Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. 512 χαμένες ώρες μουσικής παιδείας την εβδομάδα!

Νέα διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας-512 χαμένες ώρες μουσικής παιδείας την εβδομάδα!

512 μουσικής παιδείας χάνουν την εβδομάδα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, ένας αριθμός που από μόνος του αρκεί για να προβληματίσει όχι μόνο τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, τους γονείς και τους καθηγητές αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς που τα τελευταία χρόνια βλέπουν το Μουσικό Σχολείο να απαξιώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο.
Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου βγήκαν σήμερα για μια ακόμη φορά στους δρόμους της Πρέβεζας θέλοντας να διαμαρτυρηθούν και να απευθύνουν κραυγή αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση γιατί ήδη πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και το Σχολείο ουσιαστικά μόνο Μουσικό δεν είναι, αφού τα προβλήματα είναι πάρα πολλά.


 MG_7549

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής και μουσικών οργάνων (17 κενά έχει αυτή τη στιγμή το Σχολείο) και σοβαρότατο πρόβλημα με τη σίτιση η οποία καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των δήμων, χωρίς ωστόσο να μεταφερθεί σε κάποιον άλλον φορέα!
Την ίδια στιγμή υπάρχει ζήτημα και με τις κτιριακές εγκαταστάσεις αφού η ανέγερση Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έχει μείνει στα χαρτιά, παρά τη δέσμευση του δήμου Πρέβεζας για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής Μουσικού Σχολείου εντός 15 μηνών.

IMG 7534

«Ζητάμε για άλλη μια χρονιά το αυτονόητο, καθηγητές μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πρέβεζας. Ζητάμε την απάντηση της κυβέρνησης σχετικά με τη σίτιση των μαθητών Μουσικών Σχολείων που είναι υποχρεωτική από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων σύμφωνα με την Γ2/3732/20-9-1988 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 767/21-10-1988). Ζητάμε την άμεση απάντηση του δήμου Πρέβεζας στο θέμα της στέγασης του σχολείου μας και της απαραίτητης μελέτης ολοκλήρωσης και κατασκευής του» επισημαίνουν οι μαθητές στο ψήφισμα που επέδωσαν στο δήμαρχο Πρέβεζας σήμερα το πρωί.

IMG 7554

Αντιπροσωπεία των παιδιών  έχοντας στο πλευρό της  την διευθύντρια του σχολείου κα Κατερίνα Τσουμελέκα και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και  ενημέρωσαν τόσο τον ίδιο όσο και τον πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκο Αναγνώστου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα τα  αιτήματα των μαθητών  και των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι θα σταθεί δίπλα τους στις όποιες διεκδικήσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Μπαΐλης ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την σίτιση των μαθητών πριν αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες , δηλώνοντας ότι θα αναζητήσει και ο ίδιος απαντήσεις για τον φορέα που θα πρέπει να καλύψει την υποχρέωση αυτή.
Σε ό,τι αφορά το κτίριο, ο Δήμαρχος Πρέβεζας  ενημέρωσε  την αντιπροσωπεία ότι ο Δήμος έχει  παραχωρήσει για τον σκοπό αυτό έκταση 26 στρεμμάτων  στην περιοχή του Μύτικα- προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το σχολείο - ενώ  μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί η στατική-γεωλογική μελέτη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ένταξη της ανέγερσής του στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας  δεσμεύτηκε ότι  θα φέρει άμεσα το θέμα των ελλείψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα στήριξης ,με παράλληλες κοινές  με τους μαθητές  τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς  «παραστάσεις» διαμαρτυρίας ,στους  αρμόδιους  κυβερνητικούς παράγοντες.
Οι μαθητές στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα. Μίλησαν μαζί του τηλεφωνικά και όρισαν νέα συνάντηση την Πέμπτη προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα και να ζητήσουν την παρέμβασή του στα αρμόδια υπουργεία.
Στις 5 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα για την πανελλήνια διαμαρτυρία των Μουσικών Σχολείων της χώρας στο Υπουργείο Παιδείας, αφού τα προβλήματα είναι παρόμοια δυστυχώς σε όλα τα Μουσικά Σχολεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση τα οδηγεί σε απαξίωση..


Δείτε το video.



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: