Κι όμως υπάρχει τρόπος να πάρει τρόπος να πάρεις όλο το  χαρτί και να στείλουμε ταυτόχρονα στο διάολο όλη τη σαβούρα του σημερινού πολιτικού προσωπικού. 

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα; Αν το καλοσκεφθείς θα αναρωτηθείς, πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τόσο μαλάκας λαός, ο οποίος να περιμένει να διασωθεί από πολιτικούς οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους; Ίσως ο πιο "ψημένος" στη δουλειά αρχηγός κόμματος της σημερινής Ελλάδας να είναι ο Σαμαράς που κυβερνούσε πιτσαρία. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, με συνέπεια να μην χρειασθεί να βάλουν το μυαλό τους και την φαντασία τους να δουλέψει, να βρουν λύσεις, να φέρουν τα πάνω κάτω ώστε να αντιμετωπίσουν το μέγα ζήτημα της επιβίωσης.

Στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" έχουμε επισημάνει κατ΄επανάληψη το τεράστιο πρόβλημα του ανεπάγγελτου πολιτικού προσωπικού της χώρας και ειδικότερα των ηγετών των κομμάτων. Πάρτε παράδειγμα το ζήτημα με τα γενόσημα φάρμακα. Τι συνέβη ακριβώς και γιατί ο Γεωργιάδης επικράτησε κατά κράτος του ΣΥΡΙΖΑ; Η εξήγηση είναι απλή. Ο Γεωργιάδης έφερε το παιγνίδι στο γήπεδό του, σε κάτι που γνωρίζει πολύ καλά κι αυτό δεν είναι άλλο από την πώληση, μέσω ψησίματος του καταναλωτή.
-Περάστε κόσμε, εδώ τα καλά γενόσημα...
Φώναξε ο Άδωνης χωρίς όμως πολύ έξυπνα να απλώσει την πραμάτεια του στον πάγκο. Σ΄αυτό το σημείο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αφήνουμε στην άκρη τις κατηγορίες των δύο στρατοπέδων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για λογαριασμό Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων και ο Άδωνης για τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών γενοσήμων.

Τι συνέβη λοιπόν όλο αυτό το διάστημα; Ακούγαμε κραυγές για τα γενόσημα χωρίς να μπορέσουμε να μάθουμε το κάτι τις για τα ίδια τα γενόσημα. Και για να το μάθεις αυτό χρειάζονται παραδείγματα.
Και επειδή τα γενόσημα είναι φάρμακα, τα παραδείγματα για το σε ποιες περιπτώσεις τα γενόσημα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα πρωτότυπα ή επικίνδυνα μόνο οι σοβαροί γιατροί-επειστήμονες θα μπορούσαν να μας το εξηγήσουν ή να προσπαθήσουν τουλάχιστο. Εδώ λοιπόν αγαπητοί φίλοι είναι το ζήτημα.
Εάν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας άνθρωπος που είχε δουλέψει στη ζωή του θα έκανε το εξής πολύ απλό. Θα αναζητούσε 6-7  Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι να είναι εξαιρετικοί επιστήμονες αλλά και σπουδαίοι σαν άνθρωποι, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω και θα τους ζητούσε να μιλήσουν δημόσια με παραδείγματα για συγκεκριμένα γενόσημα και το πως αντιδρά ο οργανισμός του ασθενή. Σας πληροφορούμε ότι όλος ο ελληνικός λαός θα κρεμόταν από τα χείλη τους. Ακόμη και ο Άδωνης θα σιωπούσε για να μιλήσουν οι επιστήμονες.

Και πιστέψτε μας υπάρχουν εξαιρετικοί επιστήμονες (ακόμη και ξένους θα μπορούσαμε να φωνάξουμε) οι οποίοι δεν τα παίρνουν από φαρμακοβιομηχανίες. Θα μιλούσαν οι επιστήμονες κι εμείς σιωπηλοί θα τους ακούγαμε και στο τέλος θα γνωρίζαμε 5-6 πράγματα για τα γενόσημα. Θα βγαίναμε κερδισμένοι σαν πολίτες από αυτή τη γνώση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κερδισμένος από την πρωτοβουλία ακόμη κι αν οι απόψεις των επιστημόνων ήταν υπέρ των γενοσήμων. Στο τέλος αυτό που θα εισπράταμε είναι πως ένα κόμμα απευθύνθηκε στους κατ΄εξοχήν αρμόδιους για να μιλήσουν για τα γενόσημα.

Θα σας πούμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε όλοι μας την σημασία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Η πλατίνα είναι ένα πανίσχυρο φάρμακο που χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Συνέπεια της παροχής στον ασθενή είναι η πτώση των μαλλιών μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών. Τόσο ισχυρό είναι το συγκεκριμένο φάρμακο. Σε ασθενείς όμως που χορηγείται γενόσημο της πλατίνας τα μαλλιά κάνουν 2 και 3 μήνες (!) να πέσουν. Αντί λοιπόν να ακούμε κραυγές στα τηλεοπτικά παράθυρα θα θέλαμε από γιατρούς επιστήμονες να πάρουν θέση πάνω σ΄αυτό το γενόσημο της πλατίνας για παράδειγμα. Αλλά και σε άλλα φάρμακα πιο ευρείας χρήσεως από την ασπιρίνη ως το σαλοσπίρ που παίρνουν οι καρδιοπαθείς. Μόνο κερδισμένοι θα βγαίναμε, σαν πολίτες, από έναν τέτοιο διάλογο, από μια τέτοια πρωτοβουλία.

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα οι μοναδικοί γιατροί που είδαμε στις οθόνες μας είναι ο Κλαρκ Γκέημπλ Πατούλης κι ένας τύπος που είχε πιάσει από τον σβέρκο τον Γεωργιάδη, στη διάρκεια μιας ομιλίας του, και έλεγε τα δικά του ουρλιάζοντας στο μικρόφωνο. (Όσο για τον Πατούλη ευτυχώς εγκατέλειψε την ιατρική κι έγινε ένας πετυχημένος πολιτικός γιατί αν σε πονάει το πόδι είναι ικανός ο άτιμος να σου αφαιρέσει τις αμυγδαλιές!)
Λοιπόν ένας διάλογος επί της ουσίας για τα γενόσημα δεν έγινε. Αυτό που έμεινε στους πολίτες ήταν οι κραυγές, όπως συνήθως.
Γιατί ο Τσίπρας δεν έκανε αυτή την αυτονόητη κίνηση για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε δουλέψει στην ζωή του; Γιατί απλά τόσο ο ίδιος όσο και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας είναι ως επι το πλείστον ανεπάγγελτο. Δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο και παρόλα αυτά τους έχουμε αναθέσει να μας σώσουν στην πιο δύσκολη μεταπολεμικά συγκυρία.

Εδώ λοιπόν υπάρχει τεράστιο έδαφος να γίνει ένα κόμμα «κοινής λογικής» από ανθρώπους οι οποίοι να έχουν δουλέψει στη ζωή τους και μάλιστα στον ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα. Άνθρωποι οι οποίοι θα παίρνουν στροφές και θα πάρουν αμπάριζα όλο το σημερινό σαθρό πολιτικό σύστημα.
Και επιχειρηματικά να το δει κάποιος δεν υπάρχει καμιά πιο έξυπνη μπίζνα στην Ελλάδα σήμερα από τη δημιουργία ενός κόμματος από ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Ούτε Αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε φασίστες, ούτε τέτοιες γραφικότητες σαν τους Κ58. Πέντε-έξι μάγκες που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους θα μπορούσαν να πάρουν όλο το χαρτί και να βγάλουν και την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Κοινή λογική χρειάζεται...

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο