Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Διοργανώθηκε σήμερα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, η μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία, που έγινε ποτέ, στην Πρέβεζα. Όλες οι προοδευτικές και αντιφασιστικές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους, ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της ''χρυσής αυγής'' στην πόλη!

Η μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία, στην Πρέβεζα!!!

Όλες (ή....σχεδόν όλες) οι προοδευτικές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Πρέβεζα, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και ο πεζόδρομος της Μπάλκου ήταν ασφυκτικά γεμάτος.


Πανό από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, από συνδικαλιστικούς φορείς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ μ-λ και πλήθος ανένταχτων προοδευτικών πολιτών, ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα και ενάντια στον φασισμό.



 
Στην πορεία συμμετείχαν και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

 
Η πορεία ήταν πολύ μεγάλη σε όγκο και παλμό και ίσως να ήταν η μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία, που έχει γίνει στην Πρέβεζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της αστυνομικής δύναμης ήταν ισχυρή σε σημείο που απέτρεψε επεισόδια. Σε κάθε στενό πριν την πλατεία Νέσσερη που γίνονταν παράλληλα με την αντιφασιστική πορεία, τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα, υπήρχε αστυνομική δύναμη. Από το πλήθος κάποιοι πέταξαν προς τα ΜΑΤ, στη Λ.Ειρήνης, μπουκάλια νερό, αλλά δεν εκδηλώθηκαν επεισόδια. Η πορεία έληξε με συνθήματα κατά του φασισμού, με ειρηνικό τρόπο και ήταν επαναλαμβάνουμε, ίσως η μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία, που έχει γίνει στην Πρέβεζα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: