Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Οι εκδηλώσεις στη Δαφνούλα Ιωαννίνων « Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου», διοργανώνονται στις 2 και 3 Αυγούστου 2013.


Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με τίτλο «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» θα γίνουν και φέτος στη θέση «Αετός» της Δαφνούλας μεθαύριο, Παρασκευή και το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013, από την Τοπική Κοινότητα  Δαφνούλας τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 


 Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013, ώρα 21.00', Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το πρόστιμο του δασικού» του Γιώργου Κοτζιούλα. Ερμηνεύουν οι Ρίζος Τραγουδάρας, Γιώργος Δημοθεόδωρος. Θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με τραγούδια από όλη την Ελλάδα με τους Ηλία Πλαστήρα, κλαρίνο - τραγούδι, Γιώργο Γκόγκο, βιολί, Στέλλα Βαλάση, σαντούρι, Δημήτρη Κωνσταντή, λαούτο - τραγούδι και Διονύση Ζώη, κρουστά

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013, 21.00΄, Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. Συμμετέχουν οι Γιάννης Σταύρου, τραγούδι - κιθάρα, Ανθή Σταύρου, πλήκτρα - τραγούδι, Ντίνος Μπουζάνης, κιθάρα, Νίκος Παππάς, μπουζούκι και Περικλής Μπουλουχτσής, μπάσο.
Θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα με τη Χαρά Καλπακίδου στο τραγούδι και το Γιάννη Μάνο στο τραγούδι και την κιθάρα.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων μετά τις 19.00', θα  πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στα  μονοπάτια   και  τους ξηρολιθικούς, πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Στο γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες. 

Επίσης θα γίνει  παρουσίαση φωτογραφικού υλικού της περιοχής και μετά 22.00΄, θα βρίσκεται στους χώρους των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Αστρονομίας για παρατήρηση με τηλεσκόπια των αστεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: