Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Χάρης Σταμούλης. Ο ομογενής από την Αυστραλία Ηπειρώτης κροίσος, που πούλησε νησί Οξυά του Ιονίου, στον Εμίρη του Κατάρ!!


Ηπειρώτης κροίσος που κατέχει μια δυναμική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου πολυτελούς στην Αθήνα, εκτυπωτικού συγκροτήματος και διαθέτει εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό, πούλησε πριν λίγες μέρες στον Εμίρη του Κατάρ, στην τιμή των 5 εκ. ευρώ το νησί Οξυά, το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, μεταξύ του Αστακού και της Ιθάκης. 


Η ιστορία μοιάζει να είναι βγαλμένη μέσα από παραμύθι, όμως αποτελεί πραγματικότητα, καθώς ο πάμπλουτος Ηπειρώτης κροίσος δεν είναι άλλος από τον ομογενή Ηπειρώτη Χάρη Σταμούλη, ο οποίος είναι ένας από τους πιο πλούσιους ομογενείς της Αυστραλίας, καθώς η περιουσία του ξεπερνά σήμερα τα 540 εκατ. δολλάρια! 

Είναι επικεφαλής του κολοσσού "Stamoulis Group", ιδιοκτήτης του συγκροτήματος "Vogue" στην περιοχή Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης, κατέχει τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ που εκπέμπει στην Αυστραλία και την εφημερίδα "Τα Νέα" που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ομογενείς στην Ωκεανία, καθόσον είναι ενεργό στέλεχος της Ηπειρώτικης αποδημίας,  αλλά και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αθήνα. 



Νησί Οξυά Ιονίου


Ο ίδιος μέχρι πρόσφατα ήταν ιδιοκτήτης του νησιού Οξυά το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων, μεταξύ Αστακού και Ιθάκης, το οποίο πλέον έχει περάσει στα χέρια του εμίρη του Κατάρ! Το πανέμορφο νησάκι συνολικής επιφάνειας 4.320 στρεμμάτων είναι πευκόφυτο, διαθέτει τρία φυσικά λιμάνια και πολλές παραλίες με άμμο. 

Ο Χάρης Σταμούλης έχει ως κύρια απασχόληση τη διαχείρσιη της εταιρείας "Stamoulis Property Group", μια δυναμική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, με σημαντικά έργα στη Μελβούρνη, όπως το "Argus Center", που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. 

Η δυναστεία της οικογένειας Σταμούλη στην Αυστραλία ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες, όταν ο πατέρας του Χάρη, Σπύρος Σταμούλης, έφυγε από την Ηπειρο και έφτασε στην Αυστραλία σε ηλικία 12 ετών. Μεγαλώνοντας έχτισε μια μικρή αυτοκρατορία στη νέα του πατρίδα, ενώ ήταν ένα από τα πιο επιφανή μέλη της ομογενειακής κοινότητας της Μελβούρνης. Ιδρυσε την εταιρεία Gold Medal Soft drink, ενώ δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ακινήτων αλλά και των ΜΜΕ, με τον ραδιοφωνικό σταθμό 3XY και την εφημερίδα της Αυστραλίας «Τα Νέα». Το 2004 η οικογένεια πούλησε την επιχείρηση αναψυκτικών και επένδυσε τα χρήματα στη δραστηριότητά της στον χώρο των ακινήτων. 

Παρά τις πολλές του ασχολίες, δεν έπαψε να διατηρεί επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηπειρο, και να προσπαθεί να στηρίξει τους ανθρώπους της. Ως πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας και της Επιτροπής Βοήθειας προς τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου, εργάστηκε για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και ενίσχυε το πολυτεχνείο του Αργυροκάστρου.





Copyright © Ellines.com






Copyright © Ellines.com

 Χάρης και Μελίνα Σταμούλη


Πέθανε το 2007 έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο στα 69 του χρόνια, αφού όμως πρώτα είχε καταφέρει να δημιουργήσει το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης. Συνεχιστές των οικογενειακών επιχειρήσεων είναι ο Χάρης και η Μελίνα Σταμούλη, οι οποίοι σε πρόσφατη μέτρηση αναδείχθηκαν οι τέταρτοι πλουσιότεροι κάτοικοι της Αυστραλίας, με μια περιουσία που ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: