Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Εκτός από τον "πολιτισμό" των πανηγυριών με τους αμανέδες και τα τσιφτετέλια.. . ευτυχώς υπάρχει ακόμα και ο Καραγκιόζης.











 Μια ωραία παράσταση Καραγκιόζη απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου , στην ταβέρνα " Ο ΝΤΙΝΟΣ" στη Ρωμιά του Δήμου Ζηρού.
Τα μικρά....αλλά και τα "μεγάλα" παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση , σε μιά συζήτηση που διηύθυνε ο γνωστός Καραγκιοζοπαίχτης ΓΊΩΡΓΟΣ ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ.

Μετά το τέλος της παράστασης όλα τα παιδάκια πήγανε πίσω από τον μπερντέ όπου τους έδειξε ο "φίλος και επίτιμος Ρωμιώτης ", όπως ο ίδιος δήλωσε,  πως κατασκευάζονται οι φιγούρες του Θεάτρου Σκιών . Επίσης πολλά παιδάκια δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο να παίξουν με τις φιγούρες πίσω από το άσπρο πανί.

Το θέμα των καλοκαιρινών "πολιτιστικών εκδηλώσεων",πρέπει να το εξετάσουμε καλύτερα ,όλοι όσοι ασχολούμαστε με τους πολιτιστικούς Συλλόγους και να μην  περιοριζόμαστε μόνο σε πανηγύρια με αμφιβόλου αξίας "οργανοπαίχτες" (και σε δεκάδες βραβεύσεις που αναφέρει και ο φίλος μου ο Χρίστος ο Τούμπουρος).

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φίλο Γιώργο και την γυναίκα του Μαρία από όλους τους Ρωμιώτες.

Χριστόφορος Ευθυμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: