Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Γιατί στην Ελλάδα κάνεις ό,τι σου γουστάρει...

Θέλεις να είσαι επαγγελματίας δολοφόνος; Στην Ελλάδα μπορείς. Θέλεις να ικανοποιήσεις την διαστροφή σου με εμπρησμούς; Στην Ελλάδα μπορείς. Θέλεις να ληστεύεις; Στην Ελλάδα μπορείς; Θέλεις λεφτά καίγοντας το μαγαζί του γείτονα; Στην Ελλάδα μπορείς. Θέλεις να ξεπλύνεις χρήματα; Στην Ελλάδα μπορείς. Το κόλπο είναι απλό.  Δηλώνεις «επαναστάτης» ή «ανένταχτος», ή «αγωνιστής» ή «σωτήρας επενδυτής» και εξασφαλίζεις πολιτική προστασία και ειδική μεταχείριση.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου κυριαρχούν συνθήματα του 1950 και 1960 όπως το «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία . Όπου ο κρατισμός είναι σταθερό εθνικό σύμβολο. Και ο Σοβιετισμός αποτελεί οικονομικό μοντέλο μισού αιώνα (ανεξαρτήτως κυβερνήσεων) δεν είναι καθόλου περίεργο να παριστάνουν τους «αγωνιστές» και τους «επαναστάτες»   επαγγελματίες δολοφόνοι, ληστές, εκβιαστές, και άλλοι ψυχανώμαλοι με βλέψεις μάλιστα και για την Βουλή.

Το κόλπο είναι απλό.
Σε ό,τι αφορά την ένταξή σου στην κοινωνική αλλά και την πολιτική ζωή ως δολοφόνος, ληστής ή εμπρηστής ανθρώπων και περιουσιών έχεις να κάνεις τρείς απλές κινήσεις.

Κίνηση πρώτη.
Γυρνάς τις γειτονιές και μαζεύεις ότι ρεμάλια περισσεύουν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάψουν συνανθρώπους τους, να σπάσουν να διαλύσουν και να δολοφονήσουν εν ψυχρώ. Τους βαφτίζεις αγωνιστές και έχει φτιάξει «στρατό».

Κίνηση δεύτερη.
Βρίσκεις έναν τύπο Γιόζεφ Μένγκελε (απαραιτήτως όμως αριστερού προφίλ) και του αναθέτεις την μπουρδολογία της αναγκαίας «ιδεολογίας» ώστε το σκηνικό του «αγωνιστή» να διαθέτει και «επαναστατικό περιεχόμενο» με ανάλογες προκηρύξεις.

Κίνηση τρίτη.
Προσεγγίζεις ότι αριστερό κατακάθι υπάρχει στην πολιτική ζωή ( εκτός ΚΚΕ που δεν το πλησιάζεις ούτε σε απόσταση) για να έχεις «άκρες» στην Βουλή μέσα από πολύχρωμα αριστερά κόμματα . Φροντίζεις βέβαια να τα βρεις. πολιτικά και κομματικά.

Από εκεί και πέρα όλα γίνονται απλά στην Ελλάδα του ανεκδήλωτου εμφύλιου όπως τον έχουν φαντασθεί οι αριστεροί.
Κατ αρχήν έχεις (από χέρι) κοινωνική αναγνώριση και αποδοχή από ένα μεγάλο ποσοστό κοινωνικών ομάδων (κυρίως πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών) αρκεί να πλασαριστείς σωστά.
Για παράδειγμα ως «Επαναστατικός Αγώνας» ως «Πυρήνας της Φωτιάς» ως «17 Νοέμβρη» , ως Απελευθερωτής του Λαού και άλλα τέτοια άσχετα με αυτά που  επιδιώκεις.
Δεν έχει καμία σημασία ( στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα ) αν είσαι δεξιός ή αριστερός φασίστας ή οπαδός των ναζί ή κοινός εγκληματίας.
Το κόλπο σου ζητάει μόνο να αριστερίζεις και να λαϊκίζεις έστω και ως ναζιστής. Και ας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
Πέραν τώρα της πολιτικής κάλυψης.

Στην Ελλάδα ακόμη και ως δολοφόνος αποκτάς (οπωσδήποτε) ανοικτή συμπαράσταση από άλλους «αγωνιστές» (ευτυχώς πρόκειται για μικρή μειοψηφία) που κατάφεραν και εισχώρησαν στην Βουλή με αριστερούς και δεξιούς «Δούρειους Ίππους» ως προστάτες του λαού και ας διαθέτουν ποθεν έσχες 10 και πλέον σελίδων που περιέχουν δεκάδες ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Βολεμένοι δε (οι συγκεκριμένοι «αγωνιστές») με μισθάρες 8.000 ευρώ και αναγνώριση δαπανών 9.000 ευρώ τον μήνα ή 25.000 ευρώ τον μήνα αν τρυπώσουν και στην Ευρωβουλή δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν τα πλούτη και την άνετη ζωή τους .
Γιατί εξισορροπούν (έτσι νομίζουν) την κοινωνική πρόκληση προστατεύοντας καθάρματα και τρομοκράτες που τους παρουσιάζουν ως παραστρατημένα παιδάκια.
Οπότε με κοινωνική ανοχή, πολιτική αλληλεγγύη , και προστασία συγκεκριμένων της Βουλής μπορείς όχι μόνο να δολοφονείς, να καταστρέφεις και να ληστεύεις αλλά να κάθεσαι και στα πλέον κεντρικά καφέ να πίνεις το φραπεδάκι σου. 


Δείτε, για να πεισθείτε όσοι αμφιβάλλετε, την «λαμπρή ηρωική σταδιοδρομία» δολοφόνων, ληστών, εμπρηστών και άλλων καθαρμάτων.
Ο δολοφόνος Ξηρός πίνει κάπου τον καφέ του ως αδειούχος των φυλακών. Ο Μαζιώτης καθάριζε όποιον έβρισκε μπροστά του μέρα μεσημέρι γιατί είναι «αγωνιστής» και «απελευθερωτής» στον δρόμο που χάραξε ο Κολοκοτρώνης, ας πούμε, ή ο Καραϊσκάκης ... Η Πόλα Ρούπα μένει ακόμη έξω (με άδεια.) για να σώσει όποιον Έλληνα και Ελληνίδα δεν έχουν σωθεί ακόμη . Και οι άλλοι δολοφόνοι των φυλακών όπως ο Κουφοντίνας γράφουν συγγράμματα. και βιβλία χρήσιμα για τους σπουδαστές των ελληνικών Πανεπιστημίων αφού και οι καθηγητές τους είναι επαναστάτες - θεατρίνοι.
Κατά τα άλλα όμως Ψωμί -Παιδεία- Ελευθερία.

Αλλά να μην ξεχνάμε παρόμοια φαινόμενα ασυδοσίας και στην οικονομία. Ίδιας ποιότητας υπόκοσμο επέλεξαν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ως νέα τζάκια για να δείξουν ότι στην Ελλάδα λειτουργεί και ιδιωτικός τομέας με «διακεκριμένους επενδυτές».

Οι Κοσκωτάδες. Λαυρεντιάδηδες, Ψωμιάδηδες  και κάποιοι μεσάζοντες σε προμήθειες στρατιωτικού υλικού μαζί με άλλους των τομέων ενέργειας και πιστώσεων που τους ανατέθηκε να παίξουν  τα νέα τζάκια στην κωμωδία της ανάπτυξης της Ελλάδας γέμισαν τις φυλακές γιατί από λάθος . ανακαλύφθηκε ότι δεν ήλθαν στην Ελλάδα να σώσουν τους Έλληνες αλλά μόνο τα τομάρια τους και κάποια πολιτικά γομάρια εντός και εκτός φυλακών. 

Του Γιώργου Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: