Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Περί ''Γιορτών Σουλίου'' συνέχεια. Απάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε ανοιχτή επιστολή δημότη Παραμυθιάς, για την συμμετοχή της ''χρυσής αυγής'' στις εορταστικές εκδηλώσεις.


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

          Αριθ. πρωτ.                                                                             Αθήνα 29-4-2013

Προς
         τον Σταύρο Ντρίτσο υπάλληλο του δήμου Σουλίου  
         εις Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
  
Κύριε Ντρίτσο ,
Δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε  έκθαμβοι και εμβρόντητοι ως  Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος όταν διαβάσαμε την απάντηση σας, στην επιστολή που σας αποστείλαμε στις 22 Απριλίου 2013, σύμφωνα με  απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου προς την Κα Δήμαρχο Σουλίου, στην οποία θέταμε ένα υπαρκτό πολιτικό ζήτημα, αυτό  της μη προσκλήσεως του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στον  επικείμενο εορτασμό  του έπους των Σουλιωτών.
Με δεδομένο λοιπόν ότι εμείς σε κανένα σημείο της επιστολής μας  δεν καταφερόμαστε εναντίον της Δημάρχου, εύλογα δημιουργείται η απορία και τίθεται το ερώτημα: «Γιατί παραποιείτε την πραγματικότητα»;
Άλαλοι και άφωνοι μείναμε και με το γεγονός, ότι στην απαντητική επιστολή της κας Δημάρχου δεν υπήρξε καμία αναφορά από μέρους της, περί κατατρεγμού της, από την ΠΣΕ, αφού   τίποτα σχετικό δεν αναφέρει η ίδια στην απάντησή της και ήρθατε εσείς ως από μηχανής Θεός και αυτόκλητος υπερασπιστής της να θέσετε ένα θέμα ανύπαρκτο.
Το μόνο λοιπόν  που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι υποκύψατε στις χάρες της γοητείας που ασκεί η εξουσία όταν σε έχει στον προθάλαμό της. Εύγε σας λοιπόν.
Αλλά και επί της ουσίας του περιεχομένου της επιστολής σας που ήδη δημοσιεύσατε σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Η Πανηπειρωτική λαμβάνει πρόσκληση από την Κα Δήμαρχο Σουλίου και όχι από τον Περιφερειάρχη, στον οποίο βεβαίως αποστείλαμε την απόφασή μας, και όχι μόνο σ΄ αυτόν, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας καθώς και στον Πρόεδρο ΠΕΔ Ηπείρου  και Δήμαρχο Άρτας Κο Ι. Παπαλέξη και αναμένουμε απάντηση.  Άλλωστε υπό την προεδρία της κας Δημάρχου γίνονται συσκέψεις στην έδρα του Δήμου Σουλίου, στις οποίες προσκαλείται και ο Αντιπεριφερειάρχης  με θέμα «Οργάνωση διεξαγωγής των ετήσιων εκδηλώσεων για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Σουλίου» όπως αναγράφει σχετικό δελτίο τύπου στις 15/4/2011 και η πρόσκληση του περσυνού εορτασμού (2012) που συνδιοδιαργωτές είναι ο Δήμος με την Περιφέρεια.
Και εφόσον είναι αρμοδιότητα άλλης υπηρεσίας γιατί κόπτεστε εσείς για τον  αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκδηλώσεις; με το αμίμητο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κόμμα που εκπροσωπείται στην Ελληνική Βουλή;
-          Δεν γνωρίζετε τι επί της ουσίας αναφέρει  η διάταξη του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγματος στο οποίο ορκιστήκατε;
-          Δεν γνωρίζετε ότι η Χ. Α. είναι το κόμμα που χρησιμοποιεί ασύστολα τη βία, τον τραμπουκισμό  προκαλώντας αδιανόητες και απάνθρωπες καταστάσεις, απαξιώνοντας έτσι  και διαγράφοντας στην ουσία  με τη δράση της, το άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος.
-          Δεν γνωρίζετε ότι οι Σουλιώτες και ιδιαίτερα οι Παραμυθιώτες έχουν υποστεί από τους Ναζί τα πάνδεινα; έχουν ζήσει αλύπητους σφαγιασμούς και ολοκαυτώματα, έχουν ξεριζωθεί από τα εδάφη τους; Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, οι συγκεκριμένοι, γνωρίζουν πολύ καλά  τι σημαίνει ναζιστικό έγκλημα και τι σημαίνει πατριωτισμός και αγώνας για τη λευτεριά.
-          Δεν γνωρίζετε ότι οι Χρυσαυγίτες είναι οι συνεχιστές των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων της κατοχής και διαδίδουν την  ιδεολογία που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα;
Η Πανηπειρωτική δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού όταν αυτά προέρχονται από ένα ναζιστικό -φασιστικό μόρφωμα, το οποίο όπου πάει αμαυρώνει την εικόνα της περιοχής, όπως έγινε και στις περσινές γιορτές του Σουλίου, αλλά εκθέτει  την εικόνα της χώρας μας διεθνώς και προσβάλλει τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Όπως επίσης, δεν δέχεται μαθήματα και  από εκείνους που υποστηρίζουν τον μη αποκλεισμό της Χ.Α, επειδή εκπροσωπείται στη Βουλή, στην οποία κατά τα άλλα, ψήφισε, το να δοθεί η Αγροτική Τράπεζα στον κ. Σάλλα, ψήφισε το ξεπούλημα των Ελληνικών νησιών και απείχε από αυτήν κατά τη συζήτηση του θέματος των Γερμανικών αποζημιώσεων.
Είναι δικαίωμά σας κύριε Ντρίτσο να εθελοτυφλείτε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε την κοινή αλήθεια ότι η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» πάντα και μόνο πάνω στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το δε θέμα που έθεσε η Συνομοσπονδία των απανταχού Ηπειρωτικών οργανώσεων δεν είναι διαδικαστικό: το ποιος δηλαδή διοργανώνει τις εκδηλώσεις. Είναι βαθύτατα πολιτικό και ουσιαστικό γιατί σχετίζεται με τους αγώνες των Σουλιωτών και όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τα μεγάλα πανανθρώπινα ιδανικά, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α καμία σχέση δεν έχει με αυτά. Γι΄ αυτό πρέπει να καταδικάζουμε με πράξεις  και όχι με λόγια τους κάθε είδους πολιτικούς φορείς εκφραστές και προπαγανδιστές του φασισμού, του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας, γιατί δεν μας χρειάζονται «γιαλαντζί» αγωνιστές, πατριδοκάπηλοι και ψευτοπατριώτες, στην ουσία ανθέλληνες και μη πατριώτες αγωνιστές. Άλλωστε από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει υποχρέωση πρόσκλησης της Χ.Α.
Και επειδή αναφέρεστε και ως προς «τα του οίκου» του προέδρου της Πανηπειρωτικής, σας πληροφορούμε ότι πρόσφατα κρίθηκε, αναγνωρίστηκε και υπερτονίστηκε από όλους η πολυσχιδής και πολύπλευρη προσφορά του Δ.Σ του οποίου και ηγείται.
Τέλος εμείς οι Ηπειρώτες γνωρίζουμε τι θα πει μετανάστευση και δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με τους ρατσιστές.

Για το Προεδρείο της ΠΣΕ  
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                                   Γιώργος Αρ. Δόσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: