Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Αγναντεύοντας» το θαλάσσιο τουρισμό στην Πρέβεζα σε προεκλογικό κλίμα... Hμερίδα για τη συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη της Πρέβεζας, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

«Αγναντεύοντας» το θαλάσσιο τουρισμό στην Πρέβεζα σε προεκλογικό κλίμα... (photo+vid)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2014 , στη Θεοφάνειο, η ημερίδα για τη συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη της Πρέβεζας, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Παρά το ειδικό ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει για τον πολίτη της Πρέβεζας, μια τέτοιου είδους ημερίδα, δύσκολα θα πει κάποιος πως έφυγε από τη «Θεοφάνειο»... σοφότερος για το θαλάσσιο τουρισμό, ακούγοντας συγκεγκριμένες προτάσεις για το πως μπορεί να αναπτυχθεί και να ωφεληθεί η περιοχή μας, στο συγκεκριμένο «κομμάτι» του τουρισμού. Γενικότητες, προσωπικού τύπου αντιπαραθέσεις με αιχμές και υπονοούμενα, προεκλογικού τύπου ομιλίες (όχι στο σύνολό τους πάντως), αποτυπώνουν μία γενική εικόνα που συνοψίζεται στην πετυχημένη φράση του κου Αντώνη Στελιάτου, Προέδρου της Ένωσης Πλοιοκτητών ελληνικών σκαφών τουρισμού: «Έχετε μία υπέροχη πόλη, ιδανική για yachting. Τι κάνετε γι αυτό;».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Δρ. Χρήστος Πάλης, έβαλε ένα γενικό πλαίσιο για τη συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην τοπική ανάπτυξη. Από εκεί και πέρα τη φωνή του δεν την ακούσαμε και πάλι για να μας δώσει τα «φώτα» του, αναφορικά με τον τουρισμό της περιοχής μας. Έμεινε απλός παρατηρητής.

Ο Αντώνης Στελιάτος, Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών ελληνικών σκαφών τουρισμού, μίλησε για το επαγγελματικό yachting στην Ελλάδα και φάνηκε να έχει διάθεση για συζήτηση και να λύσει απορίες.

imerida2

Ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας, αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του τουρισμού. Η ομιλία του έμοιαζε περισσότερο επανάληψη του απολογισμού του, χωρίς κι αυτός να εμβαθύνει στο πως μπορεί να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός.

Ο κ. Στρατής Κυπριωτέλης, Καθηγητής ΤΕΙ, Οικονομολόγος (το θέμα του ήταν ο θαλάσσιος τουρισμός, η μετάβαση από το ποσοτικό στο ποιοτικό επίπεδο και η αναγκαιότητα δράσης, ελέγχου και διευθέτησης) και η κα Στέλλα Βαρτελάτου, Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ (αναφέρθηκε στις εναλλακτικές μορφές θαλάσσιου τουρισμού), ήταν περισσότερο μέσα στο κλίμα της ημερίδας, ωστόσο η τοποθέτηση που άναψε το «φιτίλι» της έντασης ήταν η τοποθέτηση του κου Τσιλιγκίρη, ο οποίος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο, την εικόνα των τουριστών που κάνουν μπάνιο στην παραλία της Πρέβεζας σε δημόσια θέα, τον τρόπο που εκλέγονταν και λειτουργούσαν οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων και τη στάση «όλα είναι καλά» του Δήμου Πρέβεζας, με δίκτυα που συνεδριάζουν για το... καφεδάκι. Και κάπου εκεί ο θαλάσσιος τουρισμός πήγε... περίπατο.

Ο κ. Γιάννης Γιαμάς αντέδρασε έντονα και επικράτησε μια γενική φασαρία στην αίθουσα. Ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Τσαγκάρης, έκανε επίσης τοποθέτηση, που έμοιαζε με αναγγελία υποψηφιότητας για υποψήφιος Δήμαρχος ή... Αντιδήμαρχος, γεγονός που σχολίασε και ο κ. Μπαϊλης με ένα χαμόγελο.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της Μαρίνας της Πρέβεζας, κάποιοι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων ζητούσαν το λόγο από την κα Βαρτελάτου για ποιο λόγο δεν έλαβαν πρόσκληση και μέσα σε όλα αυτά, ο κ. Τσιλιγκίρης χειροκροτήθηκε την ώρα που ακούστηκε από το κοινό η φράση: «Τόση ώρα ακούγαμε μπούρδες...».

Πάλι καλά που όταν συζητήθηκε το θέμα της Μαρίνας, ο κ. Κλάπας απουσίαζε (αν και ήρθε για λίγο στη Θεοφάνειο), διαφορετικά το... προεκλογικό debate, θα κρατούσε μέχρι το βράδυ.

Και μετά από όλα η Πρέβεζα είναι έτοιμη να δεχθεί την ανάπτυξη.

Καλώς ήρθες θαλάσσιες τουρισμέ!

Δείτε τις τοποθετήσεις στο παρακάτω βίντεο:





www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: