Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η Πρέβεζα γιορτάζει τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων


Με  επίκεντρο τον εορτασμό  της μνήμης των Αγίων Αποστόλων  Πέτρου  και Παύλου σε διάφορα σημεία του Δήμου πραγματοποιούνται  θρησκευτικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά  πανηγύρια  .

Η Ν.Σαμψούντα γιορτάζει τους  Αγίους Αποστόλους.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα  7 το απόγευμα στον γραφικό Ναό των Αγίων Αποστόλων  στη Ν.Σαμψούντα ,στην εθνική οδό Πρέβεζας -Ιωαννίνων   θα  ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός ενώ στον χώρο   θα πραγματοποιηθεί κατά την παράδοση και παζάρι με παιχνίδια και διάφορα μικροαντικείμενα.  Το έθιμο  περιλαμβάνει και το πέρασμα των πιστών ανάμεσα από τον κεντρικό ναό και ένα  μικρό εικονοστάσι  των Αγίων Αποστόλων.
Το βράδυ  θα ακολουθήσει πανηγύρι στο κέντρο του χωριού.

 Παραδοσιακό Πανηγύρι στη  Νικόπολη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νικόπολης  διοργανώνει  παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο πάρκινγκ  του  Αρχαιολογικού χώρου.
Το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί  μετά το τέλος  του Εσπερινού στην Σαμψούντα  και   περιλαμβάνει   παραδοσιακή  μουσική  και γλέντι για όλους.

Εκδήλωση  στους Αγίους Αποστόλους.
Μια  ξεχωριστή βραδιά θα  προσφέρει και φέτος ο  Σύλλογος Γυναίκων Αγίου Θωμά Πρέβεζας, τιμώντας τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων. Το Σάββατο 29 Ιουνίου και  ώρα  9 το βράδυ, ο χώρος των παλιών κατασκηνώσεων στους Αγίους Αποστόλους, θα ζωντανέψει για τρίτη συνεχή χρονιά  με την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων  και την αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνουν  και ειδικές απονομές στην αθλήτρια του Ταεκβοντο Μαίρη Λεοπούλου  και τον αθλητή του kick boxing Γιώργο Σάλιαρη. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι από την Πρεβεζάνικη ορχήστρα «ΝΙΚΟΠΟΛΗ». Παράλληλα  στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει μικρό μπαζάρ με γλυκίσματα και σπιτικά λικέρ παρασκευασμένα από τις γυναίκες,  ενώ ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα αποτελεί η φωτογραφική έκθεση   με  στιγμιότυπα από την λειτουργία των κατασκηνώσεων του Αγίου Θωμά και χαρακτηριστικά πορτραίτα των κατοίκων της περιοχής. Την  βραδιά στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος και το  Επιμελητήριο Πρέβεζας ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας..

www.prevezabest.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: