Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Σύσσωμη η ελληνική μειονότητα στη Β. Ήπειρο στηρίζει στις εκλογές τον Έντι Ράμα. Ξανά με τους Αλβανο-Τσάμηδες του Μπερίσα οι... "μειονοτικοί" του MEGA!!!


H ιστορική (πριν λίγες μέρες) υπογραφή συμφωνίας του Βαγγέλη Ντούλε, πρόεδρο του Ελληνικού μειονοτικού κόμματος Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), με τον Έντι Ράμα, ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας και προέδρου της «Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» στις εκλογές της 23ης Ιουνίου, δημιουργεί νέα δεδομένα στο Αλβανικό εκλογικό τοπίο και τους δίνει σαφές προβάδισμα για νίκη στις εκλογές.

Η απόφαση από τον επικεφαλής του ΚΕΑΔ ελήφθη, ύστερα από σειρά διαπραγματεύσεων, αφού στόχος ήταν να διασφαλιστούν στο έπακρο τα δίκαια της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον κ. Ντούλε, ο Έντι Ράμα υπέγραψε στην πόλη Σκόρδα, παρουσία ξένων ηγετών Σοσιαλιστικών κομμάτων - μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - τη συμφωνία με το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του Ιλίρ Μέτα. 
Τα τρία αυτά κόμματα (Σοσιαλιστικό, Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης και ΚΕΑΔ), αποτελούν τον πυρήνα του κεντροαριστερού συνασπισμού στην Αλβανία θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο από τις 24 ιουνίου στην Αλβανία και ήδη καλπάζουν για την ιστορική νίκη που θα κάνει παρελθόν την πρωθυπουργία Μπερίσα.

Όσο για τους... "λεβέντες" του MEGA, που ως γνωστό απέρριψαν την προεκλογική πρόταση συνεργασίας του ΚΕΑΔ θα πορευτούν ξανά με τον Μπερίσα και τους Αλβανο-Τσάμηδες ανθέλληνες συνεργάτες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: