Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

O Βαγγέλης Βενιζέλος ζητά να μην χάσουμε την υπομονή και την αντοχή μας: Μαζί του άραγε;


Στο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι: "Ο ελληνικός λαός μετά από πολλά χρόνια πίεσης, αγωνίας και σκληρών θυσιών δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος. Αυτά τα στοιχεία φέρνει το 2014 ως έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση. [enet]

Το πρώτο εξάμηνο είναι επιπλέον, χάρις στην ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια καλή ευκαιρία να προβάλλει η Ελλάδα όχι την εικόνα της κρίσης, αλλά το πρόσωπο μιας κανονικής, θεσμικά ισότιμης χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άποψη για το μέλλον τη Ευρώπης.

Τώρα που φτάνουμε στο τέλος της δραματικής αυτής εμπειρίας πρέπει να προστατεύσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού μας, με τα οποία κανείς δεν δικαιούται να παίζει για μικρούς κομματικούς λόγους. Τώρα που καταφέραμε να φτάσουμε έως εδώ, αποφεύγοντας τα τρισχειρότερα δίπλα από τα οποία περάσαμε, πρέπει να μη χάσουμε την υπομονή και την αντοχή μας.
Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνοχή μας ως κοινωνία και την ενότητα μας ως έθνος. Ας διαφυλάξουμε τη δυνατότητα μας να ευχόμαστε ο ένας στον άλλο για τα απλά και βασικά ανθρώπινα πράγματα και όλοι μαζί να ευχόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ισχυρή, υπερήφανη, πραγματικά αυτοδύναμη μέσα σε ένα κόσμο ειρηνικό και μια Ευρώπη που ξαναβρίσκει τον ιστορικό της βηματισμό".
  



Σχολιασμός: Τι ζητά ο Βενιζέλος; Αγάπη ζητά και κατανόηση για τις επιλογές του. Θέλει όλους εμάς να σταθούμε γύρω του και να τον σφίξουμε στην αγκαλιά μας, να του χτυπήσουμε φιλικά τον ώμο, να του πούμε έναν καλό λόγο, ένα μπράβο που έδωσε την τελευταία ικμάδα της ανιδιοτέλειάς του για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια. Θα του επιστρέψουμε την φροντίδα που ζητάει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό σε κάθε σπίτι την ημέρα της πρωτοχρονιάς θα του κρατήσουμε τρία κομμάτια από την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, ένα για κάθε αξίωμα που κατέχει. Και μετά, θα σπεύσουμε στην Τρικούπη για να του καταθέσουμε το τοκισμένο φλουρί μας, για να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ το δικό του, του Ulysses, του Τάκη του Ρήγα, του Λεό του Γρηγοράκου και του Πάρι του Κουκουλόπουλου. Πρόεδρε Βαγγέλη συνέχισε έτσι και το 3% θα ξεπροβάλλει από την καμινάδα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: