Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Όσες σημαίες ευκαιρίας και αν υψώσει ο Σαμαράς, δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια...


Το κείμενο της ομιλίας Σαμαρά στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της ΝΔ, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε εδώ, προσφέρεται για πλήθος σχολίων, ωστόσο θα περιοριστούμε να αριθμήσουμε τα απολύτως ενδεικτικά:

Πρώτον. Πολλά λόγια, θύμα η αλήθεια. Τώρα, θέλει να λέγεται δημοκρατική παράταξη και εκσυγχρονιστική δύναμη. Ποτέ δεν είναι αργά. Αλλά οι πράξεις είναι που μετράνε. Και η πολιτική του, δημιουργεί ένα μικρό προβληματάκι, γιατί είναι απολύτως συντηρητική. Τόσο στην αντιπολίτευση, όταν πολεμούσε το έργο της διετίας 2009-2011 που τώρα ανιστόρητα παρουσιάζει ως δικό του, όσο και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής περιόδου, ούτε μια προοδευτική πρόταση δεν προσέφερε για τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία. Είχε την ευκαιρία του, το καλοκαίρι του 2011 και την έχασε. Για την ακρίβεια, την προσέφερε βορά στην επικοινωνιακή στρατηγική του, για τους δικούς του λόγους. Σήμερα, δεν κάνει τίποτα που να μην αποδομεί ή να μην προκαλεί προσκόμματα στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον. Υποστηρίζει ότι, ουδέποτε είπε ότι λεφτά υπάρχουν, εννοώντας ότι δεν υπέκυψε στον λαϊκισμό. Γιατί αδικεί τον εαυτό του ο κατά δήλωση του ''αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου''; Ξεχνά τα Τρία Ζάππεια και τα 18 δις Ευρώ ισοδύναμα μέτρα που υποστήριζε ότι διαθέτει; Και μάλιστα, επειδή ήθελε, όπως έλεγε, να εμφανίζεται αξιόπιστος, υπογράμμιζε ότι, οι εξαγγελίες του παρακολουθούν τις εξελίξεις, ώστε να είναι επίκαιρες οι προτάσεις του!

Τρίτον. Όχι μόνον εξεκολουθεί να διαστρεβλώνει το γνωστό "λεφτά υπάρχουν" αλλά μετά και την σημερινή αναφορά του σε αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε τα εξής:


Ο κ. Σαμαράς διαστρεβλώνει σκοπίμως τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, για δύο πολύ απλούς λόγους.

Ο πρώτος, γιατί θα ήταν υποχρεωμένος να παραδεχτεί ενώπιον του προκατόχου του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας - αλλά πάλι ξεχνά σκοπίμως, που πήγαν τα λεφτά. Ποιος τα έδωσε και πού.
Θυμίζουμε, υπερδιπλασιασμός του χρέους από καταβολής του Ελληνικού Κράτους, σε μόλις πέντε χρόνια. Ποια ήταν αυτά; Ήταν τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα η Νέα Δημοκρατία, με Πρωθυπουργό τον τότε Πρόεδρό της, Κώστα Καραμανλή. Και βεβαίως, 36 δις Ευρώ έλλειμα, μόνο το 2009. Ποιος κυβερνούσε τότε. Η κυβέρνηση Καραμανλή.
Σήμερα μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν, αλλά η υπογραφή του κ. Σαμαρά στον προϋπολογσμό του 2013 και η ψήφος του κ. Καραμανλή, στην ψηφοφορία για τον ίδιο προϋπολογισμό, καθιστά και τους δύο συνυπεύθυνους αλλά και έκθετους.

Ο δεύτερος, γιατί θα ήταν υποχρεωμένος να πράξει ως Πρωθυπουργός κάτι, προκειμένου να βρει τα λεφτά εκεί που υπάρχουν ή εκεί που χάνονται - όπως εξηγούσε πάντα στις ομιλίες του ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά ξεχνά σκοπίμως και ο κ. Σαμαράς και κάποιοι άλλοι, που δεν επιθυμούν να "σπάσουν αυγά" υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των πολλών. Δηλαδή, στις σκοτεινές διαδρομές που ενώνουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μεγάλα και μικρά συμφέροντα και βεβαίως, στη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, την αδιαφάνεια, που συνεχίζουν να ταλανίζουν τον τόπο.
Και προς αυτήν την κατεύθυνση ουδέν πράττει. Ούτε μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Αντιθέτως υπερηφανεύεται για ό,τι βρήκε έτοιμο - πάλι όμως ξεχνά σκοπίμως ότι αυτά που βρήκε έγιναν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που τότε ό ίδιος υπονόμευε συστηματικά.
Και από την άλλη, η κυβέρνησή του, συνεχίζει να φέρνει στη Βουλή ρυθμίσεις που βρίσκονται, αν μη τι άλλο, σε απόκλιση από την προσπάθεια που θα έπρεπε να γίνεται για την οικοδόμηση αισθήματος κοινωνικής δικαοσύνης και κράτους δικαίο
υ.

Όσες σημαίες ευκαιρίας και αν υψώσει κανείς, δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα και την αλήθεια. Και κάτι τελευταίο: Όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου εξουδετέρωνε όχι τις χειροβομβίδες αλλά τις βόμβες που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, ο Σαμαράς έλεγε ότι δεν υπάρχουν βόμβες αλλά κρυβόταν από πίσω το ΠΑΣΟΚ μη σκάσουν και τον πάρουν τα θραύσματα. Για να μην ξεχνιόμαστε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: