Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο Νικήτας,οι πρώτοι των πρώτων, οι συμβουλές του «Τσάρου» και ο μπάτλερ του Σαμαρά.


Το "χουνέρι" του Κακλαμάνη στον Σαμαρά, οι δημοφιλείς της Νέας Δημοκρατίας, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που "χαροπαλεύει" με την προανακριτική επιτροπή. 

Έντονα επικριτικός όσον αφορά στη σύνθεση και στο διογκωμένο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον real fm.Ο κ. Κακλαμάνης ανάμεσα- σε άλλα δηκτικά σχόλια- διερωτήθηκε τι είναι αυτό που "ενώνει" το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΠΑΣΟΚ. Όσοι κατακρίνουν την ύπαρξη συνιστωσών στο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα θα αγαλλιούν με την «ομοψυχία» και τη «σύμπνοια» μέσα στο κόμμα του κ. Σαμαρά.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Ν. Κακλαμάνης δεν είναι ο μόνος βουλευτής- ανήκων στη Ν.Δ.- που διαφωνεί με την υπουργοποίηση και την ενεργή συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα! Αν ο Πρωθυπουργός είχε λίγο χιούμορ, στο επικείμενο συνέδριο του κόμματός του, θα απαντούσε στον βουλευτή του, ότι αυτό που τον ενώνει με τον Βενιζέλο είναι η μεγαλομανία, η βουλιμική λαχτάρα για εξουσία και τα- τείνοντα στο άπειρο- απωθημένα τους!

 Στη δημοσκόπηση "Εξαμηναίες Τάσεις" της MRB, ο Δ. Αβραμόπουλος (ακόμη και μετά τον ανασχηματισμό), παραμένει μακράν πρώτος σε δημοφιλία, μεταξύ των προσώπων που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες. Ακολουθούν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μόλις χθες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που έφεραν στενούς συνεργάτες και συμβούλους του κ. Σαμαρά να τον προτρέπουν να συγκρουστεί κατά μέτωπο με τον-δυσαρεστημένο με τον ανασχηματισμό- κ. Αβραμόπουλο! Αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο ο Πρωθυπουργός και το «χαρισματικό» επιτελείο του, δε θα χρειαστεί η λήψη των αναπόφευκτων σκληρών νέων μέτρων για να «καταποντιστεί» η κυβέρνηση- παρωδία! Τα αυτογκόλ αρκούν!

Ο Γ. Στουρνάρας, φέρεται να πρότεινε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό), να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ταυτόχρονα, παρενέβη για να «σώσει» από την καρατόμηση τον υπουργό Εργασίας, κ Γιάννη Βρούτση! Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο, ότι ο Γ. Στουρνάρας θα παρευρεθεί και πιθανώς θα μιλήσει ως υπουργός Oικονομικών, στο Συνέδριο της Ν.Δ., την Παρασκευή.

Αν παρακολουθήσει κανείς τις ομιλίες του κ Στουρνάρα στη Βουλή ή τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του θα διαπιστώσει, ότι μιλά με την άνεση και την ευχέρεια ενός εν ενεργεία πολιτικού και ουχί με τη σύνεση και τον ορθολογισμό ενός τεχνοκράτη. Ο Γ. Στουρνάρας προφανώς, πήρε πολύ στα σοβαρά το ρόλο του ως «Τσάρος» της Οικονομίας!

Παραγνωρίζει εντούτοις το γεγονός ότι αποτελεί απλά εκτελεστικό όργανο της Τρόικα! Να του υπενθυμίσω επίσης, ότι οι Μνημονιολάτρεις προκάτοχοί του, υπήρξαν εξαιρετικά αναλώσιμοι! Ο μεν Παπακωνσταντίνου «χαροπαλεύει» με την Προανακριτική Επιτροπή ο δε Βενιζέλος κατήντησε μπάτλερ του Σαμαρά, προκειμένου να αποκτήσει σύμμαχο στην συγκάλυψη της υπόθεσης με τη Λίστα Λαγκάρντ!

Της Λουκίας Χουλιάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: