Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Για το παλαμάρι του βαρκάρη έγιναν οι αντιρατσιστικοί νόμοι του 1979 που ανακάλυψε ο Χαράλαμπος Αθανασίου!


Ο Χαραλάμπης, ο Αθανασίου, σε μια μέρα μόνο έκανε μάγκες τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη.

Σ΄αυτό βέβαια έβαλε το χεράκι του και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Σαμαράς ήθελε να ακούσει αρνητικές απόψεις για το αντιρατσιστικό, απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές του.
Ετσι απευθύνθηκε στους σκληροπυρηνικούς ακροδεξιούς.

Δηλαδή αν ρωτήσεις τον Πάσαρη τι γνώμη έχει για τις ληστείες, θα σου απαντήσει ότι είναι ευλογία Θεού.

Ετσι κι ο Χαραλάμπης ο Αθανασίου κατάφερε και εντόπισε αντιρατσιστικούς Νόμους του 1979, τότε που ο Αλβανός στην Ομόνοια ήταν ανέκδοτο και πήγαινε πακέτο με την διαφήμιση της Μάτζικ Λάιφ: Aν δεν θέλετε να τον παίρνετε από πίσω πάρτε του μια πίπα...

Τίγκα στον ρατσισμό ήμασταν στα τέλη της δεκαετίας του 70, τότε που οι ξανθιές τουρίστριες πλάκωναν στη Πλάκα και το Σύνταγμα διψασμένες για το σπέρμα του τουρκόσπορου εραστή, του Ελληνάρα.

Ο Χαραλάμπης λοιπόν ανακάλυψε νόμους της χούντας, προγενέστερους και αυτούς του 79, που δεν έκανε τίποτε άλλο από το να νομιμοποιήσει τους προγενέστερους χουντικούς νόμους και ο οποίος όταν ψηφίστηκε δεν απασχόλησε και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς βουλευτής για το περιεχόμενο του, η οποία για να προστατέψει τα καμάκια από τις ρατσίστριες Σουηδέζες, είχε κάνει τους αντιρατσιστικούς που ανακάλυψε ο Χαραλάμπης. Καθότι οι αλανιάρες σκανδιναβές αφούς τέλειωναν έπειτα από απανωτούς οργασμούς με τους συντοπίτες του Χαραλάμπη τους αντιμετώπιζαν μετά βδελυγμίας και ισχύριζονταν πως κάτι βίαια ερπετά τελευταίας υποστάθμης τις βίασαν.
Η χούντα λοιπόν για να προστατέψει το παλαμάρι του βαρκάρη, από την δυσφήμιση, έκανε νόμους αντιρατσιστικούς τους οποίους εντόπισε ο Χαραλάμπης.

Γράφει σχετικά ο Αιμίλιος Περδικάρης στο Capital

Μια «μυστική» εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, προς τον πρωθυπουργό ήταν αυτή που έκρινε την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να απορρίψει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για την αντιμετώπιση του ρατσισμού. 


Πριν «αδειάσει» τον υπουργό Δικαιοσύνης και ανακοινώσει τις προθέσεις του στους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός είχε πάρει στα χέρια του το υπόμνημα του κ. Αθανασίου, το οποίο παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το Capital.gr. 

Τούτο «αποκαθηλώνει» το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, προβλέποντας την απόρριψή του από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και καθησυχάζοντας το Μαξίμου ως προς τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις επιταγές της απόφασης-πλαισίο της Ε.Ε. και τις δηλώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου, Σεσίλια Μάλστρεμ. 

Στο «διά ταύτα» της εισήγησής του, ο κ. Αθανασίου χαρακτηρίζει περιττό, επικοινωνιακό και δίχως κανένα όφελος για την κυβέρνηση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τελικώς ως κοινή πρόταση νόμου από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και προτείνει στον πρωθυπουργό τροπολογία για δύο μόνο ζητήματα: πρώτο, τη ρύθμιση των εγκλημάτων του ναζισμού (όπερ και εγένετο, με τη χθεσινή πρόταση νόμου της Ν.Δ.) και ενδεχομένως κατά Ποντίων και Αρμενίων. Δεύτερο, ρύθμιση για την απόδοση κατηγοριών και σε νομικά πρόσωπα. 

Σχετικά με την απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε., σημειώνει ότι η ίδια η απόφαση εξαιρεί από την υποχρέωση ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο των χωρών-μελών διατάξεις που αντιβαίνουν στον καταστατικό χάρτη τους (δηλαδή, στο Σύνταγμα) ή στις πολιτιστικές και νομικές τους παραδόσεις. Καταγράφει ενδεικτικά, λοιπόν, τις συνταγματικές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι, οι οποίες εκτιμά ότι παραβιάζονται με τις διατάξεις που προτείνει ο Αντ. Ρουπακιώτης. 

Επικαλείται δε την πρόσφατη απόφαση του γαλλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων και «δείχνει» προς την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προτεινόμενες διατάξεις που - κατά τον κ. Αθανασίου - παραβιάζουν την ελευθερία του λόγου, των απόψεων και του Τύπου γενικότερα. 

Επίσης, εφιστά προσοχή στις περιπτώσεις ερμηνείας επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, οι οποίες - όπως υποστηρίζει - ενδέχεται να οδηγήσουν σε σωρεία «στημένων» καταγγελιών ή καταχρηστικής ευνοϊκής μεταχείρισης, με την απόδοση αδειών παραμονής σε παράνομους μετανάστες. 

Έτσι, αντικρούοντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως αυτά αρθρώθηκαν στις ανακοινώσεις των κομμάτων, ο κ. Αθανασίου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο καλύπτει απολύτως, με ελάχιστες βελτιώσεις, τις ανάγκες συμμόφωσης με την απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε. 

Ποιο είναι αυτό το νομικό πλαίσιο; Εκτός του νόμου 927/1979, του οποίου προτείνεται η αναθεώρηση με την πρόταση νόμου της Ν.Δ., ο κ. Αθανασίου απαριθμεί το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τη Διεθνή Σύμβαση για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, τις βασικές αρχές της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη μεταχείριση των κρατουμένων, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τη Χάρτα Δικαιωμάτων της Ε.Ε., το άρθρο 2, παρ. 1 και άρ. 5, παρ. 2 του Συντάγματος, το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, τους νόμους 2472/1997, 3304/2005, 3386/2005 και τον πιο πρόσφατο νόμο 3875/2010, με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


Συμπέρασμα: Που είσαι καημένε Βαλαωρίτη...


Δείτε την cult ταινία του 1972  ''sex 13 μποφόρ'' με τον Κώστα Γκουσγκούνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: