Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μυρσίνη Πρέβεζας. Το ημιορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με τους δύο υποψήφιους Ανιπεριφερειάρχες για την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Μυρσίνη Πρέβεζας

Δημήτρης Κωνής

Κώστας Κωτσαντής

Ίσως να αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για την ελληνική επικράτεια και  ίσως  μοναδικό φαινόμενο για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές  β΄ βαθμού(Περιφέρεια), από ένα μικρό ημιορεινό  χωριό της Ηπείρου, των 150 μονίμων κατοίκων, την Μυρσίνη Πρέβεζας, να υπάρχουν δύο υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες.


Το Πρωτοδικείο Πρέβεζας ανακήρυξε υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες , για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τους καταγόμενους από την Μυρσίνη Πρέβεζας και συμμαθητές στην ίδια τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης, Δημήτρη Κωνή, δικηγόρο, με το ψηφοδέλτιο ''Ήπειρος Ανατροπής'', με επικεφαλής Περιφερειάρχη την  Όλγα Γεροβασίλη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Κωτσαντή, δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Πρέβεζας, με το ψηφοδέλτιο της ''Λαϊκή Συσπείρωση'' και επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη την Όλγα Τσουμάνη, που στηρίζεται από το ΚΚΕ.




Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι δύο συγχωριανοί και φίλοι, ''διασταυρώνουν τα ξίφη τους'', καθόσον και οι δύο έχουν εκλεγεί κατά το παρελθόν νομαρχιακοί σύμβουλοι στη Νομαρχία Πρέβεζας και δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Πρέβεζας. Αλλά και αντίπαλοι υποψήφιοι βουλευτές, με τον Συνασπισμό της Αριστεράς ο Δημήτρης Κωνής και το ΚΚΕ ο Κώστας Κωτσαντής, έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν οι δυό τους.


Αλλά δεν είναι και οι μοναδικοί Μυρσινιώτες που έχουν εκτεθεί στην εκλογική διαδικασία, γιατί τόσο το 2000, όσο και το 2004, ο αδελφός του Δημήτρη Κωνή, ο οικονομολόγος  Κώστας Κωνής, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, ερχόμενος και στις δυό εκλογικές αναμετρήσεις πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του.

Το σίγουρο είναι ότι, οι δύο συνυποψήφιοι και φίλοι, για μιά άλλη φορά, θα βάλουν τους  συγχωριανούς τους, στο δίλημμα για την επιλογή τους, στο σταυρό προτίμησηςΔημήτρης Κωνής ή Κώστας Κωτσαντής. Για να δούμε ποιόν θα επιλέξουν και πριμοδοτήσουν τελικά οι Μυρσινιώτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: