasco κοντά μας στις 14-15-16/11/2014

Οι Pa`Bailar el tango argentino που διοργάνωσαν την εκδήλωση είναι πολιτιστική εταιρία μη κερδοσκοπική που δημιουργήθηκε με σκοπό την μελέτη, την διάδοση και την εκμάθηση του χορού, της μουσικής και του πολιτισμού του αργεντινού Τango και αλλων κοινονικών χορών στην περιοχή της Πρέβεζας. 
Mέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων, όπως ανοιχτά σεμινάρια χορού, χορευτικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές βραδιές αργεντινού Tango, καθώς και διδακτικά σεμινάρια χορού από διάσημους αργεντινούς χορευτές. 
Τα μέλη του «Pa bailar» έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν τα χορευτικά είδη του Τango και της Milonga καθημερινά, σε ολιγομελείς ομάδες, ανάλογα με το γνωστικό τους επίπεδο και την χορευτική τους εμπειρία.
 Η διδασκαλία πραγματοποιείται από χορευτές και δάσκαλους εξειδικευμένους στο αργεντινό Τango, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα, την εξέλιξη και την πολυμορφία του Τango, ως κοινωνικού χορού.









 Παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται σεμινάρια χορού από ειδικούς προσκεκλημένους χορογράφους, ερμηνευτές και διδασκάλους.
 Η μέθοδος εκπαίδευσης επικεντρώνεται στην ανάλυση της τεχνικής των χορευτικών κινήσεων, σε σχέση με τα διάφορα μελωδικά και ρυθμικά μοτίβα. 
Σκοπός της διδασκαλίας δεν είναι η απομνημόνευση της χορευτικής κίνησης, αλλά η κατανόηση της δομής και της λειτουργίας της, προκειμένου να αποκτήσει ροή, αίσθηση συγχρονισμού, ομαλότητα και κομψή δράση. To Τango, ως αυτοσχεδιασμός, αναπτύσσει σε εκείνους που το μελετούν την ικανότητα ελέγχου και διαφοροποίησης του ρυθμού εκτέλεσης κάθε κίνησης ανάλογα με τις απαιτήσεις της δεδομένης στιγμής


 Οι pa ΄bailar  στεγάζονται  στην διεύθυνση: Επτανήσου 25 @ Επτανήσου 11 και Βλαχοπουλου, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο  Πρέβεζας


Διαβάστε περισσότερα: http://pa-bailar.webnode.gr/


Απολαύστε τα video


















Δεν υπάρχουν σχόλια: