Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πάργα, έρημη πόλη: Οι καταστηματάρχες απομάκρυναν τα τραπεζοκαθίσματα από τον πεζόδρομο της παραλίας,υπό την απειλή προστίμων


Πρωτοφανείς εικόνες που θυμίζουν έρημη πόλη αντίκρισαν οι επισκέπτες της Πάργας το πρωί της Δευτέρας, λίγες μόλις ημέρες πριν την πρωτομαγιά, μετά την απόφαση των καταστηματαρχών να μαζέψουν το βράδυ της Κυριακής τα τραπεζοκαθίσματα αφού ανά πάσα στιγμή η Κτηματική Εταιρία και ο Εισαγγελέας μπορούν να τους επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα για κατάληψη του χώρου χωρίς άδεια από το λιμενικό ταμείο.

Οι επαγγελματίες της Πάργας τονίζουν ότι εδώ και δύο περίπου εβδομάδες απηύθυναν έκκληση στον Δήμαρχο Πάργας -και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου-Αθανάσιο Λιόλιο να προχωρήσει στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για να λύσει το θέμα όμως συνάντησαν την άρνησή του.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να πληρώσουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ οι καταστηματάρχες φόρτωσαν τα τραπεζοκαθίσματα σε φορτηγά και τα απομάκρυναν αφήνοντας την παραλία άδεια.

Πάργα: Οι καταστηματάρχες απομάκρυναν τα τραπεζοκαθίσματα υπό την απειλή προστίμων

Δήμαρχος Πάργας: "Εφαρμόζουμε τη νομιμότητα"

Οι επιχειρηματίες δηλώνουν αγανακτισμένοι και έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους αρμόδιους προκειμένου να δοθεί έστω και την ύστατη στιγμή λύση, ωστόσο ο δήμαρχος Πάργας κ. Θανάσης Λιόλιος σε παρέμβασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πρέβεζας prisma 95.1 δήλωσε κάθετα πως αυτό που κάνει είναι να εφαρμόζει το νόμο και η απόφαση του συμβουλίου επικρατείας είναι αμετάκλητη.

«Ζητούμε μια χώρα να πάει μπροστά με την όπισθεν, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας είναι αμετάκλητη. Το πρώτο είναι αυτό, το επόμενο, η Πάργα δεν ανήκει στους Παργινούς, είναι μια πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Την έχουμε παραλάβει από τις προηγούμενες γενιές και θα τη μεταφέρουμε στις επόμενες. Δεν μπορεί να παίζει κανένας και να κερδοσκοπεί δημιουργώντας ασχημονιές. Αλλά τι γίνεται, επειδή όλοι κρύβονται, αυτή την κληρονομιά την άσχημη που πάμε τώρα να θεραπεύσουμε ξέρετε ποιος μας την έχει φυτέψει; Ο πολιτικός λαϊκισμός, γιατί κάποτε, εάν ψάξετε τις ημερομηνίες πότε βγήκε η παράνομη άδεια, θα καταλάβετε τι εννοώ. Μας τη φύτεψαν κι εμείς τώρα πάμε να λύσουμε το ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάργας στον «αέρα» του Prisma 95.1 , ενώ επέρριψε ξεκάθαρες ευθύνες για αδράνεια στην Κτηματική Υπηρεσία και στο Λιμενικό.

Ο νομικός εκπρόσωπος των καταστηματαρχών κ. Γ. Μίζης από την πλευρά του επισήμανε πως οι αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας είναι άκυρες διότι υπήρχε παράνομη σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου και κάλεσε το δήμαρχο να αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση για τη νέα σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να γίνει άμεσα συνεδρίαση της νέας Λιμενικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: