Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

28 Oκτωβρίου 2013. Η επέτειος του ΝΑΙ σε όλα, του Αντώνη Σαμαρά


Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα ήθελα να καταρρίψω μια ιστορική αναλήθεια που κυκλοφορεί ευρέως κάθε χρόνο από αναρχοάπλυτους και κομμουνιστές οι οποίοι δε θέλουν το καλό της Ελλάδας κι ενοχλούνται από το μεγαλείο της.


Διαβάζω σε διάφορα site και blog ότι το "ΟΧΙ" δεν ειπώθηκε από τον Ιωάννη Μεταξά, αλλά από τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ψέμα.

O Μεταξάς ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Μπορούσε να δει μέχρι το 2013. Πράγματι είπε το "ΟΧΙ" το 1940, ώστε να εισβάλλουν οι Ιταλοί, να τους απωθήσουμε, μετά να μπουν οι Γερμανοί, να μας κάνουν με τα κρεμμυδάκια, να μας χρωστάνε τις γερμανικές αποζημιώσεις και σήμερα να τους έχουμε στο χέρι. 

Το δήθεν "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού είναι ράδιο αρβύλα κατασκευασμένη από τον Αντώνη Σαμαρά που ζηλεύει τον Μεταξά, γιατί ήταν πολύ δημοφιλής στους Έλληνες, σε αντίθεση με τον ίδιο που τον βλέπουμε και μας γυρνάνε τα άντερα. 

Ο Πρωθυπουργός ζηλεύει, γιατί ο ελληνικός λαός αγάπησε πολύ τον φασίστα Μεταξά, αλλά δεν αγαπάει καθόλου τον φασίστα Σαμαρά. 'Ίσως επειδή δεν έχει πειστεί ακόμα ότι είναι φασίστας. Αλλιώς θα τον αγαπούσε κι αυτόν το ίδιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να επισκιάσει το "ΟΧΙ" του Μεταξά, γιατί θέλει να γιορτάζεται την 28η Οκτωβρίου το δικό του "ΟΧΙ" στη δημόσια υγεία, τη δωρεάν εκπαίδευση, τους μισθούς και τις συντάξεις. 

Ο Μεταξάς πριν πει το "ΟΧΙ" στους Ιταλούς είχε πει "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" στο βρετανικό κεφάλαιο και δεν πήγαινε ούτε για κατούρημα πριν ρωτήσει τους Άγγλους. Αυτό πλήγωσε βαθύτατα τον Γερμανό κολλητό του Γκαίμπελς, παρά τις προσπάθειες του Μεταξά να τον πείσει ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού οι προύχοντες και οι κοτζαμπάσηδες του ελληνικού κράτους τα είχαν κάνει πλακάκια με τους Άγγλους και τον κρατούσαν από τα αρχίδια.

Η ιστορία έχει μια μανία να επαναλαμβάνεται. Η ίδια αυτή ιστορία αθώωσε τον Ιωάννη Μεταξά, αλλά δε θα είναι το ίδιο επιεικής με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Το "ΟΧΙ" σε νέα μέτρα που τραυλίζει τώρα, εκτός του ότι δεν πείθει κανέναν, δε θα μπορέσει με τίποτα να ξεπλύνει το "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" που βροντοφωνάζει μέχρι σήμερα σε Γερμανούς και Μπόμπολες. 

O Μεταξάς λοιπόν, είχε, εξαιτίας της ιστορικής συγκυρίας, την ευκαιρία να πει ένα "ΟΧΙ" που σίγουρα δεν ξέπλυνε τη δικτατορία του, αλλά έβαλε κι ένα θετικό αστερίσκο στην προσωπική του
υστεροφημία. Τα κάνει κι αυτά η ιστορία. Ο Σαμαράς δεν θα την έχει.

Η ιστορία θα στείλει το Σαμαρά και τη συμμορία του εκεί από όπου ήρθαν. Στην αφάνεια και το μαύρο σκοτάδι. 

Εκτός, βέβαια, εάν αντί για "ΟΧΙ" πει "Alors, c' est la guerre". Μόνο που γι' αυτόν δε θα βρεθεί να πολεμήσει κανείς. Είναι μόνος του.

(Ανήθικο δίδαγμα: Αγάπησα την πατρίδα μου χιλιάδες φορές περισσότερο από κάθε πουτάνας γιο φασίστα. Συγγνώμη για τα γαλλικά, απλά είναι της μόδας λόγω ημέρας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: