Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

29 Νοεμβρίου 2009: Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται αρχηγός της ΝΔ...



Χθες συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, 4 χρόνια που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν ως "οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του Σαμαρά".

Κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, έτσι ώστε να υποβοηθήσει το έργο του διαδικτυακού ιστορικού του μέλλοντος, ο οποίος το λιγότερο που θα κάνει είναι να κάνει τσίχλα τις κοτσίδες του με τα πολιτικά πεπραγμένα ίσως του πλέον τυχοδιώκτη πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης.


30 Νοεμβρίου 2009: Μήνυμα του Σαμαρά μετά τη νίκη του (in.gr)
"Η δημοκρατική επανάσταση που έγινε απόψε, αφορά όλους μας. Αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Τώρα πρέπει να ασκήσουμε δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα βήματα» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «πάμε για την Ελλάδα της ελπίδα, και για την ελπίδα της Ελλάδας".

20 Οκτωβρίου 2010: Αντιμνημονιακός Σαμαράς part One (tvxs.gr)
"Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει» είπε ο Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και αντίθετα οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είναι υπεύθυνο για τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις του παρελθόντος», καθώς, επίσης, ότι «ακόμη και σήμερα παίζει ανεύθυνα παιχνίδια για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες». Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι «οδήγησε τα πράγματα στο μνημόνιο και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό», καθώς, επίσης, ότι «κορόιδεψε τους Έλληνες και τώρα προσπαθεί να τους εκβιάσει"

16 Σεπτεμβρίου 2011: Αντιμνημονιακός Σαμαράς part two, ζητά εκλογές από το βήμα της Δ.Ε.Θ. (iefimerida)
"Η μόνη λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι οι εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη ΔΕΘ και ζήτησε καθαρή εντολή από τους πολίτες για να κυβερνήσει.
Πρόσθεσε πως όσοι μιλούν για συναίνεση κι εννοούν συγκυβέρνηση τώρα πρέπει να ξέρουν ότι τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αβέβαιες και εύθραυστες.
"Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές, επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "είπε ψέματα και για το έλλειμμα". Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009, ενώ θέτοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να σηκωθεί ξανά, απάντησε «ναι», αρκεί να τα αλλάξουμε όλα.
Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.
Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε».
«Η κυβέρνηση καρκινοβατεί και η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει», επισήμανε και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί κινδυνεύουμε και όλοι μαζί θα σωθούμε».
«Θυσίες κάναμε και θα κάνουμε, αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα, όχι να καταδικαστούμε σε μάταιες θυσίες χωρίς αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Αποδοκίμασε, επίσης, τις κινητοποιήσεις που καταλήγουν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές"

Τέλη του 2012: Η Ελλάδα του Σαμαρά τώρα ξεκινάει, λίγους μήνες αφότου έγινε πρωθυπουργός.


10 Νοεμβρίου 2013: Σαμαράς ενώπιον Τσίπρα, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Samaras_29112013.jpg

Συμπέρασμα: Αφότου εξελέγη αρχηγός της ΝΔ, Του πήρε σχεδόν 2,5 χρόνια για να γίνει πρωθυπουργός, ενώ τώρα έχει συμπληρώσει 1,5 χρόνο στην πρωθυπουργία, χάρις στην αγαστή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Του χρόνου θα συμπληρωθούν μαζί 5 χρόνια αρχηγίας και 2,5 πρωθυπουργίας ή σε κάποιο από τα δύο νούμερα θα σταματήσει ο πολιτικός χρόνος; Coming soon..

Δεν υπάρχουν σχόλια: