Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τα... Άπαντα της Ανάπτυξης..., από το 3ο στη συνέχεια αναπτυξιακό συνέδριο του αυτοαποκαλούμενου ''Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού''. Και έζησαν αυτοί καλά και πέρασαν ξανά καλά και εμείς ανάπτυξη ακούμε, αλλά αυτή, βασανιστικά ...δεν έρχεται...


Προβλήθηκε ως ένα κορυφαίο γεγονός. Ο λόγος για το 3o στη συνέχεια αναπτυξιακό Συνέδριο του αυτοαποκαλούμενου ''Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού'', της παρέας των Γκατζογιάννη και Δήμου

Με εξαίρεση το πολυτελές δείπνο, που πλήρωσε η Περιφέρεια Ηπείρου και όχι οι ίδιοι, στο οποίο είχαν κληθεί εκατοντάδες, το... Παγκόσμιο Συνέδριο εξαντλήθηκε σε αποκλεισμούς,  όπως αυτός της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδιας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλίαδες απόδημους- τι τους φόβησε άραγε και δεν προσκάλεσαν την ΠΣΕ ή μάλλον τι είχαν να κρύψουν, που η παρουσία των εκλεγμένων εκπροσώπων της ηπειρώτικης αποδημίας, θα αποκάλυπτε και θα ξεμπρόστιαζε;- και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, από την Ελλάδα, την Αλβανία και όλο τον κόσμο, που τα προηγούμενα χρόνια τους καλούσαν, λόγω της επιχορήγησης του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, που φέτος περιορίστηκε στο ελάχιστο και ''είχαν καβούρια στην τσέπη τους'', για να τους φιλοξενήσουν στα Γιάννενα, σε ελάχιστες συμμετοχές και χλιαρές τοποθετήσεις.


Άλλωστε δεν ήταν το πρώτο, που πανηγυρικά παρουσιάστηκε.

Ήταν το τρίτο των τελευταίων ετών. Με τον ίδιο θέμα και τον ίδιο φιλόδοξο στόχο.

Την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα των  δύο προηγουμένων, αλλά και τις συνέργειες της ανάπτυξης,  αναμένουμε εδώ και 3 χρόνια, αλλά φευ ...απωλέσθηκαν στον δρόμο και περιμένουμε και  περιμένουμε, εμείς οι καλοπροαίρετοι ιθαγενείς, την συμβολή τους για την ανάπτυξη της Ηπειρώτικης γης και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών μας στην ακριτική 'Ηπειρο μας.

Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου και φέτος, μίλησαν για χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν. Αλλά από διαπιστώσεις και συμπεράσματα άλλο τίποτε, να φάνε και οι ...κόττες.

Θα ήταν προτιμότερο βέβαια αν πέρα από τις δηλώσεις και τα πολυτελή δείπνα, έμπαιναν στον κόπο να κάνουν έναν απολογισμό.

Κυρίως δε να πούνε ποια από τα συμπεράσματα των προηγούμενων συνεδρίων υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα....

Εκτός αν έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο ήταν ο πιο θερμός συμπαραστάτης των τριήμερων εκδηλώσεων, να εκδώσει σε ένα τόμο τα '' Άπαντα της Ανάπτυξης'' και πως την αντιλαμβάνονται και υλοποιούν οι αυτοαποκαλούμενοι ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού''!


Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, τους λέμε, άντε και του χρόνου παιδιά και καλές νέες διακοπές, ξανά στα Γιάννενα, στο 4ο Συνέδριο σας για την Ανάπτυξη πάλι- κοιτάξτε μην κουράζεστε και αλλάζετε θεματολογία- με δαπάνες του Υπουργείου των Εξωτερικών και των αγρίως φορολογούμενων ιθαγενών, που κάνουν ''το σκατό τους παξιμάδι'' για να επιβιώσουν και να παίρνετε εσείς οι επιτήδειοι χορηγίες, από τα Υπουργεία, που δεν είναι και λίγες, όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε ο Μιχάλης Σέρβος, πρώην Πρόεδρος  της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός και αν οι φιλότιμοι και φιλόξενοι ντόπιοι ξυπνήσουν και αρπάξουν κανένα παλούκι και σας μετρήσουν τα παϊδια και πάπαλα το επόμενο 4ο Συνέδριο σας, για την Ανάπτυξη της Ηπείρου ντέ!!!


Θα ξυπνήσουν άραγε για να στείλουν στον αγύριστο τους διάφορους αγύρτες  υπερπατριώτες πατριδοκάπηλους;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: