Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ρεκόρ συμμετοχής κόσμου στο φετεινό 19ο διήμερο Ηπειρώτικο πανηγύρι ( Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 ) του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης


Με μεγάλη επιτυχία, σπάζοντας τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής κόσμου, πραγματοποιήθηκε το 19ο Ηπειρώτικο πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Ιουνίου 2014, στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού  στην Ηλιούπολη.

''Η όλη εκδήλωση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού η προσέλευση των Ηπειρωτών και φίλων και τις δύο ημέρες ήταν πέραν των προσδοκιών και το γλέντι που ακολούθησε μετατράπηκε σε αληθινό ηπειρώτικο ξεφάντωμα'', δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σπέγγος.






Η ποιότητα της εκδήλωσης δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, που στηρίζεται στην ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά μελών και φίλων και στις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Βέβαια, πέρα από αυτά συνέβαλε και το γεγονός ότι και τις δύο βραδυές την ορχήστρα αποτελούσαν  εξαίρετοι δεξιοτέχνες. Την Παρασκευή στο κλαρίνο ο Γιώργος Κοτσίνης και στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης και το Σάββατο στο κλαρίνο ο Ναπολέων Δάμος και στο τραγούδι ο Γιάννης Παπακώστας, που ήλθε ειδικά από τα Γιάννενα για την εκδήλωση αυτή.              


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σπέγγος  παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου και την αποδοχή του από ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης και τόνισε ότι ο Σύλλογος  θα συνεχίσει -παρά τις όποιες αντιξοότητες - να υπηρετεί την παράδοση και να συμμετέχει  ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Κάλεσε δε όλους τους Ηπειρώτες της Ηλιούπολης να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Συλλόγου και τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος ότι όλους μας περιμένει το καλοκαίρι η Ήπειρος.



Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης  Βασίλης Βαλασσόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού χαρακτήρισε τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης ως πρότυπο Συλλόγου, που αποδεικνύεται και από το έργο του, αλλά και το αποτέλεσμα που παράγει, αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή, στην πολιτιστική και κοινωνική δράση των αποδημικών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στην περιοχή.
                

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό του Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής Ηπειρωτικής οργάνωσης, αναφέρθηκε ειδικά στο γεγονός ότι το ξεπέραμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία, περνάει και μέσα από την επιστροφή στις ρίζες μας και ότι η ηπειρώτικη κουλτούρα και παράδοση είναι αντίδοτο στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.
Είπε χαρακτηριστικά ότι η οικονομική κρίση που τόσο βάναυσα πλήττει τον ελληνικό λαό, έκανε και ένα καλό, την δραστηριοποίηση περισσότερων απόδημων στις αποδημικές οργανώσεις που έχουν μετατραπεί σε πόλο συγκέντρωσης των Ηπειρωτών και συμμετοχή τους στα δρώμενα, που είχε υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια λόγω της πλαστής ευμάρειας και των καταναλωτικών προτύπων που είχαν ''κατακυριεύσει'' ακόμη και τους Ηπειρώτες, ένα λαό που είναι κοντά στην πατρίδα του και τα ήθη και έθιμα της πατρώας γης.  Και το διήμερο αυτό, η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση των Ηπειρωτών της Ηλιούπολης καταδεικνύει εν τοις πράγματι, ότι οι Ηπειρώτες επιστρέφουν και αγκαλιάζουν την παράδοση και εμπιστεύονται τους Ηπειρώτικους αποδημικούς Συλλόγους.
Στην συνέχεια χαρακτήρισε τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης ως μια κυψέλη Πολιτισμού και Κοινωνικής δράσης, με απτά αποτελέσματα, που τα φανερώνουν οι πρωτοβουλίες του και η αποδοχή του κόσμου.
Κλείνοντας,  αφού πρότρεψε τους παρευρισκόμενους να περάσουν τις καλοκαιρινές στην Ήπειρο, γιατί όπως είπε ''Η 'Ηπειρος και οι Ηπειρώτες επαγγελματίες έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ μας'', κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν στην μεγάλη φετεινή καλοκαιρινή εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο'' στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, στις 20.30' το βράδυ, ''μια εκδήλωση που θα μας βρεί  η αυγή όλους εκεί΄΄, όπως τόνισε.
 Τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία το παιδικό χορευτικό τμήμα του  Συλλόγου, καθώς και  το Τμήμα ανδρών και γυναικών υπό την καθοδήγηση της Μαριάνας Τζουβάρα και του Γιάννη Παναγόπουλου.




















Συμμετείχαν και πανηγύρισαν εκπρόσωποι  των Ιερών Ναών  της Ηλιούπολης, φυσικά ο παπά Σωτήρης Χριστοδούλου,  Ηπειρώτης από τον Αμμότοπο Άρτας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης   Βασίλης Βαλασσόπουλος με σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής και μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, ο ΠρόεδροςΓρηγόρης Ζιάκας και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, πολυμελείς αντιπροσωπείες, από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου, την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα και την Ένωση Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π.Φαλήρου, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Ηπειρώτικων Αδελφοτήτων, εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων Ηλιούπολης, αλλά και  εκπρόσωποι  από πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους της Αττικής.













Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσώπησε πολυμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, αποτελούμενη από τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη Ηλέκτρα Κίκη, Μένη Βαζούκη, Ελένη Ντάσιου, Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη, Κώστα Λιάγκο και Χριστόφορο Ευθυμίου. Φυσικά το παρόν έδωσε και αειθαλής υπηρέτης του Ηπειρωτισμού, μοναδικός και διαχρονικός χοροδιδάσκαλος Κώστας Μπατσής, που στην αναγγελία του ονόματος του, καταχειροκροτήθηκε θερμά.













Κατά γενική ομολογία η οργάνωση ήταν άψογη, τα πάντα ήταν προγραμματισμένα και με «επαγγελματική» ακρίβεια. 

Ο χορός που ακολούθησε τους χαιρετισμούς και τις δύο μέρες κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και όλοι χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους

 Εν κατακλείδι, είναι πλέον  νομοτελειακός κανόνας, ότι κάθε εκδήλωση των Ηπειρωτών Ηλιούπολης στέφεται με απόλυτη επιτυχία, γιατί χαρακτηρίζεται από το άρτιο της οργάνωσης και την καθολική συμμετοχή όχι μόνο των μελών, αλλά και των φίλων. 

 Αυτό που έγινε όμως  την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Ιουνίου 2014 στο Ηπειρώτικο πανηγύρι ήταν, -θα έλεγαν και στην Ήπειρο- «απ' τ' Άγραφα».
Η συμμετοχή του κόσμου, το γράφουμε ξανά, ήταν όχι μόνο απρόσμενη, αλλά απίστευτη!
  Έτσι, αυτά συνέβαλαν ώστε όλοι να ευχαριστηθούν και τις δυο μέρες να δημιουργηθεί μια μουσική ηπειρώτικη πανδαισία και να γίνει ένα τρικούβερτο Ηπειρώτικο γλέντι.

Και του χρόνου!

Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: