Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επανεπανεπανεκκίνηση...


Σπουδαία ημέρα ανέτειλε σήμερα για την ασυγκράτητα ορμητική πορεία της ελληνικής Οικονομίας προς την Ανάπτυξη. Βάλτε φωτιά στα τόπια!
Μη στέκεστε στις δηλώσεις Σόιμπλε! Ότι τάχα η Γερμανία δεν συζητάει κούρεμα του χρέους ή ότι δεν είναι γνωστό ακόμα αν η Ελλάδα θα χρειασθεί νέο πακέτο… Ποιος του δίνει σημασία αυτουνού του γρουσούζη Εξάλλου όλα τα σχετικά με αυτά τα ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ο Πρωθυπουργός μας. Σε λίγη ώρα από τώρα θα ξεκαθαρίσει και τις τελευταίες απορίες η Όλγα Τρέμη. Οπότε, τι χρείαν άλλων αποδείξεων έχουμε;

Αφήστε τα, λοιπόν, αυτά κατά μέρος. Είπαμε, σήμερα η ημέρα είναι σπουδαία. Και είναι σπουδαία… είναι σπουδαία… Να το πάρει το ποτάμι; Είναι σπουδαία, διότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την επικείμενη επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να παραπλανηθεί από εκείνο το «επικείμενη» που είπε. Έτσι λέγονται αυτά. Συντάσσονται πάντα με το «επικείμενη» και τα... συνώνυμά του. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το γιορτάσουμε.

Την αμέσως προηγούμενη επανεπανεκκίνηση είχε ανακοινώσει πριν  από επτά μήνες ο Αντώνης Σαμαράς. Εν χορδαίς, οργάνοις και τυμπάνοις! Με Βενιζέλο κι εκπρόσωπο του Κουβέλη. Ναι, ναι, αν θυμάστε… Αλλά δεν έπιασε, φαίνεται Ή είχε δυσαστρία, που δεν είχε προβλέψει η Λίτσα Πατέρα ή, απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν εγκαινιασθεί κάτι μέχρι να το πιστέψουμε, αυτό το κάτι δεν ξεκινάει. Έτσι πάει. Το κάθε τι, τον θέλει τον Γερμανό του…

Τέλος πάντων… Δεδομένου ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι ένας πολύ τελεσφόρος άνθρωπος, όπως άλλωστε είχε αποδειχθεί περίτρανα με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, το πράγμα παίρνει πια το δρόμο του. Στα σίγουρα πια. Κι έτσι, θα στάξει επιτέλους και λίγο ζεστό χρήμα στις στεγνές τσέπες των έρμων των εργολάβων που πένονται σε τούτη τη χώρα, και τούτο μολονότι, παρακαλώ, αποτελούν τη μόνη εγγύηση για την ανάπτυξη –μαζί με τις τράπεζες φυσικά· τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…
Να μην σας διαφύγει σε αυτό το σημείο ότι από την νέα επανεκκίνηση θα προκύψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αν όχι εκατοντάδες, μπορεί ακόμα-ακόμα και δεκάδες –δεν παίρνω όρκο.
[...]
Όποιος δεν κατάλαβε σήμερα με αυτές τις ειδήσεις γιατί η Ελλάδα εξήλθε από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και εισήλθε στη Μεταπολεμική εποχή πλήρως εξαρτημένη, παραδομένη στις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες, με μια αβέβαιη, παρακαλετή Οικονομία, πανταχόθεν εξαρτημένη, σε μονίμως εύθραυστη ανάπτυξη, και με τις τύχες της στα χέρια πουλημένων ανικάνων σε μια δημοκρατία-μαϊμού, ε, δεν θα το καταλάβει ποτέ. Απλώς θα απορεί αβοήθητος με τα αποτελέσματα των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Αν μάλιστα απορεί, ενώ συμβαίνει να είναι και νέος, του εύχομαι να ζήσει μέχρι τα βαθειά γεράματα, για να γιορτάσει λίγο πριν τα τινάξει την αποχώρηση της Τρόικας, συνεχίζοντας μες την γεροντική του άνοια την εθνική παράδοση της απόλυτης αμνησίας και, άρα, απορώντας πια εκείνη την… αποφράδα ημέρα γιατί άραγε να φεύγουν τέτοιοι ωραίοι άνθρωποι από τη χώρα μας, όταν μάλιστα τους ανήκει κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: