Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Πράσινο" στην πιλοτική λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς από τον Υπουργό Γεωργίας

"Πράσινο" στην πιλοτική λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς από τον Υπουργό Γεωργίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Γενικό Γραμματέα Μόσχο Κορασίδη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ζητώντας του να ψηφιστεί στο συντομότερο δυνατό η θεσμοθέτηση της Αγροτικής Αγοράς.

Ο κ.Τσαυτάρης , διαβεβαίωσε τον κ.Μπαϊλη ότι η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα ενώ χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά πρότυπο την λειτουργία της Αγοράς στην Πρέβεζα.


Μάλιστα σε απόφασή του που κοινοποίησε προς την Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι επιτρέπει την πιλοτική λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς, έως ότου ψηφιστεί το Νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο και εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή
.
Ο κ.Τσαυτάρης χαρακτηρίζει καινοτόμο και αναγκαία για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας την λειτουργία των Farmers market, δηλαδή μιας αγοράς αγροτών-παραγωγών, όπου οι τελευταίοι πωλούν τα προιόντα τους απευθείας στον καταναλωτή άνευ μεσαζόντων.
«Ο θεσμός εφαρμόζεται πιλοτικά-δοκιμαστικά στο Νομό Πρέβεζας όπου ήδη λειτουργεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα» καταλήγει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαιώνοντας ότι το θέμα της θεσμοθέτησης της Αγοράς θα λήξει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: