Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

''Έχω ένα όνειρο''. Χθες συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εκφώνηση της περίφημης αντιρατσιστικής ομιλίας - ορόσημο, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Φωτογραφικό αφιέρωμα.




Χθές 28 Αυγούστου 2013, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τον εορτασμό της 50ης επετείου της περίφημης ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ 's "Έχω ένα όνειρο". Παρουσιάζουμε μερικές εικόνες από την ομιλία αυτή,  το 1963, που έγινε σε μια ταραχώδη περίοδο, κατά τη διάρκεια  της οποίας αναπτύχθηκε το κίνημα των Αφροαμερικάνων  για τα πολιτικά δικαιώματα. Στην  κεντρική  του ομιλία ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αναφέρθηκε  στην αντιμετώπιση του ρατσισμού στη χώρα των ΗΠΑ, ως ένα κρίσιμο γεγονός στην ιστορία των δικαιωμάτων των πολιτών. 

Η μετάφραση των κειμένων, που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, έγινε αυτόματα, από την google.

Στην παραπάνω φωτογραφία ο ηγέτης των πολιτικών δικαιωμάτων  των ΗΠΑ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ κύματα από τα βήματα του Lincoln Memorial στους οπαδούς για το Mall στην Ουάσιγκτον, DC, κατά τη διάρκεια της "March on Washington" στις 28 του Αυγούστου 1963. Το 1963 ο βασιλιάς μίλησε μπροστά σε 250.000 ανθρώπους, εξηγώντας την επιθυμία του για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μαύρων και λευκών Αμερικανών. Τα λόγια του ήταν χαραγμένο στα σκαλιά του μνημείου, όπου μίλησε. (AFP / Getty Images)

Αναθ. Fred Shuttlesworth, κέντρο στο καπέλο, ενώνει λευκό επιβάτες σε ένα λεωφορείο της πόλης στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, έξι ημέρες μετά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι τα λεωφορεία πρέπει να ενσωματώσουν στις 26 Δεκεμβρίου 1956. Shuttlesworth επιβιβάστηκαν ώρες μετά από μια βόμβα εξερράγη στο εσωτερικό του Collegeville, Αλαμπάμα, το σπίτι. (Robert Adams / The Birmingham News μέσω του Associated Press) 

Αμερικανός κληρικός και τα πολιτικά δικαιώματα ακτιβίστρια Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στις 23 Μαΐου 1961. (William Lovelace / Express / Getty Images) 

Walter Gadsden, 17, αψηφώντας ένα αντι-παρέλαση διάταγμα του Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, είναι επίθεση από ένα σκυλί της αστυνομίας στις 3 Μαΐου 1963. (Bill Hudson / Associated Press) 

Αστυνομία να οδηγήσει μια ομάδα των μαύρων παιδιών σχολικής στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους για τη διαμαρτυρία κατά των φυλετικών διακρίσεων κοντά στο City Hall στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα στις 4 Μαΐου 1963. (Bill Hudson / Associated Press) 

Αναθ. Ralph Αμπερνάθυ, αριστερά, και ο Martin Luther King, Jr πόδια μέσα από ένα διάδρομο της φυλακής της πόλης στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, όπου κρατήθηκαν για αρκετές ώρες μετά την καταδίκη του με την κατηγορία της παρελαύνουν χωρίς άδεια. Θα δημοσιεύτηκε ομολόγων των $ 2.500. (Associated Press) 

Αστυνομικοί και πυροσβέστες συγκεντρώνονται κοντά σε μια φωτιά που ισοπέδωσε αρκετά σπίτια που ανήκουν σε μαύρους κατοίκους στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, στις 12 Μαΐου 1963, ένα τετράγωνο από το μαύρο μοτέλ που βομβαρδίστηκε και την ίδια απόσταση από την εκκλησία, όπου τα πολιτικά δικαιώματα διαδηλώσεις ξεκίνησαν. (Associated Press) 

Πυροσβέστες χρησιμοποιήσετε μάνικα νερού τους αστικής διαδηλωτών δικαιώματα στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα στις 15 Ιουλίου 1963. (Bill Hudson / Associated Press) 

Οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και άλλοι στέκονται γύρω από ένα μεγάλο κρατήρα από βόμβα που σκότωσε τέσσερις μαύρα κορίτσια στην δέκατη έκτη Street Baptist Church στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα στις 15 Σεπτεμβρίου 1963. Τα παράθυρα του κτιρίου απέναντι στο παρασκήνιο είχαν επίσης καεί. (Associated Press) 

Μια αναμνηστική πλάκα στην δέκατη έκτη Street Baptist Church στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα για την Denise McNair, Cynthia Wesley, Addie Mae Collins και Carole Robertson, τα τέσσερα κορίτσια σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην εκκλησία το 1963. (Η Νέα Μπέρμιγχαμ μέσω του Associated Press) 

Πολιτικά δικαιώματα ηγέτης Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ εμφανίζει εικόνες των τριών πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, Michael Schwerner, James Chaney, και ο Andrew Goodman που σφαγιάστηκαν στο Μισισιπή το καλοκαίρι πριν σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου., 1964. Επαίνεσε το FBI για συλλήψεις στο Μισισιπή σε σχέση με τις δολοφονίες. Δεδομένου ότι η έκρηξη κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα που συγκεντρώθηκαν δύναμη στη δεκαετία του 1960, διαδηλωτές κακοποιούνται και σκοτώνονται, μερικές φορές στα χέρια των αξιωματικών του νόμου. Πολλές σφαγές παραμένουν άλυτα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου οι τοπικές αρχές απέτυχαν να πάει μετά από τους εισβολείς ή all-λευκό κριτικές επιτροπές αρνήθηκαν να καταδικάσουν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κινήθηκε με αστικές χρεώσεις δικαιωμάτων. (Associated Press) 

Ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, κεντροαριστεράς με τα χέρια υψωμένα, πορείες μαζί Συντάγματος Avenue με άλλες αστικές διαδηλωτές δικαιώματα κρατώντας πλακάτ, από το μνημείο της Ουάσιγκτον στο μνημείο του Λίνκολν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου για την Ουάσιγκτον στις 28 Αυγούστου, 1963. (Associated Press) 

Αμερικανός πρόεδρος John F. Kennedy στο Λευκό Οίκο με τους ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων Μαρτίου από την Ουάσιγκτον (αριστερά προς τα δεξιά) Whitney Young, ο Δρ Martin Luther King (1929-1968), ο Ραβίνος Joachim Prinz, Α. Philip Randolph, ο Πρόεδρος Κένεντι, Walter Reuther (1907 - 1970) και Roy Wilkins. Πίσω Reuther είναι αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον. (Τρία Λιοντάρια / Getty Images) 

Πολιτικοί διαδηλωτές δικαιώματα συγκεντρώνονται στους τόπους Μνημείο της Ουάσιγκτον πριν από το μεσημέρι, πριν από την πορεία προς το Μνημείο Λίνκολν, όπως φαίνεται στο πολύ βάθος στα δεξιά, όπου το Μάρτιο από την Ουάσιγκτον για την απασχόληση και την Ελευθερία θα τελειώσει με την ομιλία του αναθ. Martin Luther King Jr, τώρα γνωστή ως η "Έχω ένα όνειρο" ομιλία. (Associated Press) 

Πορτρέτο των δικαιωμάτων American υπερμάχου των Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ (1929-1968). Εικονική του "Έχω ένα όνειρο" είναι να μείνει στην ιστορία ως ένα σημαντικό γεγονός στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα.

Στην κορυφή, τα πολιτικά δικαιώματα διαδηλωτές πορεία κάτω Συντάγματος Avenue κρατώντας πλακάτ κατά τη διάρκεια του Μαρτίου για την Ουάσιγκτον στις 28 Αυγούστου του 1963? Και στο κάτω μέρος, οι άνθρωποι συλλαλητήριο στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της 50ής επετείου από την Μαρτίου 1963 Σάββατο, 24 Αυγ , 2013. Ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ παραδίδεται του «Έχω ένα όνειρο" ομιλία κατά τη διάρκεια του Μαρτίου για την Ουάσιγκτον στις 28 Αυγούστου του 1963. (Associated Press) 

Πολιτικοί ηγέτες Δικαιωμάτων θέτουν στο Lincoln Memorial κατά τη διάρκεια του Μαρτίου σχετικά με την Ουάσιγκτον για την απασχόληση και την Ελευθερία, Washington DC, 28 Αύγ του 1963. Στη φωτογραφία είναι, στέκεται από αριστερά, διευθυντής του Εθνικού Καθολική Διάσκεψη για διαφυλετικό Δικαιοσύνης Matthew Ahmann, ο Ραβίνος Joachim Prinz (1902 - 1988), Φοιτητής μη βίαια Συντονιστικής Επιτροπής (SNCC), ηγέτης John Lewis, προτεστάντης ιερέας Eugene Carson Blake (1906-1985), Συνέδριο της Φυλετικής Ισότητας (CORE), ηγέτης Floyd McKissick (1922 - 1991), και της εργασίας συνδικαλιστής ηγέτης Walter Reuther (1907-1970)? κάθεται από αριστερά, National Urban League εκτελεστικός διευθυντής Whitney Young (1921-1971), αγνώστων στοιχείων, το εργατικό ηγέτη της Ένωσης A Philip Randolph (1889 - 1979), ο Δρ αιδεσιμότατος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ (1929 - 1968), και η Εθνική Ένωση για την Πρόοδο της Χρωματιστά Άνθρωποι (NAACP), ηγέτης Roy Wilkins (1901-1981). Η πορεία και συλλαλητήριο την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση για την εικονική Κινγκ «Έχω ένα όνειρο» ομιλία. (Photoquest / Getty Images) 

Η αεροφωτογραφία δείχνει πλήθη στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ 's "Έχω ένα όνειρο" ομιλία στις 28 Αυγ. 1963. (Associated Press) 

Η αναθ. Ο Δρ Martin Luther King Jr, επικεφαλής της Southern Christian Leadership Conference, μιλά για χιλιάδες κατά τη διάρκεια του "Έχω ένα όνειρο" ομιλία μπροστά από το Μνημείο Λίνκολν για τον Μάρτιο από την Ουάσιγκτον για την απασχόληση και την Ελευθερία στην Ουάσιγκτον στις Αυγ . 28, 1963. Ο ηθοποιός-τραγουδιστής Sammy Davis νεώτερος είναι κάτω δεξιά. (Associated Press) 

Το άγαλμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στην Ουάσιγκτον, DC, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την 50η επέτειο της Μαρτίου στην Ουάσιγκτον. Το Μάρτιο στην Ουάσιγκτον είναι η καλύτερη υπόμνηση για την ανάδευση όραμα του βασιλιά των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς ανισότητες και προκαταλήψεις, τηλεοπτική εκπομπή ζουν σε ένα έθνος που υποβάλλονται σε μια εκπληκτική δεκαετία ενδοσκόπηση, κρίσης και της αλλαγής. (Jewel Samad / AFP / Getty Images) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: