Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μία από τα ίδια στο... κατ' ευφημισμό Συνέδριο, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. Πήξαμε στα εξ Αμερικής "αναπτυξιακά" συνέδρια...



Με το που ήρθε το καλοκαίρι, πλάκωσαν και οι εξ Αμερικής "φωστήρες" για το 3ο φετινό κατ' ευφημισμό πλέον, Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου... Ηπειρωτών Εξωτερικού!

 Με απλά λόγια και φέτος είχαμε στην Ήπειρο μία από τα ίδια, με χαιρετούρες, ομιλίες, δαπανηρά δείπνα και βαρύγδουπες δηλώσεις και δεσμεύσεις, χωρίς όμως ουσιαστικό περιεχόμενο.
 Κάποιοι συνωστίζονταν ποιος θα τους πρωτοχαιρετίσει, όμως το ακροατήριο ήταν ελάχιστο! 
Για ακόμα μία χρονιά, οι εξ Αμερικής απόδημοι συμπαθέστατοι κατά τ΄άλλα και φυσικά ευπρόσδεκτοι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, παρουσίασαν την Ήπειρο των... ονείρων τους, βγαλμένη όμως όχι μέσα από μια εικονική πραγματικότητα, ενός Αmerican dream! 
Ας τους πει κάποιος ότι έχουμε πήξει στα αναπτυξιακά σχέδια και τους εξ' Αμερικής στρατηγικούς σχεδιασμούς για την Ήπειρο που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ.
 Εάν τους ενδιαφέρει να κάνουν πράγματι δουλειά ας αφήσουν τις life-style γκλαμουράτες ομιλίες όπου ακούγεται ένα συνονθύλευμα απόψεων και προτάσεων χωρίς καμία ουσιαστική συνεισφορά στον τόπο.



Και φυσικά, στον κοινό στόχο για την ανάπτυξη της Ηπείρου δεν έχουν θέση οι αποκλεισμοί, όπως αυτός της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδιας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλίαδες απόδημους, από την Ελλάδα, την Αλβανία και όλο τον κόσμο.
 Αλήθεια κύριοι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, τι απέγιναν εκείνα τα δύσμοιρα τα συμπεράσματα του 1ου και του 2ου Συνεδρίου; Ακόμα στο δρόμο έμειναν; 
Όχι τίποτε άλλο, αλλά α από διαπιστώσεις και συμπεράσματα άλλο τίποτε στο 3ο Συνέδριο, να φάνε και οι... κόττες. πάντως εμέις ακόμα θα περιμένουμε έναν απολογισμό, όχι των όσων είπα αλλά κυρίως των όσων έπραξαν ή έπιασαν τόπο. 
Από λόγια χορτάσαμε εδώ στο... Ελλάντα!