Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συνεργασία ΔΗΜΑΡ με ότι να 'ναι


Συνεδριάζει το Σάββατο η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με σκοπό να παρθεί μια απόφαση σχετικά με την συνεργασία του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι κάθε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ θέλει να συνεργαστεί και με διαφορετική παράταξη. 

Εδώ που τα λέμε το να θέλει το κάθε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με διαφορετική παράταξη φαίνεται λογικό. Αφού όταν όλοι μαζί συμφώνησαν να συνεργαστούν με έναν, αυτός ο ένας ήταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Από τότε η ΔΗΜΑΡ πήρε την κάτω βόλτα, διότι θεωρήθηκε λάθος η... κίνηση. Τώρα αν θεωρήθηκε λάθος που συνεργάστηκε ή που αποχώρησε από την συγκυβέρνηση δεν διευκρινίστηκε ποτέ. Πάντως κάποιο λάθος υπήρξε.

Αποφασισμένοι λοιπόν να μην ξανακάνουν λάθος τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να συνεργαστούν ο καθένας και με διαφορετική παράταξη. Έτσι ώστε, εάν ένας κάνει λάθος οι άλλοι να μην την πατήσουν.


Ο Γιάννης Πανούσης (καμία σχέση με τον Τζίμη) αποφάσισε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θεωρεί βασικό πόλο της κεντροαριστεράς. Υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε άλλη συνεργασία ουσιαστικά θα είναι συνεργασία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντροαριστερά, οι άλλοι δεν θα ανήκουν στην κεντροαριστερά. Τόσο απλά.


Από την άλλη πλευρά ο Σπύρος Λυκούδης επιμένει στην σύμπραξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων. ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι και ότι άλλο περισσεύει, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Διότι με τόσα μικρά προοδευτικά κόμματα να κατεβαίνουν στις εκλογές, μαζεύονται ένα σωρό προοδευτικά ψηφοδέλτια. Κρίμα να πηγαίνει τζάμπα τόσο χαρτί. Θα μπορούσαμε να το φτιάχναμε ένα σωρό προοδευτικά κωλόχαρτα.

Υπάρχει επίσης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, γνωστός ψευτοαριστερός του συστήματος, ο οποίος δεν κρύβει ότι είναι fan του ΠΑΣΟΚ και απαιτεί συνεργασία μαζί του. Άλλωστε τι ΠΑΣΟΚ , τι ΔΗΜΑΡ. Ένα τσιγάρο δρόμος.

Τέλος υπάρχουν και ένα σωρό βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, που λέει ο λόγος, που επιτίθενται σε στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται σε εκδηλώσεις των "58" που προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα κόμμα. Γιατί σου λένε ότι όσο οι 58 παραμένουν 58 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άμα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται σαν τις κατσαρίδες τότε η ΔΗΜΑΡ θα σβήσει μια και καλή.

(Ρε παιδιά δεν πάτε σπίτια σας να ησυχάσετε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: