Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Eid al-Adha(Γιορτή της Θυσίας) των Μουσουλμάνων. Φωτογραφικό αφιέρωμα.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι αυτόματη μετάφραση από την google, από το προτότυπο Αγγλικό κείμενο.


Το Eid al-Adha ονομάζεται επίσης Γιορτή της Θυσίας και  είναι μία σημαντική 3μερή θρησκευτική εορτή  των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, για να τιμήσουν την προθυμία του προφήτη Ιμπραήμ (Αβραάμ) να θυσιάσει τον  πρωτότοκο γιο του Ισμαήλ (Ισμαήλ)  ως  μια ενέργεια-πράξη υποταγής  στο Θεό και την αποδοχή του γιου του για τη θυσία του ενώπιον του Θεού. Αλλά ο φιλεύσπλαχνος Θεός  παρενέβη και  με την παροχή στον Αβραάμ ενος κριαριού να θυσιάσει αντί του γιού, αυτός τελικά διεσώθει. 


Οι 3 ημέρες και 2 νύχτες του Eid al-Adha γιορτάζεται κάθε χρόνο την 10η, 11η και 12η ημέρα του Dhu al-Hijjah, το δωδέκατο και τελευταίο μήνα του σεληνιακού ισλαμικού ημερολογίου.  - Paula Nelson ( 32 συνολικά φωτογραφίες )


Μια αγορά ζωικού κεφαλαίου πριν από τη θυσία Eid al-Adha φεστιβάλ στο Καράτσι, 24 του Οκτώβρη του 2012. Eid al-Adha ή η Γιορτή της Θυσίας, τιμά την προθυμία του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ με τη σειρά του Θεού, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση που στη συνέχεια ένα αρνί στη θέση του αγοριού. (Asif Hassan / AFP / Getty Images)


Πακιστανοί με τα πόδια σε μια αγορά ζωικού κεφαλαίου που έχουν συσταθεί σε ένα πεδίο, για την επερχόμενη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha, ή «Γιορτή της Θυσίας», κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν, 24 του Οκτωβρίου του 2012. (Muhammed Muheisen / Associated Press)


Ένα πρόβατο περιμένει να πωλείται στην αγορά πριν από Eid al-Adha φεστιβάλ σε Σριναγκάρ, Ινδία, Οκτώβριος 23,2012. Μουσουλμάνοι γιορτάζουν Eid al-Adha με τη σφαγή πρόβατα, κατσίκες, καμήλες ή αγελάδες. Η σφαγή τιμά τη βιβλική ιστορία του προφήτη Αβραάμ, ο οποίος ήταν στα πρόθυρα της θυσίας του γιου του να υπακούσει την εντολή του Θεού, όταν ο Θεός μεσολαβήσει αντικαθιστώντας ένα έμβολο στη θέση του παιδιού. (Mukhtar Khan / Associated Press) 


Καμήλες εκτίθενται προς πώληση σε μια αγορά, για την επερχόμενη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha, στο Καράτσι του Πακιστάν, 24 Οκτώβρη του 2012. (Shakil Adil / Associated Press) 


Μια χορούς αγόρι με ένα πρόβατο σε μια αγορά ζωικού κεφαλαίου πριν από Eid al-Adha φεστιβάλ στην Sanaa, 24 του Οκτ. 2012. Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν Eid al-Adha με τη σφαγή πρόβατα, αίγες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για την εντολή του Θεού. (Mohamed al-Sayaghi/Reuters) 


Ένα πρόβατο ζυγίζεται σε μια αγορά μπροστά από το Eid al-Adha φεστιβάλ σε Σριναγκάρ, Ινδία, 23 Οκτώβρη, 2012. (Mukhtar Khan / Associated Press) 


Ένα αγόρι κρατά ένα πρόβατο όπως ο ίδιος περιμένει για τους πελάτες σε μια αγορά ζωικού κεφαλαίου στην Καμπούλ, 23 Οκτωβρίου 2012. Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να γιορτάσουν Eid al-Adha. (Mohammad Ismail / Reuters) 


Ένας Αιγύπτιος παιδί στέκεται ανάμεσα σε ένα σύμπλεγμα των προβάτων σε ένα πεζοδρόμιο, που προσφέρονται προς πώληση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Eid al-Adha, μία από τις πιο σημαντικές διακοπές στο ισλαμικό ημερολόγιο, στο Κάιρο της Αιγύπτου, 21 Οκτωβρίου 2012. (Nasser Nasser / Associated Press) 


Τα παιδιά κάθονται μεταξύ των ζώων σε μια αγορά στο Λάγος της Νιγηρίας, 23 του Οκτώβρη του 2012. Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσει Eid al-Adha, ή Γιορτή της Θυσίας, τιμώντας την παροχή του Θεού του ένα κριάρι για να υποκαταστήσει την επικείμενη θυσία του Αβραάμ του γιου του, όταν είναι σε θέση μουσουλμάνοι προσφέρουν είτε μια αίγα, πρόβατα, αγελάδες, βουβάλια, ή καμήλα κατά τη διάρκεια της γιορτής τελετουργίες. (Κυριακή Alamba / Associated Press) 


Ένα αγόρι από το Αφγανιστάν κατέχει ένα σχοινί δεμένο σε μια αγελάδα για να φέρει να πουλήσει σε μια αγορά ζωικού κεφαλαίου για την επερχόμενη Eid al-Adha φεστιβάλ στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 24 Οκτώβρη 2012. (Musadeq Σαντέκ / Associated Press) 


Ένας Αιγύπτιος κρεοπωλείο κατέχει ένα πρόβατο σε ένα πεζοδρόμιο, μέρος ενός συμπλέγματος των προβάτων που προσφέρεται προς πώληση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Eid al-Adha, μία από τις πιο σημαντικές διακοπές στο ισλαμικό ημερολόγιο στο Κάιρο της Αιγύπτου. Αιγύπτιοι αισθάνονται τη συμπίεση από 19 μήνες πολιτικής αναταραχής που έχουν κενές οικονομία της χώρας και έφερε στο σπίτι το νόημα των τεσσάρων ημερών Γιορτή της Θυσίας, που ξεκινάει την Παρασκευή. (Nasser Nasser / Associated Press) 


Καμήλες τροφοδοτούνται σε μια αγορά ζωικού κεφαλαίου ενόψει της επικείμενης μουσουλμανικής Eid al-Adha φεστιβάλ κοντά στην πόλη της Δυτικής Όχθης Τζενίν, 24 Οκτωβρίου 2012. Μουσουλμάνοι θα γιορτάσει Eid al Adha, ή τη γιορτή της Θυσίας, στις 27 Οκτωβρίου, με τη σφαγή πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες. (Mohammed Μπάλλας / Associated Press) 


Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται σε μια αγορά προβάτων στην Behtlehem, 24 του Οκτώβρη 2012, πριν από την μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha. Eid al-Adha ή «Γιορτή της Θυσίας». (Marco Λογγάρι / AFP / Getty Images) 


Ένας Αιγύπτιος παιδί κοιτάζει μέρη του ζώου που εκτίθενται προς πώληση στο κατάστημα ενός ανοικτού κρεοπωλείο του αέρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Eid al-Adha, μία από τις πιο σημαντικές διακοπές στο ισλαμικό ημερολόγιο, σε ένα πεζοδρόμιο στο Κάιρο της Αιγύπτου. Αιγύπτιοι αισθάνονται τη συμπίεση από 19 μήνες πολιτικής αναταραχής που έχουν κενές οικονομία της χώρας και έφερε στο σπίτι το νόημα των τεσσάρων ημερών Γιορτή της Θυσίας. (Nasser Nasser / Associated Press) 


Ένας Αιγύπτιος κρεοπωλείο εμφανίζει το κρέας προς πώληση στο κατάστημα ενός ανοικτού κρεοπωλείο αέρα με αραβικά που διαβάζει, "Buffalo 44," στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Eid al-Adha, μία από τις πιο σημαντικές διακοπές στο ισλαμικό ημερολόγιο, σε μια βόλτα πλάι στο Κάιρο της Αιγύπτου . (Nasser Nasser / Associated Press) 


Αφγανιστάν αγοραστές κατακλύζουν τη Mandave κύρια αγορά στο κέντρο της Καμπούλ, 23 Οκτωβρίου 2012, πριν από τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha. Eid al-Adha (η Γιορτή της Θυσίας), γιορτάζεται σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. Το φεστιβάλ πέφτει την δέκατη ημέρα του Zulhijjah, τον τελευταίο μήνα του μουσουλμανικού ημερολογίου. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 


Ένας Πακιστανός άνθρωπος αντικατοπτρίζεται σε έναν καθρέφτη, ενώ προσπαθούν για ένα παραδοσιακό καπέλο, όπως ο ίδιος και άλλοι αγοράζουν νέα ρούχα για την επερχόμενη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha, ή «Γιορτή της Θυσίας», στο Πεσαβάρ του Πακιστάν, 24η Οκτωβρίου, 2012 . (Mohammad Sajjad / Associated Press)  

Οι άνθρωποι κατάστημα για καινούργια ρούχα ενόψει της επικείμενης μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha στη Βαγδάτη, το Ιράκ, 24η Οκτωβρίου 2012. Είναι μέρος της παράδοσης για να αγοράζουν και να φορούν καινούρια ρούχα κατά τη διάρκεια του Eid al-Adha ή η Γιορτή της Θυσίας. (Hadi Mizban / Associated Press) 


Ένας άντρας αγοράζει ξηρούς καρπούς μπροστά από το Eid al-Adha φεστιβάλ στην Sanaa, 24 του Οκτώβρη του 2012. Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν Eid al-Adha. (Mohamed al-Sayaghi/Reuters) 


Μια γυναίκα ετοιμάζει κέικ για το φούρνο πριν από Eid al-Adha φεστιβάλ στην Sanaa, 24 Οκτ 2012. (Mohamed al-Sayaghi/Reuters) 


Αφγανές γυναίκες ψωνίζουν σε μια αγορά ενόψει της επικείμενης Eid al-Adha, στην Τζαλαλαμπάντ ανατολικά της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 24η Οκτωβρίου του 2012. (Rahmat Gul / Associated Press) 


Οι άνθρωποι κατάστημα για τα νέα ρούχα πριν από την μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha στη Βαγδάτη, Ιράκ, 24 του Οκτώβρη 2012. (Hadi Mizban / Associated Press) 


Οι άνθρωποι κατάστημα πριν από την μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha στη Βαγδάτη, Ιράκ, 24 του Οκτωβρίου του 2012. (Hadi Mizban / Associated Press) 


Ένας Αφγανός άνθρωπος πουλάει παραδοσιακά γλυκά ενόψει της επικείμενης Eid al-Adha στο Τζαλαλαμπάντ ανατολικά της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 24 Οκτώβρη 2012. (Rahmat Gul / Associated Press) 


Ένας Αφγανός πωλητή καραμέλα περιμένει για τους πελάτες στο κέντρο της Καμπούλ, Οκτώβριος 23, 2012, πριν από τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha. Eid al-Adha (η Γιορτή της Θυσίας), γιορτάζεται σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο ως ανάμνηση του την προθυμία του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του για το Θεό. Το φεστιβάλ πέφτει την δέκατη ημέρα του Zulhijjah, τον τελευταίο μήνα του μουσουλμανικού ημερολογίου και αγελάδες, οι καμήλες, κατσίκες και τα πρόβατα παραδοσιακά σφάζονται την πιο ιερή ημέρα. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 


Ένας Αφγανός καταστηματάρχης οργανώνει μπούργκα στο κατάστημά του στο κέντρο της Καμπούλ, 23η Οκτωβρίου του 2012, πριν από τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha. Eid al-Adha, γιορτάζεται σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 


Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν αγοράζει αποξηραμένα φρούτα στην Mandave κύρια αγορά στο κέντρο της Καμπούλ, 23, Οκτωβρίου, 2012, πριν από τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 


Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν αγοράζει αγαθά στο Mandave κύρια αγορά στο κέντρο της Καμπούλ, 23, Οκτωβρίου 2012. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 


Οι πωλητές πωλούν κουβέρτες στο Mandave κύρια αγορά στο κέντρο της Καμπούλ, 23 Οκτώβρη 2012. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 


Μια Αφγανιστάν μάγειρες αρτοποιός παραδοσιακά μπισκότα σε ένα εργοστάσιο στην πόλη του Τζαλαλαμπάντ, 23 του Οκτώβρη 2012 πριν από τη μουσουλμανική γιορτή. (Noorullah Shirzada / AFP / Getty Images) 


Οι πεζοί με τα πόδια προς το σπίτι κατά μήκος ενός σκονισμένο δρόμο στο κέντρο της Καμπούλ, 23 του Οκτωβρίου 2012, πριν από τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha. Eid al-Adha. (Jawad Jalali / AFP / Getty Images) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: