Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Τέλος εποχής και για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Πουλάει οριστικά στην SI τις μετοχές της ''Δωδώνη A.E''.


Γράφεται το τέλος και τυπικά... Γιατί ουσιαστικά το τέλος είχε γραφεί όταν το πλειοψηφικό πακέτο της Δωδώνης πέρασε στα χέρια μιας ξένης εταιρίας, για την οποία ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα.

Στην ίδια εταιρία θα περάσουν πλέον άμεσα και οι μετοχές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων.
Και με την ενέργεια αυτή πέφτει ουσιαστικά η αυλαία σε ότι δημιούργησαν με κόπο και ιδρώτα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου.

Η Ένωση, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αποφάσισε ομόφωνα να εκχωρήσει τις μετοχές που κατέχει έναντι των 6,1 εκατομμυρίων ευρώ. Πουλάει δηλαδή κατά 10% λιγότερο, από την τιμή που πουλήθηκε το πλειοψηφικό πακέτο της ΑΤΕ.

Μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ισχυρίζονται ότι η επιλογή είναι μονόδρομος. Η πώληση είναι επιβεβλημένη καθώς αδυνατούν να ακολουθήσουν οποιαδήποτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία πάντως δεν διαφαίνονταν στον ορίζοντα.

Παράλληλα με το πακέτο των μετοχών που διέθεταν, δεν είχαν καμία δυνατότητα παρέμβασης στην γαλακτοβιομηχανία.

Φυσικά κανένας δεν μπόρεσε να απαντήσει το ερώτημα τι θα γίνει στο εξής...

Η διοίκηση της Ένωσης, ισχυρίστηκε ότι θα φέρει μία συνολική πρόταση για την κτηνοτροφία στην περιοχή μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, όλοι όμως γνωρίζουν ότι τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο, όπως άλλωστε δεν είναι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την αγοροπωλησία των μετοχών της Ένωσης, έχουν φουντώσει και πάλι τα σενάρια, ότι επίκειται νέα πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από συγκεκριμένο κολοσσό του εξωτερικού για την αγορά της Δωδώνης. Προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία ήταν να δοθεί το σύνολο των μετοχών.

Όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως μέχρι το Σεπτέμβριο.




Στην επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναλυτικά αναφέρεται:
Μετά από μακρά και σκληρή διαπραγμάτευση η οποία ακολούθησε την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης , για πώληση των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ανακοινώθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σε ότι αφορά το τίμημα της πώλησης , καθώς επίσης και οι επιμέρους ειδικοί όροι της συμφωνίας, οι οποίοι προβλέπουν την μεταβίβαση του 23,78% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας στο ποσό των 6.100.000 ? ..
Μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων , παραγωγών μελών μας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την οργάνωση.
Έτσι το ποσοστό πώλησης των μετοχών ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ το οποίο δύναται να φθάσει στο 90% περίπου, κάτι το οποίο κρίνετε αρκετά ικανοποιητικό , δεδομένου του ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει διαφοροποιηθεί καθώς επίσης η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, όπως ούτε καν την αποτροπή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης υπεγράφει πρόθεση ίδρυσης εταιρείας , στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ» , η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη. Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: