Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκδοση της ΚΥΑ για την αγροτική αγορά Πρέβεζας

Δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκδοση της ΚΥΑ για την Αγροτική Αγορά

Τη δέσμευση για την άμεση έκδοση Κ.Υ.Α, που θα ρυθμίζει και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των Farmers' Markets ανέλαβε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Υπουργείο παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα, του δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαΐλη και εκπροσώπων των παραγωγών που συμμετέχουν στην Αγορά της Πρέβεζας.
Σε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό, κ. Γιώργο Καρασμάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Πάρη Κουκουλόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Μόσχο Κορασίδη ο βουλευτής κ. Κ. Μπάρκας εξέθεσε σειρά επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των «Αγροτικών Αγορών» και της άμεσης έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α), που θα διέπει την εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ αμέσως μετά δήλωσε «Η δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α, που θα διευθετεί οριστικά το θέμα της λειτουργίας των Αγροτικών Αγορών, βελτιώνει και ανακουφίζει μόνο εν μέρει την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κλάδο, χωρίς να επιλύει τις αιτίες που οδήγησαν στη βαθιά και παρατεταμένη κρίση που οι αγρότες βιώνουν τα τελευταία χρόνια».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μαζί με τον Βουλευτή κ. Μπάρκα και εκπροσώπους τοπικών Φορέων συναντηθήκαμε με τον νέο Υπουργό Γεωργίας, τον αναπληρωτή Υπουργό και τον Γ.Γ. του Υπουργείου. Όλοι τους είναι πάρα πολύ θετικοί και επαινούν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στηρίζουν την προσπάθεια καθώς όπως είπαν στηρίζεται η ντόπια παραγωγή. Οι απόψεις μας για το θέμα είναι κοινές. Όσον αφορά την ΚΥΑ είναι έτοιμη και οδεύει προς υπογραφή με μια καθυστέρηση λόγω των νέων αρμοδιοτήτων μετά τον ανασχηματισμό. Ήδη το Σχέδιο της ΚΥΑ είναι έτοιμο και πιθανόν να χρειαστεί και τροποποίηση. Εγώ νομίζω ότι η Παραγωγοί θα πρέπει να στήσουν τους πάγκους τους το Σάββατο, αυτό άλλωστε επιτάσσει το συμφέρον της Τοπικής Κοινωνίας».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των παραγωγών που βρέθηκαν στις συναντήσεις, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για άμεσες θετικές εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον της Αγροτικής Αγοράς.
Το σίγουρο είναι πάντως πως πέρα από δεσμεύσεις, λύση ακόμη δεν δόθηκε και μέχρι την έκδοση της περίφημης ΚΥΑ η συγκεκριμένη Αγροτική Αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας και με το συνεχή φόβο των προστίμων που πλέον μπορούν να ξεπεράσουν τα 5.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: