Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οδοιπορικό με τους "Ιππόκαμπους" του ΠΑΣ Πρέβεζα, στη Ναύπακτο. Δείτε βίντεο αφιέρωμα...

Οδοιπορικό με τους "Ιππόκαμπους" στη Ναύπακτο, βίντεο αφιέρωμα...

Γνωρίζω από την αρχή της ιστορίας τους, τους οργανωμένους φίλους του ΠΑΣ Πρέβεζα, τους "Ιππόκαμπους",  θυμάμαι εκείνες τις χρονιές που συγκεντρωνόμασταν στη μεσαία κερκίδα, εκεί που κάθονται σήμερα οι επίσημοι, στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας "Ολυμπιονίκου Αθανασίας Τσουμελέκα". 


Εκείνες οι στιγμές με τον ΠΑΣ Πρέβεζα να κάνει εκπληκτική πορεία και να διεκδικεί την άνοδο στη Β΄Εθνική μέσω μπαράζ στον Πύργο, με αντίπαλο το Λεβαδειακό.  


Τα χρόνια πέρασαν, κάποιοι χάσαμε το δρόμο, κάποιοι έφυγαν από τη ζωή, κάποιοι έφυγαν από την Πρέβεζα, όμως έμειναν πίσω αυτές οι ψυχάρες και κρατούν ψηλά τη σημαία των οργανωμένων φίλων του ΠΑΣ Πρέβεζα. 

Κάλυπτα τον αγώνα στον αγωνιστικό χώρο κι όμως τους κοίταζα συνέχεια και τους χαιρόμουνα, ακόμα και στο βρισίδι των οργανωμένων της Ναυπάκτου. 

Mε τη λέξη "Ιππόκαμποι" εννοούμαι τους  γνωστούς οργανωμένους του ΠΑΣ Πρέβεζα που είναι όλων των ηλικιών.

Το ειδικό από αυτούς ενοικιασμένο πούλμαν  ξεκίνησε στις 1.30΄ έξω από το γήπεδο της Πρέβεζας και η εκδρομή ξεκινά. 




Αλλά το στομάχι πονά, διάθεση και όχι η καλύτερη, άγχος, αλλά η επιλογή να ακολουθήσουμε την ομάδα στη Ναύπακτο με τους "ιππόκαμπους" και όχι με το τάδε ή δείνα αυτοκίνητο, ή την αποστολή της ομάδας, αποδείχθηκε η καλύτερη. Αυτές οι ψυχές μπορούν να μυήσουν τον καθένα στην αγάπη για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, τον ΠΑΣ Πρέβεζα που όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, ποτέ δεν πρόδωσαν.

Αλλά δεν θα μας αφήσουν στην ησυχία μας, ο Φώτης θα δέχεται τηλεφωνήματα ακόμα και στο σπίτι του, για το πανό των οπαδών του Αστέρα που οι δικοί μας είχαν πάρει από τον πρώτο αγώνα. Η διαδρομή ήταν γεμάτη τραγούδια, συνθήματα, η ατμόσφαιρα στο λεωφορείο ήταν γεμάτη ΠΑΣ Πρέβεζα. Ο Βαγγέλης θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και να γίνει πυροσβέστης, ο Λίνος είναι πάντα ψυχάρα και εμπνευστής, Ο Γιώργος, ο Μίλτος, ο Θοδωρής, ο Στάθης, ο Θωμάς,ο Θάνος, ο Γιώργος, ο Χρήστος,  ο Σπύρος ο αναδεχτός μου (ψυχάρα πάντα, τον αγαπώ) πάντα με χιούμορ, αλλά παρά λίγο να μας τον πάρει η Κινέζα (όταν κάναμε στάση για καφέ, σε ένα από τα γνωστά μαγαζιά που είναι στο Αντίρριο) και να το χάσουμε το παιδί από την Πρέβεζα... Η Κατερίνα με τα άλλα κορίτσια, κάθεται μπροστά, μαζί με τη νεολαία του ΠΑΣ στο Λεωφορείο και ο κ. Κανδυλιώτης, από τους πιο παλιούς φίλους του ΠΑΣ, ο Θεός να τον έχει καλά! Από τη γαλαρία του λεωφορείου, το τραγούδι και τα συνθήματα για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, συνεχίζονται.



Φτάνουμε στο γήπεδο οι... οργανωμένοι της Ναυπάκτου βρίζουν εν χορώ και μόλις οι δικοί μας πήραν θέση στη διπλανή κερκίδα, άρχισαν να τους εκτοξεύουν αντικείμενα, ένας μάλιστα από τους δικούς μας δέχθηκε μεγάλη πέτρα, ευτυχώς ξυστά από το πρόσωπό του και μεταφέρθηκε για πάγο έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Ευτυχώς που είχε προστατευτικό και διαχωριστικό κάγκελο ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς της Ναυπάκτου και τους "Ιππόκαμπους" γιατί οι των γηπεδούχων οι οργανωμένοι μπορεί να ήταν 150 άτομα, αλλά οι δικοί μας παρότι 55, έκαναν για...550!  Όσο για τους ''καθώς πρέπει'' Πρεβεζάνους που ήλθαν στο γήπεδο και δεν ήταν και λίγοι, οι περισσότεροι δηλαδή στο γήπεδο, μακριά από τους ''ιππόκαμπους'' και ...αγαπημένοι. 

Κάθε φορά που οι παίκτες του ΠΑΣ Πρέβεζα σκόραραν (, Α, ρε Χαϊδάκη) στη Ναύπακτο, πήγαιναν στα κάγκελα και πανηγύριζαν με τους "Ιππόκαμπους", μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Πρέβεζαν, έλεγαν πόσο όμορφα αισθάνονταν όταν έβλεπαν τους "Ιππόκαμπους" στη Ναύπακτο!



Έπαιρναν φτερά από τις ψυχάρες, οι παίκτες του ΠΑΣ Πρέβεζα, αυτή είναι η αλήθεια! Το τελικό 3-3 έφερε τους παίκτες του ΠΑΣ Πρέβεζα, να πανηγυρίζουν μπροστά το κάγκελο με τους "Ιππόκαμπους", απίστευτες στιγμές!!! Πριν ξεκινήσουν τα πούλμαν οι οργανωμένοι της Ναυπάκτου, είχαν στήσει ενέδρα και περίμεναν και το πούλμαν της ομάδας και των '' Ιππόκαμπων'', τελικά η επιστροφή, είχε περίπου 1,30 ώρα καθυστέρηση, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο, μπροστά στο μεγαλείο των φίλων του ΠΑΣ Πρέβεζα. Ο δικός μας Jimmy jamp έχει έρθει και η υποδοχή είναι θερμή, ώρα να φύγουμε όλοι μαζί για την Πρεβεζούλα μας!



Η επιστροφή των "Ιππόκαμπων" στην Πρέβεζα έγινε...όμως με ...αεροπλάνο, αφού το πούλμαν έγινε... ιπτάμενο, από τα συνθήματα, τα πανηγύρια, τα τραγούδια!  Το κερασάκι στην τούρτα; Το πούλμαν των ιππόκαμπων έφτασε πρώτο έξω από το γήπεδο και μόλις  έφτασαν οι άλλοι  και το πούλμαν της ομάδας, έγινε πανικός! 

Πολλά καπνογόνα αναμμένα και παίκτες και φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι και τραγουδούσαν για τον ΠΑΣ Πρέβεζα. 

Οι "Ιππόκαμποι" αξίζουν ένα τεράστιο Respect απ' όλους. Έρχονται ακόμη πιο δυναμικά και θα υποκλίνονται πολλοί στο μεγαλείο και τη μαγεία τους!  

Δείτε σχετικό βίντεο από το πούλμαν.




Σπύρος Πλέουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: