Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ιόνια οδός. Αποκλειστικές δηλώσεις στο ROMIANEWS του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πρόοδο των έργων.







1η Σεπτεμβρίου 2014, Δευτέρα βράδυ , Ζάππειο μέγαρο.
Λίγο πριν αφιχθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για να μιλήσει στην εκδήλωση του "Ιδρύματος Παπανδρέου", εντοπίζουμε στις πρώτες σειρές των καθισμάτων τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Πλησιάζοντάς τον και αφού πήρα μερικά φωτογραφικά πλάνα, τον ρωτάω για τα έργα που γίνονται στην Ιόνια οδό.
Δεν προλαβαίνει να απαντήσει γιατί εκείνη την στιγμή κατέφθασε η οικογένεια Παπανδρέου και επικρατεί ένας μικρός πανικός.

Τετάρτη απόγευμα, 3 Σεπτεμβρίου 2014 πάλι στο Ζάππειο μέγαρο.
Πραγματοποιείται η  επίσημη γιορτή του ΠΑΣΟΚ για τα την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος.
Στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων διακρίνω τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να έχει "στήσει" ένα πηγαδάκι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  Άρτας Χρήστο Γκόκα  και  Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη που κάθονται ακριβώς πίσω του.
Μπαίνω στη συζήτηση και ρωτάω τον κ. υπουργό για τα δημοσιεύματα εκείνης της ημέρας που αναφέρουν ότι οι εργασίες θα καθυστερήσουν σημαντικά επειδή αποκαλύφθηκε Μεταβυζαντινό Μοναστηριακό Συγκρότημα του 8ου ή 9ου αιώνα,  κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού από την ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Κλόκοβας.

Ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το χρονοδιάγραμμα της Ιόνιας οδού τηρείται κανονικά και όλη η Δυτική Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή ένα μεγάλο εργοτάξιο. 
Σε επισήμανση που του έκανα για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ολιγωρία της ΔΕΗ στο ύψος του Αιτωλικού' όπου εκτελούνται οι χωματουργικές εργασίες και οι κολώνες παραμένουν αμετακίνητες , μου απάντησε,ότι αυτά είναι μικροπροβλήματα, τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις αντιμετωπίζουμε στο τμήμα Καμπή - Γιάννενα λόγω των απαλλοτριώσεων.
Επέμεινε μάλιστα ότι εκτός από την σήραγγα της Κλόκοβας, εκτός απροόπτου το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Σελλάδες μπορεί να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία πρίν το τέλος του 2015 που έχει θέσει ως χρονικό όριο.


 Μόλις του είπα ότι "αυτό το εκτός απροόπτου" με φοβίζει και με προβληματίζει , μου αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα έχει προγραματίσσει επίσκεψη στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην Ήπειρο και θα προσπαθήσει να διατρέξει μεγάλο μέρος του δρόμου για να έχει ιδίαν αντίληψη της προόδου του έργου και να γίνει καλύτερος συντονισμός των όλων προβλημάτων που έχουν προκύψει.





Στη συζήτηση μπήκε και η κ. Άντζελα Γκερέκου η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την κατασκευή της Ιονίας οδού. Αφήσαμε τον κ. Χρήστο Γκόκα να προσπαθεί να πάρει την υπόσχεση ότι θα κατασκευασθούν οι επιπλέον κόμβοι και δε θα αθετήσει τον λόγο που του έδωσε.



Εκείνη την στιγμή είχαμε την άφιξη του κ. Σημίτη και δεν πρόλαβε ο υπουργός κ. Μανιάτης που παρευρίσκονταν στη συζήτηση, να μας ενημερώσει για τι έρευνες των κοιτασμάτων πετρελαίου και εάν θα με κάνει, σεΐχη, εμίρη ή ακόμη ...πιό κακομοίρη

Χριστόφορος Ευθυμίου

www.romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: