Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Το Λαύριο ...''Ποτάμι'' του λαϊκισμού


Eίναι τέτοια η αγωνία μου για την εξέλιξη της "πρώτης φοράς συνέδριο" του Ποταμιού στο Λαύριο, συγχωρήστε με που δεν μπορώ να περιμένω να ολοκληρωθεί για να τοποθετηθώ. Τον ενθουσιασμό μου, και τη στεναχώρια μου που δεν μπορώ να παρευρεθώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, γιγάντωσε το επιχείρημα Θεοδωράκη για την επιλογή του Λαυρίου. Το Λαύριο περιέχει το Αύριο, είπε ο πολέμιος του λαϊκισμού που έχει ξεσπάσει στη χώρα, και τότε όλα ξεκαθάρισαν μέσα στο μυαλό μου. Η τελευταία μας ελπίδα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο συνέδριο του Ποταμιού είναι καλεσμένοι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και του Ανεξάρτητους Έλληνες. Και αν για τη μη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής είναι αρκετός λόγος η ξεκάθαρη εναντίωσή τους στη δημοκρατία και η οικειοποίηση από το Ποτάμι των επιχειρημάτων "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι", οι απορίες που αφήνει η μη πρόσκληση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αναγκάζει να σας δώσω τα φώτα μου.

Λίγο πριν τη δύση της τηλεοπτικής του (ναι ντε, της τηλεοπτικής του, αφού τώρα είναι πολιτικός ο Σταύρος) καριέρας, οι Πρωταγωνιστές έκαναν μια εκπομπή αφιερωμένη στις θεωρίες συνομωσίας.

Από τους αεροψεκασμούς (τους οποίους η εκπομπή ερεύνησε με πολύ ωραία πλάνα του Σταύρου να πετάει με ένα Τσέσνα πάνω από το Τατόι) μέχρι τα πετρέλαια (που βέβαια είναι μερικές σταγόνες και δεν αξίζουν της προσοχής μας, λαουτζίκε) η συγκεκριμένη εκπομπή του ήταν ένα ακόμη μνημείο δεοντολογίας και δημοσιογραφικής έρευνας. Όπως οι περισσότερες άλλωστε.

Στην συγκεκριμένη του εκπομπή θα ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος "Η ατζέντα του Καμμένου και πως να την εξουδετερώσετε".

Αν την βρείτε στο διαδίκτυο ολόκληρη, γιατί με ένα σύντομο ψάξιμο που έκανα μάλλον. κάπου παράπεσε, ρίξτε της μια ματιά. Ίσως διαπιστώσετε πως ο Σταύρος ονειρευόταν να γίνει πρωθυπουργός πριν του πουν οι φίλοι του "Σταύρο προχώρα". Ή του το είχαν πει πριν μας το αποκαλύψει αυτός μέσα στον Μάρτιο.

Πάντως, για να επανέλθω στα του συνεδρίου στο Λ-Αύριο, με ανυπομονησία περιμένω την μεγάλη αποκάλυψη του Σταύρου, που δεν είναι άλλη από τον ρόλο του σωτήρα που η Ιστορία, μη σου πω και η ορθοδοξία, του έχει απονείμει.

Με βάση το συλλογισμό του Λαυρίου, και των μηνυμάτων που κρύβει για το αύριο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι "δώρο θεού". Και όχι μόνο αυτό, αφού είναι και Σταύρος. Κι εμείς, σταυρό έχουμε και στη σημαίας μας και όταν έχουμε ανάγκη από βοήθεια, το σταυρό μας κάνουμε.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ακόμα και για τα μερεμέτια μας, σταυροκατσάβιδο χρησιμοποιούμε.

Όλα εγώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: