Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη

Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (9)

Γνωρίστε τις 10 πιο όμορφες, απομακρυσμένες γωνιές της Γης.
Τα παρθένα δάση και μέρη που μένουν ανέπαφα από το χέρι του ανθρώπου έχουν απαράμιλλη ομορφιά, όμως υπάρχουν και κάποια τόσο απομακρυσμένα και εξωτικά που δεν τα φτάνει ούτε ο πιο κοσμογυρισμένος τουρίστας. Μπορεί να είναι λίγο δυσπρόσιτα, μάλιστα ένα έχει πρόσβαση μόνο αεροπορικώς και αυτό εβδομαδιαία, αλλά το τοπίο θα σας ανταμείψει.
  • Εθνικός Δρυμός Isle Royal National Park, Μίσιγκαν, ΗΠΑ
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (2)

Αποτελείται από το νησί Isle Royale και ακόμα 400, ακατοίκητα μικρότερα νησάκια. Λόγω της θέσης του εδώ θα βρείτε μόνο το ένα τρίτο του ζωικού βασιλείου που φυσιολογικά θα συναντούσατε σε αυτό το κλίμα.
Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τον πληθυσμό των λύκων που ξεκίνησε, όταν λύκοι μετοίκησαν εδώ με μία γέφυρα που δημιουργήθηκε από πάγο, κατά την διάρκεια ενός σφοδρού χειμώνα το 1949. Δεν είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τουρίστες και συνολικά το επισκέπτονται λίγες χιλιάδες τον χρόνο.
  • Εθνικός Δρυμός Abisko, Λάπλαντ, Σουηδία
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (3)

Είναι ένας από τους τελευταίους προορισμούς στην Ευρώπη που διατηρούν την άγρια ομορφιά τους. Είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας γιατί δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τεχνητά φώτα και έχει συνήθως πολύ δυνατούς ανέμους και καθόλου σύννεφα. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να περιδιαβούν σε μερικά από τα πιο δύσκολα μονοπάτια πεζοπορίας όπως το 273 χιλιομέτρων «Μονοπάτι του Βασιλιά». Υπάρχουν μόνο δύο ξενοδοχεία στην περιοχή και κανένα δεν είναι αυτό που λέμε πεντάστερο, επομένως να είστε προετοιμασμένοι.
  • Εθνικός Δρυμός Great Basin, Νεβάδα, ΗΠΑ
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (4)

Το Great Basin είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα πάρκα των ΗΠΑ, σχεδόν 300 μίλια από το Λας Βέγκας και 67 μίλια από την κοντινότερη πόλη. Είναι πολύ ξηρό μέρος με μόνο μερικά εκατοστά βροχόπτωσης ετησίως.
Ενώ υπάρχουν ποτάμια στην περιοχή, το παράδοξο είναι ότι κανένα από αυτά δεν καταλήγει σε θάλασσα αλλά σε λίμνες εντός του δρυμού. Εδώ θα δείτε και μερικά από τα πιο «γέρικα» δέντρα των ΗΠΑ, μερικά και πάνω από 3000 ετών.
  • Εθνικός Δρυμός Lencois Maranhenses, Βόρεια Βραζιλία
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (5)

Μπορείτε να έρθετε εδώ μόνο με ειδικό οδηγό ή με ομάδα ξενάγησης καθώς δεν επιτρέπονται τα οχήματα εντός του δρυμού.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ θα δείτε εντυπωσιακές δύνες άμμου, που ξεπερνούν τα 50 μέτρα. Κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων οι σχηματισμοί της άμμου δημιουργούν λίμνες οι οποίες γεμίζουν ψάρια και την περίοδο της ξηρασίας εξαφανίζονται
  • Εθνικός Δρυμός O le Pupu Pu'e, Σαμόα
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (6)

Το πάρκο αυτό δημιουργήθηκε το 1978 με τα βορειότερα σημεία του να είναι 2 ηφαίστεια και το νοτιότερο σημείο του να είναι η ακτή που έχει σχηματιστεί από λάβα. Αν δεν σας φτάνουν αυτά τα εντυπωσιακά τοπία τότε επισκεφτείτε και τους καταρράκτες Ofa Waterfall που όμως θα χρειαστείτε 3 ημέρες πεζοπορίας για να τα φτάσετε.
  • Δάσος Tambopata, Περού
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (7)

Το Tambopata βρίσκεται νότια του Περού και καλύπτει 3654550 στρέμματα. Μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται ετησίως και γι' αυτό η φυσική, άγρια ομορφιά του παραμένει παρθένα, με 529 είδη πουλιών, 127 είδη αμφίβιων, 103 είδη θηλαστικών και 77 είδη ερπετών.
Για να το επισκεφτείτε θα πρέπει να πάρετε την πτήση που σας περνάει πάνω από την ζούγκλα του Puerto Maldonado καις την συνέχεια ένα σκάφος που θα χρειαστεί 2 ημέρες για να διασχίσει το τροπικό δάσος, μέχρι τον προορισμό σας.
  • Εθνικό πάρκο Iriomote-Ishigaki, Επαρχία Okinawa, Ιαπωνία
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (8)

Το Iriomote-Ishigaki είναι το νοτιότερο πάρκο της Ιαπωνίας στο νησί Iriomote, με 2000 κατοίκους. Για να φτάσετε πρέπει να πάρετε το πλοίο 40 λεπτά μακριά στο νησί Ishigakijima-Jima. Το πάρκο καταλαμβάνει το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης του νησιού. Το πιο χαρακτηριστικό είδος εδώ είναι οι σαύρες οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες της Ιαπωνίας αλλά και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι.
  • Εθνικό πάρκο Torngat, Χερσόνησος Labrador, Καναδάς
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (9)

Μπορεί να σας στοιχίσει σε χρήμα και χρόνο να φτάσετε εδώ, καθώς υπάρχει μόνο μία πτήση την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Labrador's Goose Bay για το πάρκο. Κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού το επισκέφτηκαν μόνο 12 άνθρωποι οπότε υπολογίστε πως θα είστε μόνοι σας. Αν εξαιρέσετε τους χρυσούς αετούς, τις φώκιες και τις πολικές αρκούδες.
  • Εθνικό πάρκο Wilson's Promontory, Βικτώρια, Αυστραλία
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (10)

Αν πραγματικά ψάχνετε να ξεφύγετε, διαλέξτε αυτήν την τοποθεσία, το νοτιότερο πάρκο της Αυστραλίας. Η κοντινότερη πόλη είναι 22 μίλια μακριά και υπάρχει μόνο ένα κατάστημα εκεί. Για να διανυκτερεύσετε θα πρέπει να μπείτε σε κλήρωση καθώς ο αριθμός των τουριστών είναι απόλυτα ελεγχόμενος.
Έχει μεγάλη ποικιλία ειδών του ζωικού βασιλείου για να γνωρίσετε αλλά και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους επίδοξους δύτες.
  • Εθνικό πάρκο Isla Cabritos, Δομινικανή Δημοκρατία
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (11)

Αν και μικρό πάρκο, μόνο 186 τετραγωνικών μέτρων, είναι πολύ γνωστός προορισμός. Ίσως γιατί βρίσκεται μέσα στην μεγαλύτερη λίμνη της Καραϊβικής, 42 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για αυτό και έχει 3 φορές πιο γλυφό νερό από την θάλασσα. Το νησί φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό κροκοδείλων της Αμερικής, καθώς και ιγκουάνα, φλαμίνγκο και παπαγάλους. Ο μόνος τρόπος να το επισκεφθείτε είναι αν πάρετε μέρος στα οργανωμένα ταξίδια ξενάγησης με βάρκες από την διπλανή πόλη, La Descubierta.

www.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: